Πώς οι εκδότες τρίτου μέρους κατέστρεψαν τις δικές τους πωλήσεις Wii U

Οι εκδότες τρίτου μέρους χρειάζονται ελαφρύ χτύπημα

Από την αρχή, οι τρίτοι εκδότες έχουν υποτιμηθεί από το Wii U. Ίσως γι 'αυτό έχουν κάνει τόσο κακή δουλειά να πουλήσουν παιχνίδια σε αυτό. Σίγουρα, μερικά από τα θέματα που αντιμετωπίζουν τρίτα μέρη μπορούν να κατηγορηθούν για τη Nintendo , αλλά τα λάθη και οι εσφαλμένες αναφορές αυτών των εκδοτών είναι εξίσου μέρος των αποτυχιών των παιχνιδιών τους ως κάτι εγγενές στο Wii U. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους οι εκδότες έχουν υποχωρήσει τις πιθανότητές τους για επιτυχία στο Wii U.

Προσφέροντας εκδόσεις Bare Bones Wii U

Σχεδόν πάντοτε, οι εκδότες αφήνουν τα χαρακτηριστικά του Wii U διαθέσιμα για τα ίδια παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες.

Το Splinter Cell: Η μαύρη λίστα έφυγε από το τοπικό co-op, ενώ ο Batman: Arkham Origins έφυγε από το online multiplayer και ακύρωσε το DLC. Call of Duty: Τα φαντάσματα προσέφεραν δωρεάν DLC για κάθε πλατφόρμα εκτός από το Wii U και οι εκδότες του Creed IV: Black Flag και Mass Effect 3 της Assassin's Creed ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπήρχε DLC για το Wii U.

το έκανε όλα: ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του σε άλλες πλατφόρμες χτύπησε το Wii U χωρίς πολλούς παίκτες, co-op ή DLC.

Για τους παίκτες που κατέχουν πολλές κονσόλες, αυτό εγείρει το ερώτημα: "πρέπει να αγοράσω την απογυμνωμένη έκδοση Wii U ή να ξοδέψω τα ίδια χρήματα για μια πλήρως εξοπλισμένη έκδοση σε άλλη πλατφόρμα;" Μπορεί να είναι για το Wii U, αν αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που δεν σας ενδιαφέρουν ή αν το παιχνίδι κάνει κάτι ενδιαφέρον με την οθόνη αφής, αλλά είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε μόνο την έκδοση Wii U αν αυτή είναι η μόνη κονσόλα που κατέχετε.

Για πολλούς παίκτες με πολλές κονσόλες, η αγορά μιας σαφώς κατώτερης εκδοχής ενός παιχνιδιού δεν έχει νόημα και πολλοί παίκτες έχουν περισσότερες από μία κονσόλες. Γιατί αυτό δεν θα ήταν εμφανές στους εκδότες;

Αντιμετώπιση του Wii U Like a Freak

Γιατί οι προγραμματιστές παραλείπουν το Wii U; Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το θέμα ήταν το gamepad. Το Tomb Raider παρέλειψε την κονσόλα επειδή ο προγραμματιστής αισθάνθηκε ότι το παιχνίδι θα χρειαζόταν προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου που δεν ήθελαν να ασχοληθούν. Το Borderlands II δεν το έκανε γιατί "δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα φυσικό, προφανές," OMG, θέλω αυτό για αυτό που το Wii U φέρνει στο τραπέζι "χαρακτηριστικό." Δολοφονήθηκε: Το ύποπτο ψυχής ήταν ένα πέρασμα γιατί η γνώμη κάποιου σχετικά με την ομάδα ανάπτυξης, τα μόνο καλά Wii U παιχνίδια είναι εκείνα που γίνονται ειδικά γι 'αυτό.

Αυτές θα ήταν λογικές απαντήσεις σχετικά με το πρωτότυπο Wii, του οποίου οι έλεγχοι κίνησης ήταν τόσο αναπόσπαστο μέρος της συσκευής που πραγματικά αισθάνθηκε λάθος να προσπαθήσει να κάνει ένα παιχνίδι χωρίς αυτούς. Αλλά το gamepad μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οποιοσδήποτε άλλος ελεγκτής. Το Donkey Kong Country Tropical Freeze απλώς απενεργοποίησε την οθόνη αφής.

Κανείς δεν έχει πει ποτέ ότι δεν απελευθέρωσε ένα παιχνίδι για το PS3 ή τον υπολογιστή, επειδή δεν μπορούσαν να φέρουν κάτι ιδιαίτερο σε αυτό. με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα, βάζετε ένα παιχνίδι σε αυτό γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να πάρετε το παιχνίδι στους παίκτες. Ένας ξεχωριστός κανόνας για το Wii U ήταν περιττός.

Δίνοντας στο Wii U Too Early

Είναι κατανοητό ότι, καθώς το Wii UI αγωνίστηκε στην πρώτη ολόκληρη χρονιά, οι εκδότες έγιναν νευρικοί. Δυστυχώς, η νευρικότητα τους προκάλεσε αποφάσεις που βλάπτουν τόσο τις Wii U όσο και τις προοπτικές των δικών τους παιχνιδιών.

Τα δύο πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι οι Rayman Legends και Deus Ex: Ανθρώπινη Επανάσταση - Η Κοπή του Σκηνοθέτη . Αυτά ήταν και τα δύο παιχνίδια που είχαν αρχικά αναγγελθεί ως αποκλειστικά Wii U, και στη συνέχεια καθυστέρησαν για μήνες ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα σε άλλες πλατφόρμες.

