Πώς να επαναφέρετε ένα τηλέφωνο ή tablet Android και σκουπίστε όλα τα δεδομένα

Χρειάζεται να επαναφέρετε εργοστασιακά το Android σας; Θα σας δείξουμε πώς σε 4 εύκολα βήματα

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι μια διαδικασία που σβήνει τα δεδομένα σε ένα tablet ή smartphone και την επαναφέρει σχεδόν στην ίδια κατάσταση με την πρώτη αγορά. Το μόνο πράγμα που επιβιώνει αυτή τη διαδικασία είναι οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, οπότε αν επαναφέρετε την συσκευή σας Android στο "εργοστασιακή προεπιλογή", δεν θα χρειαστεί να ξαναπαίσετε όλες τις ενημερώσεις.

Γιατί λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να περάσει από μια εργοστασιακή επαναφορά με το Android smartphone ή tablet; Με πολλούς τρόπους, η διαδικασία επαναφοράς είναι σαν να καθαρίζετε τα δόντια σας από έναν οδοντίατρο. Όλο το κουβάρι αφαιρείται, αφήνοντάς το φρέσκο ​​και καθαρό. Αυτό το καθιστά ανεκτίμητο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά υπάρχουν μερικοί άλλοι λόγοι για την επαναφορά της συσκευής σας.

Τρεις λόγοι για να επαναφέρετε τη συσκευή σας Android σε εργοστασιακή προεπιλογή

  1. Επίλυση προβλημάτων : Ο μεγαλύτερος λόγος για την επαναφορά της συσκευής σας είναι να διορθώσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το tablet ή το smartphone που δεν φαίνεται να διορθώνετε με άλλο τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από τη συνεχή κατάψυξη στις προεπιλεγμένες εφαρμογές, όπως το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν λειτουργεί πια για να γίνει αφόρητα αργή η συσκευή. Πριν τη διαγραφή της συσκευής, θα πρέπει πρώτα να την επιχειρήσετε να την επανεκκινήσετε , να ελέγξετε την ταχύτητα του Internet και οποιαδήποτε άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Η επαναφορά της συσκευής είναι η επιλογή που ενεργοποιείτε όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.
  2. Πώληση : Ένας άλλος συνήθης λόγος για την επαναφορά της συσκευής σας είναι όταν την πουλάτε . Δεν θέλετε να παραδώσετε το smartphone ή το tablet σας χωρίς να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σε αυτό και επαναφέρετε τα στην προεπιλεγμένη εργοστασιακή ρύθμιση είναι η καλύτερη διαδικασία για να διαγράψετε τα δεδομένα σας.
  3. Ρύθμιση συσκευής που ανήκει στην ιδιοκτησία : Θα πρέπει επίσης να κάνετε επαναφορά όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο smartphone ή tablet, εάν η συσκευή έχει ήδη ρυθμιστεί και είναι έτοιμη για χρήση. Εάν δεν λαμβάνετε τη συσκευή από έναν στενό φίλο του μέλους της οικογένειας (και ίσως ακόμη και τότε!), Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι το λειτουργικό σύστημα βρίσκεται σε απόλυτα καθαρή κατάσταση. Αυτή είναι μια συσκευή στην οποία ενδέχεται να εισάγετε πληροφορίες πιστωτικών καρτών και τραπεζών σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πώς να κάνετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων: Android

Θυμηθείτε, αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του smartphone ή του tablet σας. Αυτό καθιστά πολύ σημαντική την πρώτη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής. Ξεκινώντας με το Android Marshmallow (6.x), η συσκευή σας θα πρέπει να ρυθμίζεται ώστε να γίνεται αυτόματα πίσω στο Google Drive . Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής όπως το Ultimate Backup για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας με μη αυτόματο τρόπο.

  1. Αρχικά, μεταβείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" .
  2. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά στην ενότητα Προσωπικά των ρυθμίσεων
  3. Η επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Εάν έχει οριστεί σε Απενεργοποίηση, αγγίξτε το και επιλέξτε Ενεργοποίηση . Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και βεβαιωθείτε ότι είναι σε Wi-Fi για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Το καλύτερο είναι να το αφήσετε όλη τη νύχτα, αλλά τουλάχιστον να αφήσετε τη συσκευή να φορτιστεί για λίγες ώρες.
  4. Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων στο κάτω μέρος της οθόνης για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα και να θέσετε τη συσκευή σε κατάσταση "σαν νέα". Θα χρειαστεί να επαληθεύσετε την επιλογή σας στην επόμενη οθόνη.

Το tablet ή το smartphone θα πρέπει να επανεκκινήσει και μπορεί να εμφανίσει μια οθόνη προόδου που δείχνει ότι σβήνει τα δεδομένα. Αφού ολοκληρωθεί η διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή, το λειτουργικό σύστημα θα ξαναρχίσει και θα φτάσει σε μια οθόνη παρόμοια με αυτή που μόλις την αφαιρέσατε από το κουτί. Η όλη διαδικασία πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Όταν η συσκευή σας Android παγώνει ή κερδίζεται σωστά

Αυτό είναι όπου παίρνει λίγο δύσκολο. Είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μια επαναφορά υλικού, μεταβαίνοντας σε λειτουργία ανάκτησης του Android, αλλά δυστυχώς, πώς να εισέλθετε στην κατάσταση αποκατάστασης εξαρτάται από τη συσκευή σας. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη διατήρηση ενός συνόλου πλήκτρων στη συσκευή. Οι περισσότερες συσκευές απαιτούν να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο αύξησης της έντασης ήχου και το κουμπί τροφοδοσίας, αν και ορισμένες συσκευές έχουν ελαφρώς αλλάξει τις οδηγίες για το πώς να κρατήσετε αυτά τα κουμπιά κάτω.

Εντολές πλήκτρων για επαναφορά του τηλεφώνου σας

Ακολουθεί μια λίστα με τις εντολές κουμπιών για ορισμένες δημοφιλείς μάρκες. Αν δεν βλέπετε τον κατασκευαστή της συσκευής σας στη λίστα, ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε τις πληροφορίες είναι να κάνετε αναζήτηση στο google για "master reset" και το όνομα της συσκευής σας. Είναι καλύτερο να πατήσετε όλα τα άλλα κουμπιά πριν πατήσετε το κουμπί τροφοδοσίας.

Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι πρόσβασης στη λειτουργία αποκατάστασης, δεν είναι επειδή προσπαθούν να σας εμποδίσουν. Οι κατασκευαστές θέλουν να βεβαιωθούν ότι είναι δύσκολο να ενεργοποιηθεί τυχαία ο τρόπος ανάκτησης. Επειδή αυτή η λειτουργία αποκατάστασης καθιστά εύκολη τη σίτιση της συσκευής σας, πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να απαιτεί η γυμναστική με τα δάχτυλα να την ενεργοποιήσει.

Σκουπίστε ή διαγράψτε δεδομένα από το Android σας

Αφού μπείτε σε λειτουργία αποκατάστασης, απλά χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης για να επιλέξετε την εντολή. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει κάποια παραλλαγή των δεδομένων "σκουπίστε" ή "διαγράψτε". Μπορεί απλά να πει "εκτελέστε εργοστασιακή επαναφορά". Η ακριβής διατύπωση μπορεί να αλλάξει με βάση τον κατασκευαστή. Οι περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν το κουμπί τροφοδοσίας ως πλήκτρο 'enter', οπότε πατήστε τροφοδοσία όταν έχετε επιλέξει την εντολή για σκούπισμα της συσκευής. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς.