Πώς να μοιραστείτε, να ενσωματώσετε και να συνδέσετε τα βίντεο YouTube

Όλες οι επιλογές κοινής χρήσης βίντεο YouTube

Η κοινή χρήση ενός βίντεο YouTube είναι ο ευκολότερος τρόπος προβολής κάποιου βίντεο μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Facebook, Twitter ή οποιουδήποτε άλλου ιστότοπου. Είναι τόσο εύκολη όσο η κοινή χρήση του συνδέσμου με το βίντεο του YouTube.

Ένας άλλος τρόπος για να μοιραστείτε τα βίντεο του YouTube είναι να τα τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας. Αυτό ονομάζεται ενσωμάτωση του βίντεο και λειτουργεί με την εισαγωγή του συνδέσμου στο βίντεο YouTube απευθείας σε κάποιον κώδικα HTML, έτσι ώστε να εμφανίζεται στον ιστότοπό σας με τον ίδιο τρόπο που φαίνεται στον ιστότοπο του YouTube.

Περάσαμε όλες τις επιλογές κοινής χρήσης του YouTube παρακάτω και δώσαμε μερικά παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε, με μερικά μόνο κλικ, οποιοδήποτε βίντεο YouTube βρίσκετε.

Βρείτε και ανοίξτε το μενού "Κοινή χρήση"

Αποτύπωση οθόνης

Ανοίξτε το βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε και βεβαιωθείτε ότι είναι μια έγκυρη σελίδα και ότι το βίντεο παίζει πραγματικά.

Κάτω από το βίντεο, δίπλα στα κουμπιά παρόμοια / αντιπαρετικά, είναι ένα βέλος και η λέξη SHARE . Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα νέο μενού που σας δίνει όλες τις επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε ή να ενσωματώσετε το βίντεο του YouTube.

Μοιραστείτε ένα βίντεο YouTube μέσω κοινωνικών μέσων ή άλλου ιστότοπου

Αποτύπωση οθόνης

Ορισμένες επιλογές εμφανίζονται στο μενού "Κοινή χρήση", επιτρέποντάς σας να μοιραστείτε το βίντεο YouTube στο Facebook, το Twitter, το Tumblr, το Google+, το Reddit, το Pinterest, το Blogger και πολλά άλλα, μεταξύ άλλων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόλις επιλέξετε μια επιλογή, ο σύνδεσμος και ο τίτλος του βίντεο YouTube εισάγονται αυτόματα για εσάς, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε γρήγορα οποιοδήποτε βίντεο σε οποιονδήποτε από τους υποστηριζόμενους ιστότοπους.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε την επιλογή Pinterest, θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο Pinterest σε μια νέα καρτέλα, όπου μπορείτε να επιλέξετε μια πλακέτα για να την προσαρμόσετε, να επεξεργαστείτε το όνομα και άλλα.

Ανάλογα με το που μοιράζεστε το βίντεο YouTube, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα προτού το στείλετε, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, κάνοντας κλικ σε ένα από τα κουμπιά κοινής χρήσης δεν θα μεταφερθεί αμέσως το βίντεο στον ιστότοπο. Θα έχετε πάντα τουλάχιστον ένα ακόμα κουμπί για να το πιέσετε πριν το μοιραστείτε σε κάθε πλατφόρμα.

Για παράδειγμα, αν μοιράζεστε το βίντεο YouTube μέσω του Twitter, μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο μετά και να δημιουργήσετε νέους hashtags πριν από την αποστολή του τιτίβισμα.

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή σε κάποιον από τους υποστηριζόμενους ιστότοπους κοινής χρήσης, δεν μπορείτε να μοιραστείτε το βίντεο του YouTube μέχρι να δώσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε πριν χρησιμοποιήσετε το κουμπί SHARE είτε μετά, όταν σας ζητηθεί.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή COPY στο κάτω μέρος του μενού "Κοινή χρήση" που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την απλή αντιγραφή της διεύθυνσης URL στο βίντεο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταγράψετε τη διεύθυνση του βίντεο YouTube, ώστε να μπορείτε να το μοιραστείτε μέσω ενός ιστότοπου που δεν υποστηρίζεται (κάποιος από το μενού "Κοινή χρήση"), να τον δημοσιεύσετε σε μια ενότητα σχολίων ή να συνθέσετε το δικό σας μήνυμα εκτός από τη χρήση ενός κουμπιού κοινής χρήσης .

