Πώς να καθορίσει ένα κέρας αυτοκινήτου που δεν θα σταματήσει Honking

Κάποια τεχνολογία είναι τόσο βασική, τόσο ριζωμένη στην καθημερινή ζωή, που απλά περιμένετε να λειτουργήσει. Όταν κάτι σαν κέρατο αυτοκινήτου, το οποίο μάλλον δεν σκεφτόσαστε μέχρι την ακριβή στιγμή που το χρειάζεστε, δυσλειτουργίες, μπορεί γρήγορα να γίνει ένα σενάριο εφιάλτη. Και παρόλο που είναι τόσο βασικό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να σπάσει ένα κέρατο αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου η κόρνα δεν λειτουργεί καθόλου και οι καταστάσεις όπου συμβαίνει το αντίθετο. Σε αυτή την επίφοβη "πάντα σε" κατάσταση, ένας ανυποψίαστος οδηγός μπορεί να καταλήξει ξαφνικά με ένα κέρας που δεν θα σταματήσει να χτυπά, ανεξάρτητα από το τι κάνουν.

Πώς λειτουργούν τα κέρατα αυτοκινήτων;

Τα κέρατα αυτοκινήτων βασίζονται σε κάποια πολύ βασική τεχνολογία και τα βασικά στοιχεία των περισσότερων συστημάτων κέρατων αυτοκινήτων παρέμειναν σχετικά αμετάβλητα εδώ και δεκαετίες. Η βασική ιδέα είναι ότι κάποιος τύπος διακόπτη, που συνήθως βρίσκεται κάπου στο τιμόνι, ενεργοποιεί ένα ηλεκτρικό κέρατο. Ορισμένα οχήματα έχουν ένα μόνο κέρατο, ενώ άλλα χρησιμοποιούν δύο κέρατα που λειτουργούν σε διαφορετική περιοχή συχνοτήτων.

Σε ένα τυπικό κύκλωμα κέρατος αυτοκινήτου, ο διακόπτης ή το κουμπί που ωθεί ο οδηγός συνδέεται με ένα ρελέ . Αυτός ο ηλεκτρονόμος κέρατος θα συνδεθεί στον διακόπτη κέρατος, στη θετική μπαταρία και στο κέρατο ή τα κέρατα. Όταν ο οδηγός ενεργοποιεί τη κέρατο, ο ηλεκτρονόμος παρέχει ισχύ στη κόρνα. Αυτό δημιουργεί πιθανά σημεία βλάβης στον διακόπτη της κόρνας, στο ρελέ της κόρνας, στα πραγματικά εξαρτήματα του κέρατος και στην καλωδίωση.

Όταν ένα από αυτά τα στοιχεία "αποτύχει ασφαλές", το σύστημα απλά δεν λειτουργεί πια. Ενδεχόμενα προβλήματα περιλαμβάνουν ένα σπασμένο διακόπτη κέρατος που δεν μπορεί πλέον να ενεργοποιήσει το ρελέ, ένα σπασμένο ρελέ που δεν μπορεί πλέον να στείλει ενέργεια στο κέρας, και ένα σπασμένο κέρας που απλά δεν λειτουργεί πια. Στην τελευταία περίπτωση, είναι δυνατό μόνο ένα κέρας σε ζεύγος δύο κέρατων να σταματήσει να λειτουργεί. Εάν συμβεί αυτό, θα παρατηρήσετε ότι η κόρνα σας δεν ακούγεται πια, καθώς κάθε κέρατο στο ζεύγος παράγει μια διαφορετική νότα.

Το πρόβλημα με αυτό το είδος "ασφαλούς αποτυχίας" είναι ότι δεν θα ξέρετε ότι το σύστημα έχει αποτύχει μέχρι να χρειαστείτε το κέρατο σας. Αν συμβεί αυτό και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ειδοποιήσετε έναν άλλο οδηγό ή έναν πεζό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Με αυτό κατά νου, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί αυτό θα θεωρούσε καθόλου ένα ασφαλές τύπο ενός συστήματος.

Εάν δεν είχατε ποτέ ένα κέρας αποτύχει σε μια κατάσταση "πάντα σε", ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει ποτέ ότι ήταν δυνατό. Εάν έχετε δοκιμάσει αυτό το είδος αποτυχίας, τότε είναι εύκολο να δείτε πώς αυτό είναι τόσο τρομερά ενοχλητικό και δυνητικά επικίνδυνο.

Το θέμα είναι ότι τα κέρατα αυτοκινήτων είναι δυνατά. Το κατώτατο όριο είναι περίπου 93db, το οποίο είναι το πιο χαλαρό που επιτρέπεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν τα κέρατα τους εάν θέλουν να τα πουλήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μέσο κέρατο αυτοκινήτου είναι περίπου 100-110db, και μερικά είναι ακόμα πιο δυνατά από αυτό.

