Γιατί πρέπει να αξιολογήσετε τα τραγούδια στο iTunes και στο iPhone

Τόσο το iTunes όσο και η εφαρμογή Μουσική ενσωματωμένη στο iOS σάς δίνουν τη δυνατότητα να καθορίσετε βαθμολογίες αστέρων στα τραγούδια σας και τα αγαπημένα τους. Και οι δύο λειτουργίες χρησιμοποιούνται για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε περισσότερη μουσική - τόσο τα τραγούδια που έχετε ήδη όσο και νέα μουσική που σας βοηθούν να βρείτε. Αλλά πώς είναι διαφορετικά και για ποια χρησιμοποιούνται;

Οι αξιολογήσεις και τα Αγαπημένα Επεξήχθησαν

Όταν πρόκειται για το iTunes και το iPhone, οι αξιολογήσεις και τα αγαπημένα είναι παρόμοια, αλλά όχι τα ίδια. Οι αξιολογήσεις αντιπροσωπεύονται ως άστρα σε κλίμακα από 1 έως 5, με το 5 να είναι το καλύτερο. Τα αγαπημένα είναι μια πρόταση / πρόταση: Μπορείτε είτε να επιλέξετε την καρδιά του τραγουδιού για να δείξει ότι είναι αγαπημένο, είτε όχι.

Οι αξιολογήσεις υπάρχουν στο iTunes και στο iPhone για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα πράγματα. Τα αγαπημένα παρουσιάστηκαν με την Apple Music στο iOS 8.4 και χρησιμοποιούνται μόνο από την υπηρεσία αυτή.

Ένα τραγούδι ή άλμπουμ μπορεί να έχει ταυτόχρονα μια βαθμολογία και ένα αγαπημένο.

Τι Βαθμολογίες και Αγαπημένα χρησιμοποιούνται για

Οι αξιολογήσεις τραγουδιών και άλμπουμ χρησιμοποιούνται στο iTunes για να:

  1. Δημιουργία έξυπνων playlist
  2. Ταξινόμηση της μουσικής σας βιβλιοθήκης
  3. Ταξινόμηση λιστών αναπαραγωγής

Μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής είναι αυτή που δημιουργείται με βάση τα κριτήρια που επιλέγετε. Ένα είδος Smart Playlist βασίζεται στην βαθμολογία που έχει οριστεί για τα τραγούδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής που θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια αξιολόγησης των 5 αστέρων. προσθέτει αυτόματα νέα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής καθώς τα βαθμολογείτε με 5 αστέρια.

Αν δείτε τη βιβλιοθήκη iTunes ανά τραγούδι, μπορείτε να κάνετε κλικ στην κεφαλίδα της στήλης αξιολόγησης για να ταξινομήσετε τα τραγούδια σας με βάση την αξιολόγηση (από υψηλή σε χαμηλή ή χαμηλή έως υψηλή).

Μέσα στα πρότυπα λίστες αναπαραγωγής που έχετε ήδη δημιουργήσει, μπορείτε να παραγγείλετε τα τραγούδια με βάση την αξιολόγηση. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ σε μια λίστα αναπαραγωγής για να την επιλέξετε και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής . Στο παράθυρο επεξεργασίας λίστας αναπαραγωγής, κάντε κλικ στην επιλογή Ταξινόμηση κατά χειροκίνητη παραγγελία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αξιολόγηση . Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να αποθηκεύσετε τη νέα παραγγελία.

Τα αγαπημένα χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την Apple Music:

  1. Μάθετε το γούστο σας
  2. Προτείνετε για εσάς μίξεις
  3. Προτείνετε νέους καλλιτέχνες

Όταν προτιμάτε ένα τραγούδι, αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στην Apple Music. Στη συνέχεια, η υπηρεσία αυτή χρησιμοποιεί ό, τι γνωρίζει για τη μουσική σας γεύση - με βάση τα τραγούδια που προτιμάτε, τι άλλοι χρήστες όπως εσείς απολαμβάνετε και πολλά άλλα - να κάνετε προτάσεις. Οι λίστες αναπαραγωγής και οι καλλιτέχνες που σας προτείνουν στην καρτέλα For You της εφαρμογής Μουσική και το iTunes επιλέγονται από το προσωπικό της Apple Music με βάση τα αγαπημένα σας.

