Ενεργό Κύτταρο / Ενεργό φύλλο

Τι είναι το "Ενεργό Cell" και το "Ενεργό φύλλο" στο Excel και πού μπορώ να το βρω;

Στα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Excel ή το Google Spreadsheets, το ενεργό κελί αναγνωρίζεται από ένα έγχρωμο περίγραμμα ή περίγραμμα που περιβάλλει το κελί , όπως φαίνεται στην εικόνα.

Το ενεργό κύτταρο είναι επίσης γνωστό ως το τρέχον κελί ή το κύτταρο που έχει την εστίαση .

Ακόμη και αν έχουν επισημανθεί πολλαπλά κελιά, μόνο μία έχει κανονικά εστίαση, η οποία, από προεπιλογή, έχει επιλεγεί για την είσοδο.

Για παράδειγμα, τα δεδομένα που εισάγονται με το πληκτρολόγιο ή έχουν επικολληθεί από ένα πρόχειρο αποστέλλονται στο κελί που έχει εστίαση.

Ομοίως, το ενεργό φύλλο ή το τρέχον φύλλο είναι το φύλλο εργασίας που περιέχει το ενεργό κελί.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, το ενεργό όνομα φύλλου στο Excel στο κάτω μέρος της οθόνης είναι διαφορετικό χρώμα και υπογραμμίζεται για να διευκολύνει τον εντοπισμό του.

Όπως και το ενεργό κελί, το ενεργό φύλλο θεωρείται ότι έχει εστίαση όταν πρόκειται για εκτέλεση ενεργειών που επηρεάζουν ένα ή περισσότερα κελιά - όπως μορφοποίηση - και οι αλλαγές εμφανίζονται στο ενεργό φύλλο από προεπιλογή.

Το ενεργό κελί και το φύλλο μπορούν εύκολα να αλλάξουν. Στην περίπτωση του ενεργού κελιού, κάνοντας κλικ σε ένα άλλο κελί με τον δείκτη του ποντικιού ή πατώντας τα πλήκτρα με τα βέλη του πληκτρολογίου, και τα δύο θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιλογή ενός νέου ενεργού κελιού.

Η αλλαγή του ενεργού φύλλου μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ σε μια διαφορετική καρτέλα φύλλου με τον δείκτη του ποντικιού ή χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Επιλέγονται πολλά πολλαπλά στοιχεία - Μόνο ένα ενεργό κελί

Εάν ο δείκτης του ποντικιού ή τα πλήκτρα πληκτρολογίου χρησιμοποιούνται για να επισημάνετε ή να επιλέξετε δύο ή περισσότερα παρακείμενα κελιά σε ένα φύλλο εργασίας, έτσι ώστε το μαύρο περίγραμμα να περιβάλλει πολλά κελιά, υπάρχει ακόμα μόνο ένα ενεργό κελί - το κελί με το λευκό φόντο.

Κανονικά, εάν εισάγονται δεδομένα όταν επισημαίνονται περισσότερα από ένα κελιά, τα δεδομένα εισάγονται μόνο στο ενεργό κελί.

Μια εξαίρεση από αυτό θα ήταν όταν ένας τύπος συστοιχίας εισάγεται ταυτόχρονα σε πολλά κελιά.

Ενεργό κελιού και το πλαίσιο ονόματος

Η αναφορά κελί για το ενεργό κελί εμφανίζεται επίσης στο πλαίσιο ονόματος , το οποίο βρίσκεται πάνω από τη στήλη Α σε ένα φύλλο εργασίας.

Εξαιρέσεις σε αυτήν την κατάσταση συμβαίνουν όταν το ενεργό κύτταρο έχει δοθεί ένα όνομα - είτε μόνο του είτε ως τμήμα μιας σειράς κυττάρων. Σε αυτά τα περιστατικά, το όνομα περιοχής εμφανίζεται στο πλαίσιο Όνομα.

Αλλαγή του ενεργού κελιού σε μια ομάδα κυττάρων που έχουν επισημανθεί

Εάν έχει επιλεγεί μια ομάδα ή μια περιοχή κελιών , το ενεργό κελί μπορεί να αλλάξει χωρίς να επιλέξετε εκ νέου το εύρος χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο:

Μετακίνηση του ενεργού κελιού σε διαφορετική ομάδα επιλεγμένων κυττάρων

Εάν στο ίδιο φύλλο επισημαίνεται περισσότερη από μία ομάδα ή περιοχή μη παρακείμενων κελιών , το ενεργό στοιχείο κυψελών μπορεί να μετακινηθεί μεταξύ αυτών των ομάδων επιλεγμένων κελιών χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο:

Επιλογή πολλών φύλλων και του ενεργού φύλλου

Παρόλο που είναι δυνατό να επιλέξετε ή να επισημάνετε περισσότερα από ένα φύλλα εργασίας ταυτόχρονα, μόνο το ενεργό όνομα φύλλου εμφανίζεται με έντονα γράμματα και οι περισσότερες αλλαγές που γίνονται όταν επιλέγονται πολλά φύλλα θα επηρεάσουν μόνο το ενεργό φύλλο.

Αλλαγή του ενεργού φύλλου με πλήκτρα συντόμευσης

Το ενεργό φύλλο μπορεί να αλλάξει κάνοντας κλικ στην καρτέλα άλλου φύλλου με το δείκτη του ποντικιού.

Η αλλαγή μεταξύ των φύλλων εργασίας μπορεί επίσης να γίνει με τα πλήκτρα συντόμευσης.

Στο Excel

Στα υπολογιστικά φύλλα Google