Δεδομένου ότι οι ήχοι πιο δυνατοί από 85db μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ακοής μετά από παρατεταμένη έκθεση, η οδήγηση με το κέρας του αυτοκινήτου σας συνεχώς χτυπά είναι σαφώς μια κακή ιδέα. Επομένως, αν δεν σταματήσει να χτυπάει, τι πρέπει να κάνετε;

Τι προκαλεί ένα κέρατο να μην σταματήσει Honking;

Οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους το κέρας του αυτοκινήτου δεν θα σταματήσει να κτυπά περιλαμβάνει την αποτυχία του διακόπτη και την αποτυχία του ρελέ. Παρόλο που είναι δυνατόν οι αστοχίες σε αυτά τα εξαρτήματα να οδηγήσουν σε μια κέρατο που δεν λειτουργεί καθόλου, είναι επίσης πιθανό να αποτύχει ο καθένας στη θέση on.

Αν βρεθείτε σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό με ένα κέρας που δεν θα σταματήσει να χτυπάει, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην πανικοβληθείτε. Άλλοι οδηγοί και πεζοί μπορεί να υποθέσουν ότι βάζετε στο κέρας σε μια ανεξέλεγκτη οργή, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό. Αυτό που θα θελήσετε να κάνετε είναι να τραβήξετε το συντομότερο δυνατόν, να βρείτε ένα ασφαλές μέρος όπου δεν κινδυνεύετε από άλλα οχήματα και εντοπίστε το κιβώτιο ασφαλειών.

Ο ταχύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η βλάβη του κέρατος σε περίπτωση δυσλειτουργίας είναι να τραβήξετε την ασφάλεια της κόρνας ή το ρελέ κέρατος. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε αμέσως τη σωστή ασφάλεια ή ρελέ, τραβώντας μια κύρια ασφάλεια ή αποσυνδέοντας την μπαταρία θα σας επιτρέψει επίσης να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα χωρίς να καταστρέψετε την ακοή σας.

Αν δεν έχετε κλίση μηχανικά, απλά αφαιρώντας την ασφάλεια ή το ρελέ της κέρατας θα σας επιτρέψει να οδηγήσετε το όχημά σας σε έναν μηχανικό χωρίς να ακουστεί συνεχώς η κόρνα. Το κιβώτιο ασφαλειών μπορεί να έχει ετικέτες που εκτυπώνονται μέσα στο κάλυμμα ή κοντά σε κάθε ασφάλεια, ή ίσως χρειαστεί να τραβήξετε απλά κάθε ασφάλεια με τη σειρά της, μέχρι να βρείτε το σωστό.

Πώς να καθορίσει ένα κέρας αυτοκινήτου που δεν θα σταματήσει Honking

Μόλις δεν κινδυνεύετε να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στην ακοή σας, ο καθορισμός ενός κέρατος αυτοκινήτου που δεν θα σταματήσει να χτυπά είναι ένα απλό θέμα να υπολογίσετε ποιο συστατικό απέτυχε. Δεδομένου ότι διαφορετικά αυτοκίνητα είναι καλωδιωμένα διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε μια διαγνωστική διαδικασία ειδικά για το όχημά σας. Εντούτοις, πρόκειται τυπικά για να καθοριστεί αν ο διακόπτης της κόρνας είναι σπασμένος ή αν ο ηλεκτρονόμος είναι βραχυκυκλωμένος εσωτερικά .

Αυτός ο τύπος διαγνωστικού ελέγχου μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εργαλεία καθόλου, αν είστε τυχεροί, αλλά ίσως χρειαστεί κάποια βασικά εργαλεία . Το πιο σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιό σας θα είναι ένα πολύμετρο. Παρόλο που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία για να ελέγξετε την ισχύ, θα χρειαστείτε ένα ωμόμετρο για να ελέγξετε τη συνέχεια, εάν τελικά πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του διακόπτη της κέρατας σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε τύχη και να έχετε ένα ρελέ κέρατος που είναι πανομοιότυπο με ένα ρελέ που χρησιμοποιείται σε διαφορετικό κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μπορείτε να αλλάξετε απλώς τον αναμενόμενο καλό ρελέ με το ρελέ κέρατος και να ελέγξετε αν το κέρας σταματά να ακουμπάει. Εάν η κόρνα λειτουργεί με το ρελέ αντικατάστασης, τότε θα πρέπει να μπορείτε να αγοράσετε μόνο ένα νέο ρελέ και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε ένα ίδιο ρελέ για σκοπούς δοκιμής, θα πρέπει να ελέγξετε τον διακόπτη κέρατος και το ρελέ. Αν διαπιστώσετε ότι το ρελέ είναι βραχυκυκλωμένο εσωτερικά, τότε η αντικατάστασή του θα διορθώσει το πρόβλημα.

