Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο iPod nano;

Η εγκατάσταση εφαρμογών από το App Store είναι ένα από τα πράγματα που κάνει το iPhone και το iPod touch τόσο μεγάλο. Με αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να προσθέσετε στη συσκευή σας όλα τα είδη των δυνατοτήτων και τη διασκέδαση. Αλλά τι γίνεται με άλλες συσκευές της Apple; Εάν διαθέτετε ένα iPod nano, ίσως να ρωτάτε: Μπορείτε να λάβετε εφαρμογές για το iPod nano; Η απάντηση εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε.

7η & amp; 6η γενιά iPod nano: Μόνο προ-εγκατεστημένες εφαρμογές

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των μοντέλων νανο-7ης και 6ης γενιάς-έχουν την πιο συγκεχυμένη κατάσταση όταν πρόκειται για τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών.

Το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί σε αυτά τα μοντέλα φαίνεται και λειτουργεί πολύ όπως το iOS , το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται στο iPhone, το iPod touch και το iPad. Προσθέστε μια οθόνη πολλαπλών κουμπιών και το πλήκτρο home-στο 7ο γονίδιο. μοντέλο, τουλάχιστον-όπως αυτές οι συσκευές έχουν και είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι αυτά τα iPods μπορεί να τρέξει το iOS και, ως εκ τούτου, είτε θα πρέπει να είναι σε θέση να τρέχουν εφαρμογές ή ήδη κάνουν.

Αλλά οι εμφανίσεις εξαπατούν: ενώ το λογισμικό τους φαίνεται και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αυτά τα νανο δεν τρέχουν το iOS. Εξαιτίας αυτού, δεν υποστηρίζουν εφαρμογές τρίτων (δηλαδή εφαρμογές που δημιουργούνται από οποιονδήποτε άλλο από την Apple).

Η 7η και η 6η γενιά iPod nanos έρχονται προεγκατεστημένα με εφαρμογές που δημιουργούνται από την Apple. Αυτά περιλαμβάνουν ραδιοφωνικό δέκτη FM , βηματόμετρο, ρολόι και προβολή φωτογραφιών. Επομένως, αυτά τα νανο μπορεί προφανώς να εκτελούν εφαρμογές, αλλά δεν υποστηρίζουν εφαρμογές εκτός της Apple που δημιουργούνται από προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών. Δεν υπάρχει επίσης jailbreak για αυτά τα μοντέλα που επιτρέπουν την προσθήκη ανεπίσημων εφαρμογών.

Για να υποστηρίζουν αυτά τα μοντέλα εφαρμογές τρίτων, η Apple θα πρέπει να απελευθερώσει εργαλεία και οδηγίες για να υποστηρίξει τους προγραμματιστές που δημιουργούν εφαρμογές. Θα χρειαστεί επίσης να προσφέρει κάποιος τρόπος για τους χρήστες να λάβουν και να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές, όπως ένα App Store. Δεδομένου ότι η Apple ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του iPod nano (και Shuffle) τον Ιούλιο του 2017, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

5η-3η γενιά iPod nano: Παιχνίδια και εφαρμογές

Σε αντίθεση με τα νεότερα μοντέλα, το iPod nano της 3ης, 4ης και 5ης γενιάς μπορεί να εκτελέσει περιορισμένο αριθμό εφαρμογών τρίτων. Έρχονται με μερικά παιχνίδια, επίσης. Τούτου λεχθέντος, αυτά δεν είναι εφαρμογές για iPhone και αυτά τα μοντέλα δεν εκτελούν iOS. Είναι παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για το νανο. Η Apple περιελάμβανε τρία παιχνίδια ενσωματωμένα σε αυτά τα μοντέλα:

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούσαν να προσθέσουν παιχνίδια και εργαλεία μελέτης που ήταν διαθέσιμα μέσω του iTunes Store. Αυτό ήταν πριν υπήρχε ένα App Store. Αυτές οι εφαρμογές κοστίζουν γενικά US $ 5 ή λιγότερο. Δεν υπήρξε ποτέ ένας τεράστιος αριθμός αυτών των εφαρμογών και παιχνιδιών και η Apple τα κατάργησε από το iTunes Store στα τέλη του 2011. Εάν αγόρασες αυτές τις εφαρμογές για το nano στο παρελθόν, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα σε μοντέλα που τα υποστηρίζουν.

Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν προσφέρει πλέον εφαρμογές nano, υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες όπου μπορείτε να κατεβάσετε παιχνίδια trivia με βάση το κείμενο, συμπεριλαμβανομένου του iPodArcade. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να βρείτε μερικά από τα παιχνίδια που πωλούνται μέσω του iTunes Store σε ιστότοπους κοινής χρήσης αρχείων. Αυτό δεν είναι τεχνικά νόμιμο, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε αυτά τα παιχνίδια αυτές τις μέρες.

2η-1ης γενιάς iPod nano: Περιορισμένος αριθμός παιχνιδιών

Όπως και τα μοντέλα 3ης, 4ης και 5ης γενιάς, οι δύο αρχικές γενιές του iPod nano ήρθαν με μερικά προεγκατεστημένα παιχνίδια που παρείχε η Apple. Αυτά τα παιχνίδια ήταν Brick, Κουίζ Μουσικής, Αλεξίπτωτο και Πασιέντζα. Σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, δεν υπήρχαν παιχνίδια και εφαρμογές στο iTunes Store για αυτά τα μοντέλα.