Αφαιρέστε τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας όταν συνδεθεί

Η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή θα μπορούσε να περάσει με τα τελευταία χρόνια με αυτή την απλή συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το φορητό υπολογιστή σας όταν είναι συνδεδεμένο ή να το αφαιρέσετε μόνο από το τοίχο σε σπάνιες περιπτώσεις. Ή, ίσως είστε ένας που συνήθως χρησιμοποιείτε σε φορητό τρόπο, μακριά από τον τοίχο. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την μπαταρία όταν είναι συνδεδεμένη;

Μπορεί να είναι λογικό να αφαιρέσετε την μπαταρία για να αυξήσετε τη συνολική της ζωή . Ωστόσο, φαίνεται λίγο περίεργο να αφαιρέσετε την μπαταρία κάθε φορά που συνδέετε το φορητό υπολογιστή σας. Αν το κάνετε ακόμα;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι ... και όχι. Για την καλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε την μπαταρία από το φορητό υπολογιστή σας, αλλά μόνο σε ορισμένα σενάρια.

Πότε να αφαιρέσετε τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή

Η απόφαση για το πότε πρέπει να αφαιρέσετε το φορητό υπολογιστή από την μπαταρία σας καθορίζεται κυρίως από την ευκολία.

Ένας εύκολος τρόπος για να εξετάσετε αν θα αφαιρέσετε ή όχι το φορητό υπολογιστή της μπαταρίας όταν τροφοδοτείται μέσω του τείχους είναι να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα το έχετε συνδέσει. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το φορητό σας υπολογιστή για έξι ώρες σε ένα γραφείο, και στη συνέχεια σταματήστε να το χρησιμοποιείτε ξανά μέχρι αύριο, μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία.

Ωστόσο, αν είστε φορητοί και σχεδιάζετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι για περίπου μία ώρα πριν να χρειαστεί ξανά η μπαταρία, θα ήταν πιο λογικό να διατηρήσετε το φορητό υπολογιστή σας φορτισμένο στον τοίχο ακόμα και με τη συσσωρευμένη μπαταρία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κλείνοντας ολόκληρο το φορητό υπολογιστή, αφαιρώντας την μπαταρία και στη συνέχεια ξεκινώντας την εκκίνηση μόνο για να κλείσετε ξανά, και ξανασυνδέσετε τη μπαταρία λίγο αργότερα (και στη συνέχεια ενεργοποιήσετε ξανά το φορητό υπολογιστή), είναι χάσιμο χρόνου.

Ένας άλλος λόγος για να αφαιρέσετε την μπαταρία από το φορητό υπολογιστή σας είναι αν δεν θα το χρησιμοποιήσετε πάλι για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε συνδεθεί στον τοίχο είτε όχι. Μερικές φορές, ένας φορητός υπολογιστής είναι απαραίτητος μόνο όταν εργάζεστε μακριά από το σπίτι ή θέλετε να παίξετε στο φορητό υπολογιστή σας όταν ο καιρός είναι καλός. Αν δεν το χρησιμοποιείτε για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προχωρήστε και αφαιρέστε την μπαταρία.

Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν η ισχύς στο κτίριό σας είναι αξιόπιστη. Εάν η ηλεκτρική ενέργεια συχνά αποσυνδέεται ή υπάρχει μια καταιγίδα έξω από αυτή που θα μπορούσε να σβήσει την παροχή ενέργειας ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να κρατήσετε τη μπαταρία του laptop συνδεδεμένη έτσι ώστε μια διακοπή δεν θα διαταράξει την εργασία σας. Αυτό, ή να επενδύσει σε ένα UPS , το οποίο είναι πρακτικό ακόμη και για πάντα-powered-on επιφάνειες εργασίας.

Γιατί η αφαίρεση της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή μπορεί να είναι επωφελής

Η υπερθέρμανση του φορητού υπολογιστή είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για όλα τα εξαρτήματα εξοπλισμού του φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, η οποία μπορεί να γερνά πολύ πιο γρήγορα όταν είναι πλήρως φορτισμένη και ζεστή για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ο καθένας με φορητό υπολογιστή έχει σίγουρα δοκιμάσει ένα ζεστό γύρο ή σχεδόν καμένο δέρμα από το να αγγίξει ορισμένες περιοχές γύρω από την μπαταρία σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν βάζετε κάτι σαν ένα μαξιλάρι ανάμεσα σε εσάς και το φορητό υπολογιστή, μπορείτε να απομακρύνετε τη θερμότητα από το δέρμα σας, δεν προστατεύει την μπαταρία από υπερθέρμανση.

Επίσης, ενώ ορισμένες εργασίες υψηλής ισχύος, όπως η επεξεργασία τυχερών παιχνιδιών και πολυμέσων, μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα θερμότητας που παράγει ο φορητός σας υπολογιστής και ως εκ τούτου η αποχή μπορεί να συμβάλει στη μείωση αυτής της θερμότητας, εξακολουθεί να συνιστάται η αφαίρεση της μπαταρίας εάν δεν την χρειάζεστε για εκτεταμένη χρονικές περίοδοι.

Πώς να αφαιρέσετε μια μπαταρία φορητού υπολογιστή

Θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε αυτά τα βήματα με αυτή τη σειρά κατά την αφαίρεση της μπαταρίας από φορητό υπολογιστή:

  1. Τερματίστε το φορητό υπολογιστή.
  2. Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από τον τοίχο.
  3. Αφαιρέστε την μπαταρία.
  4. Επανατοποθετήστε το καλώδιο τροφοδοσίας στον τοίχο.
  5. Ενεργοποιήστε το φορητό υπολογιστή.

Πώς να αποθηκεύσετε τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας

Η πιο συνηθισμένη σύσταση για την αποθήκευση μπαταριών για φορητούς υπολογιστές είναι να φορτίζονται περίπου στο 40% (ή κάπου μεταξύ 30% και 50%) και στη συνέχεια να διατηρούνται σε ξηρό μέρος.

Ορισμένοι κατασκευαστές συνιστούν θερμοκρασία αποθήκευσης 68 και 77 βαθμών Φαρενάιτ (20 έως 25 βαθμούς Κελσίου), η οποία δεν είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστή.

Μερικοί άνθρωποι διατηρούν πραγματικά τις μπαταρίες στο ψυγείο, αλλά θα πρέπει να προσέξετε ότι η μπαταρία δεν είναι εκτεθειμένη στην υγρασία και ότι θα την ζεστάνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε, κάτι που θα μπορούσε να είναι πιο ενοχλητικό από ό, τι αξίζει.