Εάν ο ηλεκτρονόμος δεν παρουσιάζει εσωτερική βραχυκύκλωμα, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το ρελέ και να προσδιορίσετε ποια δύο καλώδια είναι συνδεδεμένα στον διακόπτη της κέρατας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο για να ελέγξετε τη συνέχεια μεταξύ αυτών των καλωδίων. Αν ο διακόπτης βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας, πιέζοντας το κουμπί ή το κουτάκι στο εσωτερικό του οχήματος θα πρέπει να αλλάξετε την ένδειξη στο μετρητή.

Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα οχήματα ενσωματώνουν τον διακόπτη της κόρνας με τη μονάδα αερόσακου . Εάν το όχημά σας έχει ρυθμιστεί έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε τις σωστές διαδικασίες ή να πάρετε το αυτοκίνητό σας σε έναν εξειδικευμένο μηχανικό. Η τυχαία ανάκληση του αερόσακου μπορεί να είναι δαπανηρή ή και επικίνδυνη .

Δεν έχω κανένα κέρατο, και πρέπει να τιμώ

Η διαδικασία διάγνωσης και στερέωσης μιας κόρνας που δεν χτυπά καθόλου είναι παρόμοια με την τοποθέτηση μιας κόρνας που δεν θα σταματήσει να χτυπάει, αλλά υπάρχουν μερικές επιπλέον ρυτίδες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί είναι εάν το ρελέ κέρατος παίρνει ισχύ ή όχι. Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την καλωδίωση μεταξύ του ρελέ και της μπαταρίας.

Εάν ο ηλεκτρονόμος αποκτήσει ισχύ, θα θέλατε επίσης να ελέγξετε εάν το κουμπί ή το μαξιλάρι σας στέλνει ή όχι το ηλεκτρικό ρεύμα στο τερματικό που είναι συνδεδεμένο με τα κέρατά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει πρόβλημα με το ρελέ ή το διακόπτη, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί με τους ίδιους τρόπους όπως περιγράφεται παραπάνω.

Αν διαπιστώσετε ότι η ώθηση του κουμπιού ή του κουρδίνου σας έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία στο τερματικό εξόδου του ρελέ κέρατος, υπάρχει πιθανώς πρόβλημα με την πραγματική συναρμολόγηση ή καλωδίωση του κέρατος. Θα χρειαστεί να ελέγξετε για δύναμη και έδαφος στα κέρατα. Αν βρείτε δύναμη και έδαφος, ίσως χρειαστείτε μόνο ένα νέο κέρατο ή κέρατα. Εάν δεν υπάρχει ισχύς ή γείωση, τότε πρόκειται για πρόβλημα καλωδίωσης.

Το πρόβλημα με κέρατα, αερόσακους και συναγερμούς αυτοκινήτου

Ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα κέρατος που μπορείτε να διορθώσετε στο σπίτι χωρίς πολύ κόπο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κέρατα αυτοκινήτων συχνά συνδέονται με συστήματα συναγερμού αυτοκινήτου και η αντικατάσταση ή η δοκιμή ενός ελαττωματικού διακόπτη κέρατος μπορεί επίσης να συνεπάγεται την αντιμετώπιση ενός δομοστοιχείου αερόσακου .

Δεδομένου ότι τα aftermarket συστήματα συναγερμού αυτοκινήτων είναι τόσο διαφορετικά, δεν υπάρχει πραγματική εύκολη λύση για ένα συναγερμό αυτοκινήτου που δεν θα σταματήσει να πηγαίνει μακριά, ή δεν θα λειτουργήσει καθόλου, λόγω ενός προβλήματος συναγερμού αυτοκινήτου. Αυτός ο τύπος προβλήματος προκαλείται μερικές φορές από μια αδύναμη μπαταρία ή από μια μπαταρία που έχει πεθάνει ή έχει αποσυνδεθεί και μερικές φορές μπορεί να αποκατασταθεί πιέζοντας κάποιο συνδυασμό κουμπιών στο τηλεχειριστήριο συναγερμού ή χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο ενώ το κλειδί βρίσκεται στην ανάφλεξη . Η διαδικασία διαφέρει από τον κατασκευαστή στο επόμενο και παρόμοια προβλήματα μπορεί να προκληθούν και από δυσλειτουργίες υγρασίας και απλού υλικού.

Όταν χειρίζεστε μια κόρνα που παρουσιάζει δυσλειτουργία σε ένα όχημα που είναι εφοδιασμένο με αερόσακους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναζητήσετε τη σωστή διαδικασία αντιμετώπισης ή αφόπλισης των αερόσακων προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία με το διακόπτη κέρατων, το τιμόνι ή τη στήλη τιμονιού. Εάν δεν το κάνετε, ο αερόσακος μπορεί να εκτοξευθεί κατά λάθος, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, αλλά σίγουρα θα απαιτήσει από εσάς να αγοράσετε ένα ακριβό δομοστοιχείο αερόσακου αντικατάστασης.