Πώς να βαθμολογήσετε και αγαπημένα τραγούδια στο iPhone

Για να αξιολογήσετε ένα τραγούδι στο iPhone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική και ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού. (Εάν το τραγούδι δεν βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους οθόνης, αγγίξτε τη γραμμή μίνι παίκτη στο κάτω μέρος της οθόνης.)
  2. Αγγίξτε την εικόνα του άλμπουμ στην κορυφή της οθόνης.
  3. Η τέχνη του άλμπουμ εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από πέντε τελείες. Κάθε αντιστοιχεί σε ένα αστέρι. Αγγίξτε την κουκκίδα που αντιστοιχεί στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε στο τραγούδι (για παράδειγμα, αν θέλετε να δώσετε ένα τραγούδι με τέσσερα αστέρια, πατήστε την τέταρτη κουκκίδα).
  4. Όταν τελειώσετε, πατήστε αλλού στην περιοχή του άλμπουμ για να επιστρέψετε στην κανονική προβολή. Η βαθμολογία σας με αστέρες αποθηκεύεται αυτόματα.

Για να προτιμήσετε ένα τραγούδι στο iPhone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική και ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού. Αναπτύξτε τη συσκευή αναπαραγωγής σε πλήρη οθόνη, αν χρειαστεί.
  2. Πατήστε το εικονίδιο της καρδιάς στα αριστερά των στοιχείων ελέγχου αναπαραγωγής.
  3. Όταν συμπληρώσετε το εικονίδιο της καρδιάς, προτιμήσατε ένα τραγούδι.

Για να μη ευνοήσετε ένα τραγούδι, αγγίξτε πάλι το εικονίδιο της καρδιάς. Μπορείτε επίσης να αγαπημένα τραγούδια από την οθόνη κλειδώματος κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Αγαπημένα ολόκληρα άλμπουμ κατά την προβολή της λίστας κομματιών για το άλμπουμ.

Πώς να βαθμολογήσετε και αγαπημένα τραγούδια στο iTunes

Για να αξιολογήσετε ένα τραγούδι στο iTunes, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε το iTunes και βρείτε το τραγούδι που θέλετε να βαθμολογήσετε.
  2. Στην προβολή Τραγούδι , τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη στήλη Βαθμολογία δίπλα στο τραγούδι και κάντε κλικ στις κουκκίδες που αντιστοιχούν στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να αντιστοιχίσετε.
  3. Εάν το τραγούδι παίζει, κάντε κλικ στο εικονίδιο ... στο παράθυρο στο επάνω μέρος του iTunes. Στο μενού που εμφανίζεται, μεταβείτε στην επιλογή Βαθμολογία και επιλέξτε τον αριθμό των αστεριών που θέλετε.
  4. Όποια επιλογή χρησιμοποιείτε, η βαθμολογία σας αποθηκεύεται αυτόματα αλλά μπορεί να αλλάξει όποτε θέλετε.

Μπορείτε να αξιολογήσετε ολόκληρο το άλμπουμ μεταβαίνοντας στην προβολή " Άλμπουμ ", κάνοντας κλικ στο άλμπουμ και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στις τελείες δίπλα στην εικόνα του άλμπουμ.

Για να προτιμήσετε ένα τραγούδι στο iTunes, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε το iTunes και βρείτε το τραγούδι που θέλετε να προτιμάτε.
  2. Στην προβολή Τραγούδι , κάντε κλικ στο εικονίδιο καρδιά στη στήλη καρδιά. Έχετε αγαπηθεί ένα τραγούδι όταν συμπληρωθεί το εικονίδιο της καρδιάς.
  3. Στην προβολή καλλιτέχνη , τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το τραγούδι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς όταν εμφανιστεί.
  4. Αν παίζετε το τραγούδι, κάντε κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς στη δεξιά πλευρά του παραθύρου στην κορυφή του iTunes.

Ακριβώς όπως και στο iPhone, κάνοντας κλικ στην καρδιά, έτσι ώστε να φαίνεται άδειος και πάλι, δεν ευνοεί ένα τραγούδι.

Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε ένα λεύκωμα μεταβαίνοντας στην προβολή " Άλμπουμ ", κάνοντας κλικ σε ένα άλμπουμ και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς δίπλα στην τέχνη του άλμπουμ.