Τι είναι ένα αρχείο FLV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FLV

Μόνιμη για το Flash Video , ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FLV είναι ένα αρχείο που χρησιμοποιεί το Adobe Flash Player ή το Adobe Air για τη μετάδοση βίντεο / ήχου μέσω του Διαδικτύου.

Το Flash Video είναι από καιρό η τυπική μορφή βίντεο που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλα τα ενσωματωμένα βίντεο στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που βρίσκονται στο YouTube, το Hulu και σε πολλά άλλα sites. Ωστόσο, πολλές υπηρεσίες streaming έχουν αποβάλει το Flash υπέρ του HTML5.

Η μορφή αρχείου F4V είναι ένα αρχείο Flash Video που μοιάζει με FLV. Ορισμένα αρχεία FLV είναι ενσωματωμένα σε αρχεία SWF .

Σημείωση: Τα αρχεία FLV είναι πιο γνωστά ως αρχεία βίντεο Flash . Ωστόσο, δεδομένου ότι το Adobe Flash Professional ονομάζεται τώρα Animate, τα αρχεία σε αυτή τη μορφή μπορεί επίσης να αναφέρονται ως αρχεία εικόνας Animate .

Πώς να παίξετε ένα αρχείο FLV

Τα αρχεία αυτής της μορφής δημιουργούνται συνήθως χρησιμοποιώντας την προσθήκη Flash Video Exporter που περιλαμβάνεται στο Adobe Animate. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να ανοίξει αρχεία FLV καλά. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Flash Player της Adobe (έκδοση 7 και μεταγενέστερη).

Περισσότερα παραδείγματα των παικτών FLV περιλαμβάνουν VLC, Winamp, AnvSoft Web FLV Player και MPC-HC. Άλλοι δημοφιλείς φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων υποστηρίζουν πιθανώς και τη μορφή.

Υπάρχουν επίσης πολλά προγράμματα που μπορούν να επεξεργαστούν και να εξαχθούν σε αρχεία FLV όπως το Adobe Premiere Pro. Το Free Video Editor του DVDVideoSoft είναι ένας ελεύθερος επεξεργαστής FLV που μπορεί επίσης να εξαγάγει σε μερικές άλλες μορφές αρχείων.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FLV

Ίσως θελήσετε να μετατρέψετε ένα αρχείο FLV σε άλλη μορφή εάν μια συγκεκριμένη συσκευή, συσκευή αναπαραγωγής βίντεο, ιστότοπος κ.λπ. δεν υποστηρίζει FLV. Το iOS είναι ένα παράδειγμα λειτουργικού συστήματος που δεν χρησιμοποιεί το Adobe Flash και επομένως δεν θα αναπαράγει αρχεία FLV.

Υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι μετατροπείς αρχείων εκεί έξω που μπορούν να μετατρέψουν αρχεία FLV σε άλλες μορφές που μπορούν να αναγνωριστούν από μια μεγάλη ποικιλία συσκευών και παικτών. Το Freemake Video Converter και ο οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο είναι δύο παραδείγματα που μετατρέπουν FLV σε MP4 , AVI , WMV , ακόμα και MP3 , μεταξύ πολλών άλλων μορφών αρχείων.

Εάν πρέπει να μετατρέψετε ένα μικρό αρχείο FLV αλλά δεν είστε βέβαιοι για τη μορφή που θα χρησιμοποιήσετε για τη συσκευή σας, σας συνιστώ ανεπιθύμητο να το μεταφορτώσετε στο Zamzar . Τα αρχεία FLV μπορούν να μετατραπούν σε διάφορες μορφές όπως MOV , 3GP , MP4, FLAC , AC3, AVI και GIF , μεταξύ άλλων, αλλά και σε χούφτα προεπιλογές βίντεο όπως PSP, iPhone, Kindle Fire, BlackBerry, Apple TV, DVD και πολλά άλλα.

Το CloudConvert είναι ένας άλλος δωρεάν online μετατροπέας FLV που είναι πραγματικά εύκολος στη χρήση και υποστηρίζει την αποθήκευση αρχείων FLV σε διάφορες μορφές, όπως SWF, MKV και RM.

Δείτε αυτή τη λίστα δωρεάν προγραμμάτων μετατροπής βίντεο και online υπηρεσιών για αρκετούς άλλους δωρεάν μετατροπείς FLV.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μορφές αρχείων βίντεο Flash

Το FLV δεν είναι η μόνη μορφή αρχείου Flash Video. Τα προϊόντα της Adobe, καθώς και προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου F4V , F4A, F4B ή F4P για να υποδείξουν ένα Flash Video.

Όπως προαναφέρθηκε, μερικοί ιστότοποι που προσφέρουν περιεχόμενο συνεχούς ροής, όπως το Facebook, το Netflix, το YouTube, το Hulu κ.λπ., χρησιμοποίησαν για να υποστηρίξουν το Flash ως προεπιλεγμένη μορφή αρχείου βίντεο, αλλά έχουν μετακινηθεί ή εξαλείψει τελείως όλα τα αρχεία βίντεο Flash υπέρ του νεότερου Μορφή HTML5.

Αυτή η αλλαγή έχει τροφοδοτηθεί όχι μόνο από το γεγονός ότι η Adobe δεν θα υποστηρίζει πλέον το Flash μετά το 2020, αλλά επειδή το Flash δεν υποστηρίζεται σε ορισμένες συσκευές, πρέπει να εγκατασταθεί ένα πρόγραμμα περιήγησης για να μπορεί το περιεχόμενο Flash να αναπαράγεται μέσα σε έναν ιστότοπο και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να ενημερώσετε το περιεχόμενο Flash από άλλες μορφές όπως HTML5.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν τα παραπάνω προγράμματα δεν ανοίξουν το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Αν το λογισμικό σε αυτή τη σελίδα δεν ανοίξει το αρχείο που έχετε, είναι πιθανότατα επειδή μοιάζει με ένα αρχείο .FLV, αλλά χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό επίθημα.

Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε πραγματικά ένα αρχείο FLP (FL Studio Project). Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ένα αρχείο FLP μπορεί να είναι πραγματικά ένα αρχείο έργου Flash και επομένως πρέπει να ανοίξει με το Adobe Animate. Άλλες χρήσεις για την επέκταση αρχείου .FLP περιλαμβάνουν τα αρχεία έργου Floppy Disk, ActivPrimary Flipchart και FruityLoops Project.

Τα αρχεία FLS είναι παρόμοια με το ότι, ενώ μπορεί να είναι αρχεία Flash Lite Sound Bundle που λειτουργούν με το Adobe Animate, θα μπορούσαν να είναι το ArcView GIS Βοήθεια των Windows Υποστήριξη των αρχείων και χρήση του λογισμικού ArcGIS Pro της ESRI.

Το LVF είναι ένα άλλο παράδειγμα όπου το αρχείο ανήκει στη μορφή αρχείου βίντεο του Logitech Video Effects αλλά η επέκταση αρχείου μοιάζει πολύ με FLV. Σε αυτήν την περίπτωση, το αρχείο θα ανοίξει όχι με ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, αλλά με το λογισμικό κάμερας της Logitech.