Φανταστείτε αν οι εκδότες δεν είχαν το δεύτερο να μαντέψουν τους εαυτούς τους. Rayman Legends θα είχε βγει σε ένα ακροατήριο του Wii U το Φεβρουάριο και αγοράστηκε από σχεδόν όλους όσους κατοικούσαν την κονσόλα. Μέχρι τη στιγμή που τελικά βγήκε, ένας συνδυασμός μεγαλύτερου ανταγωνισμού και παρατεταμένης δυσαρέσκειας σήμαινε χαμηλότερο ρυθμό προσκόλλησης, αλλά εξακολουθούσε να πωλείται καλύτερα στο Wii U, υποδηλώνοντας ότι το κράτημα πίσω για τις άλλες κονσόλες ήταν σπατάλη.

Είναι η ίδια κατάσταση με το Deus Ex , ένα άλλο παιχνίδι του οποίου η καθυστέρηση δεν είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες πωλήσεις στις άλλες κονσόλες. Ως αποκλειστικό May Wii U, θα είχε κάνει πολύ καλύτερα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι εκδότες θα μπορούσαν απλώς να κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια πρώτα για το Wii U, αργότερα για άλλες πλατφόρμες. Οι ιδιοκτήτες Wii U θα ήταν ενθουσιασμένοι με τα αποκλειστικά επαγγέλματα που ζήλευαν το φθόνο και θα τα αγόραζαν και όσοι δεν είχαν Wii U θα είχαν προετοιμαστεί για τα παιχνίδια από τον ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε στο Wii U.

Κάνοντας Wii U ιδιοκτήτες νιώθω ριπές

Κατά καιρούς οι εκδότες φαινόταν να βγαίνουν από το δρόμο τους για να ωθήσουν τους gamers σε ένα "μυαλό, εκτός από το Wii U". Η EA κυκλοφόρησε το Mass Effect 3 για το Wii U την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησαν την Trilogy Mass Effect για τα 360, PS3 και PC. Square Enix τιμές Deus Ex: Ανθρώπινη επανάσταση - Ο Διευθυντής Cut $ 20 υψηλότερα από ό, τι σε άλλες πλατφόρμες? ένα μεγάλο ασφάλιστρο μόνο για τα χειριστήρια της οθόνης αφής.

Κανείς δεν αρέσει να αισθάνεται ότι έχουν βιδωθεί. ακόμα κι αν δεν έχετε στην κατοχή σας άλλη κονσόλα, μπορεί ακόμα να αρνηθείτε να αγοράσετε ένα παιχνίδι εάν αισθάνεστε ότι έχετε μια σχετικά κακή συμφωνία.

Δεν Λαμβάνεται Ευθύνη

Οι εκδότες έχουν προσφέρει διάφορες απόψεις για το γιατί τα παιχνίδια τους έχουν πωληθεί απογοητευτικά στο Wii U, αλλά καμία από αυτές τις απόψεις δεν περιλαμβάνει λάθη εκδοτών. Βέβαια, υπάρχουν προβλήματα με το Wii U, αλλά όπως καταλαβαίνω παραπάνω, οι εκδότες έχουν πάρει αποφάσεις που φαίνονται σχεδόν σχεδιασμένες να καταστρέψουν τις προοπτικές των δικών τους παιχνιδιών.

Στην καλύτερη περίπτωση, οι εκδότες απλώς εξέφρασαν μια αόριστη απογοήτευση και άρχισαν να ακυρώνουν τα παιχνίδια του Wii U. στη χειρότερη περίπτωση, πήγαν στην επίθεση.

Αυτό συνέβη με την EA, η οποία το βρήκε στο μισό για το Wii U και πήγε μετά από το δόντι και τα νύχια της κονσόλας. Πάρτε αυτό το σχόλιο από μια ανώνυμη πηγή της EA: "Η Nintendo ήταν νεκρή σε μας πολύ γρήγορα ... Ακόμα και ο τίτλος Mass Effect στο Wii U, που ήταν μια σταθερή προσπάθεια, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει μεγάλες επιχειρήσεις ..."

Ακόμα και ο τίτλος Mass Effect ; Σαν να ήταν αυτό που θα έπρεπε να το έκανε;

Η αποτυχία του Mass Effect ήταν απόλυτα προβλέψιμη. Είτε είχατε ήδη παίξει και τα τρία παιχνίδια και δεν το χρειάζεστε ή δεν είχατε και δεν ήσαστε σίγουρος ότι ήθελε να πηδήξει μέσα στο τέλος ενός περίτεχνου περίπλοκου ιστορικού τόξου. Επιπλέον, η EA κυκλοφόρησε ολόκληρη την τριλογία σε άλλες πλατφόρμες στην ίδια τιμή. Το ίδιο το λιμάνι ήταν καλά, αλλά η επιτυχία ήταν πάντα μεγάλη.

Με τον ίδιο τρόπο, τα Madden 13 και FIFA 13 της EA κυκλοφόρησαν σχεδόν χωρίς κάθε σημαντικό νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στα άλλα συστήματα σε αντάλλαγμα για κάποιες λειτουργίες αφής. Αλλά σύμφωνα με έναν ανώτερο αθλητικό προγραμματιστή στην EA, το πρόβλημα δεν ήταν να δώσει Wii U ιδιοκτήτες του περασμένου έτους, ήταν ότι το Wii U ήταν "χάλια".

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν παίρνουμε την ευθύνη να είμαστε εκτελεστικό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision κατηγόρησε τις απογοητευτικές πωλήσεις της Call of Duty: Φαντάσματα για τις "προκλήσεις του έτους μετάβασης της κονσόλας" παρά για την απάθεια του καταναλωτή σε αδρανή σειρά.

Αλλά τουλάχιστον δεν κατηγορούσε τη Nintendo.