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή COPY , αντιγράφεται μόνο ο σύνδεσμος προς το βίντεο και όχι ο τίτλος.

Μοιραστείτε ένα βίντεο στο YouTube, αλλά κάντε το ξεκίνημα στη μέση

Αποτύπωση οθόνης

Θέλετε να μοιραστείτε μόνο ένα μέρος του βίντεο; Ίσως είναι ώρες και θέλετε να δείξετε σε κάποιον ένα συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μοιραστείτε το βίντεο του YouTube κανονικά αλλά να επιλέξετε την συγκεκριμένη ώρα στο βίντεο που θα έπρεπε να αρχίσει να παίζει όταν ανοίγει ο σύνδεσμος.

Για να αναγκάσετε το βίντεο να ξεκινήσει αμέσως τη στιγμή που καθορίζετε, απλά τοποθετήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Εκκίνηση στο μενού "Κοινή χρήση". Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε μια ώρα για το πότε πρέπει να ξεκινήσει το βίντεο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ξεκινήσει 15 δευτερόλεπτα, πληκτρολογήστε 0:15 σε αυτό το πλαίσιο. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι η σύνδεση με το βίντεο προσθέτει κάποιο κείμενο στο τέλος, συγκεκριμένα ,? T = 15s σε αυτό το παράδειγμα.

Συμβουλή: Μια άλλη επιλογή είναι η παύση του βίντεο στο σημείο που θέλετε να δει κάποιος άλλος και, στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού "Κοινή χρήση".

Χρησιμοποιήστε το κουμπί COPY στο κάτω μέρος του μενού "Κοινή χρήση" για να αντιγράψετε αυτόν τον νέο σύνδεσμο και να το μοιραστείτε όποτε θέλετε, είτε σε LinkedIn, StumbleUpon, Twitter, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ. Μπορείτε να τον επικολλήσετε οπουδήποτε θέλετε.

Όταν ανοίξει ο σύνδεσμος, αυτή η επιπλέον προσθήκη στο τέλος θα αναγκάσει το βίντεο του YouTube να ξεκινήσει εκείνη την εποχή.

Σημείωση: Αυτό το τέχνασμα δεν παραλείπει τις διαφημίσεις του YouTube και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σταματήσει το βίντεο πριν από το τέλος.

Ενσωματώστε ένα βίντεο YouTube σε έναν ιστότοπο

Αποτύπωση οθόνης

Μπορείτε επίσης να έχετε το βίντεο του YouTube ενσωματωμένο σε μια σελίδα HTML, έτσι ώστε οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας να μπορούν να παίξουν εκεί ακριβώς χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στον ιστότοπο του YouTube.

Για να ενσωματώσετε ένα βίντεο YouTube σε HTML , χρησιμοποιήστε το κουμπί EMBED στο μενού "Κοινή χρήση" για να ανοίξετε το μενού "Ενσωμάτωση βίντεο".

Σε αυτό το μενού είναι ο κώδικας HTML που πρέπει να αντιγράψετε για να γίνει αναπαραγωγή του βίντεο μέσα σε ένα πλαίσιο στην ιστοσελίδα. Κάντε κλικ στο COPY για να τραβήξετε τον κώδικα και, στη συνέχεια, να τον επικολλήσετε στο περιεχόμενο HTML της ιστοσελίδας από όπου θέλετε να προβάλλεται.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τις άλλες επιλογές ενσωμάτωσης αν θέλετε να προσαρμόσετε το ενσωματωμένο βίντεο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Εκκίνηση σε ενσωματωμένα βίντεο, έτσι ώστε το βίντεο του YouTube να ξεκινά από ένα συγκεκριμένο τμήμα του βίντεο όταν κάποιος αρχίσει να το αναπαράγει.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές:

Μέσα στον κώδικα HTML υπάρχουν ορισμένες επιλογές μεγέθους που μπορείτε να αλλάξετε αν θέλετε να προσαρμόσετε το μέγεθος του ενσωματωμένου βίντεο.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε μια ολόκληρη λίστα αναπαραγωγής και να ξεκινήσετε αυτόματα ένα ενσωματωμένο βίντεο. Ανατρέξτε στη σελίδα Βοήθειας YouTube για οδηγίες.