Canon 80D Επισκόπηση DSLR

Συγκρίνετε Τιμές από την Amazon

Η κατώτατη γραμμή

Εκείνοι που αναζητούν μια ενδιάμεση φωτογραφική μηχανή DSLR επιπέδου θα εκτιμήσουν σε μεγάλο βαθμό την εκπληκτική ποιότητα εικόνας που βρίσκεται στη φωτογραφική μηχανή Canon 80D. Ωστόσο, όπως δείχνει η ανασκόπηση της φωτογραφικής μου μηχανής Canon 80D DSLR, η τιμή της φωτογραφικής μηχανής για περισσότερα από 1.000 δολάρια για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και μόνο μπορεί να την αφήσει εκτός της εμβέλειας για κάποιους φωτογράφους.

Αν έχετε ήδη κάποιους φακούς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη στήριξη φακού Canon EF, θα μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αυτούς τους φακούς με το 80D, το οποίο μπορεί να κάνει αυτό το πακέτο λίγο πιο οικονομικό. Ακόμα, οι ταχύτητες επιδόσεων της Canon 80D και η συνολική ποιότητα εικόνας είναι τόσο καλές που δικαιολογείται η τιμή. Αν το $ 1,000-plus δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της φωτογραφικής μηχανής DSLR, μπορείτε να παραλάβετε άφθονες εκτελέσεις στην κατηγορία DSLR για αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Αλλά ίσως να θέλετε να δείτε αν μπορείτε να πιέσετε μερικές εκατοντάδες ακόμα στον προϋπολογισμό σας για να επιταχύνετε το εντυπωσιακό Canon EOS 80D.

Ένας τομέας όπου ο 80D παλεύει λίγο είναι από την άποψη της εγγραφής ταινιών, όπου πρέπει να εισάγετε μια συγκεκριμένη λειτουργία εγγραφής βίντεο, πριν να τραβήξετε μια ταινία. Οι περισσότερες κάμερες σάς επιτρέπουν να τραβάτε ταινίες με οποιαδήποτε λειτουργία. (Επιπλέον, μην συγχέετε το Canon 80D με το Nikon D80 DSLR, το οποίο είναι μια κάμερα που κυκλοφόρησε πριν από περίπου μια δεκαετία.)

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Εάν κρίνετε πρωτίστως την απόδοση μιας φωτογραφικής μηχανής από τους τύπους εικόνων που μπορεί να δημιουργήσει, θα έχετε το Canon EOS 80D κοντά στην κορυφή της λίστας σας. Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική σε όλους τους τύπους συνθηκών φωτισμού. Παρόλο που το 80D δεν μπορεί να ταιριάζει με την ποιότητα των φωτογραφιών που μπορείτε να φωτογραφίζετε με μια φωτογραφική μηχανή DSLR high-end που περιέχει έναν αισθητήρα εικόνας πλήρους πλαισίου, οι φωτογραφίες αυτού του μοντέλου είναι τόσο εντυπωσιακές όσο θα βρείτε σε ένα DSLR με APS-C μεγέθους αισθητήρα εικόνας.

Δεν έχει σημασία ποια λειτουργία λήψης έχετε επιλέξει - πλήρως αυτόματη, πλήρως χειροκίνητη ρύθμιση ή οτιδήποτε άλλο - τα αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα εικόνας υψηλού επιπέδου είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Ήμουν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη δυνατότητα αυτής της φωτογραφικής μηχανής να δημιουργεί εντυπωσιακές φωτογραφίες κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους, όπου η ποιότητα φωτισμού μπορεί να ποικίλει πολύ από δωμάτιο σε δωμάτιο. Το 80D έχει πολύ ακριβή χρώματα κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία λόγω των διαφορετικών τύπων φωτισμού που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μπορείτε να αυξήσετε με ασφάλεια τη ρύθμιση ISO σε 1600 ή και 3200 χωρίς να παρατηρήσετε προβλήματα με τους κόκκους και το θόρυβο στις εικόνες σας, που είναι ένα εξαιρετικό επίπεδο απόδοσης για μια φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C.

Εκτέλεση

Ένας λόγος για τον οποίο η Canon 80D είναι σε θέση να εκτελέσει σε υψηλό επίπεδο στη λειτουργία Live View σε σχέση με άλλες φωτογραφικές μηχανές DSLR οφείλεται στην τεχνολογία αυτόματης εστίασης που περιλαμβάνεται σε αυτό το μοντέλο. Η Canon τοποθετεί δύο φωτοδίοδοι σε κάθε εικονοστοιχείο, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία κλήσης στην αυτόματη εστίαση, με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλών επιδόσεων όταν χρησιμοποιείτε την οθόνη LCD για να πλαισιώσετε τη σκηνή, η οποία είναι μια περιοχή όπου κάποια DSLRs παλεύουν.

Επιπλέον, η Canon έδωσε στον 80D τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 6, ο οποίος είναι ένα ισχυρό τσιπ, που επιτρέπει πολύ καλές επιδόσεις ταχύτητας.

Η απόδοση της λειτουργίας εκτόξευσης της Canon 80D είναι πολύ καλή, όπου μπορείτε να πυροβολείτε σε σχεδόν 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ήμουν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος που θα μπορούσα να πυροβολήσω για σχεδόν 3 δευτερόλεπτα σε λειτουργία λήψης JPEG συν RAW πριν η απόδοση της κάμερας επιβραδυνθεί εξαιτίας μνήμης πλήρους μνήμης. Και η κάμερα δεν έχει σχεδόν καθόλου πυροβολισμό για την καθυστέρηση της λήψης, πράγμα που σημαίνει ότι σπάνια θα χάσετε μια αυθόρμητη φωτογραφία ενώ περιμένετε τη φωτογραφική μηχανή να αποθηκεύσει την προηγούμενη εικόνα.

Σχέδιο

Εάν είστε κάποιος που δεν σας αρέσει μια βαριά κάμερα, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε αλλού για ένα μικρότερο σώμα DSLR από αυτό που βρίσκεται με το Canon EOS 80D. Αυτή η κάμερα ζυγίζει περισσότερο από 1,5 λίβρες με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης που έχουν τοποθετηθεί και είναι μια παχιά, παχιά κάμερα, ακόμα και σε σύγκριση με άλλες συσκευές DSLR. Βρήκα ότι το 80D ήταν σχετικά εύκολο να κρατηθεί - χάρη στη μεγάλη λαβή του δεξιού χεριού - αλλά θα αρχίσετε να παρατηρείτε το κούμπωμα της φωτογραφικής μηχανής μετά από να το μεταφέρετε για μισή ώρα ή περισσότερο.

Η Canon συμπεριλαμβάνει Wi-Fi με αυτό το μοντέλο, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας αμέσως με ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή το 80D έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi σε σύντομες εκρήξεις, αλλά καταλαβαίνετε ότι η χρήση αυτής της δυνατότητας για παρατεταμένες περιόδους πιθανόν να αποβάλει την μπαταρία σας.

Τέλος, η Canon συμπεριέλαβε μια οθόνη αφής LCD που μπορεί να στραφεί και να περιστραφεί από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, κάτι που αποτελεί μια εξαιρετική λειτουργία για να βρείτε σε μια φωτογραφική μηχανή σε αυτό το εύρος τιμών. Παρόλο που οι περισσότεροι κατασκευαστές DSLR επιλέγουν να προσφέρουν μόνο οθόνες αφής σε κάμερες αρχικού επιπέδου, η οθόνη αφής απλοποιεί πολύ τη λειτουργία ακόμα και για DSLR με ενδιάμεσο επίπεδο.

Συγκρίνετε Τιμές από την Amazon