Βασικός και προηγμένος οδηγός σύνδεσης στερεοφωνικού αυτοκινήτου iPod

Όταν το iPod της Apple έπληξε για πρώτη φορά τη σκηνή το 2001, αποτελούσε μια αλλαγή στη θάλασσα στον τρόπο που ακούμε τη μουσική μας. Σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής MP3, αλλά χρειάστηκε κάποια αρκετά μεγάλα βήματα - όσον αφορά το χώρο αποθήκευσης, τη διασύνδεση και την αισθητική - τα τελευταία παρελθόν στην αγορά. Ο συνδυασμός της συσκευής με το πλέον θρυλικό κατάστημα iTunes, το οποίο έβγαλε ψηφιακή μουσική από τη σφαίρα αυτών των τεχνολογιών που είναι αρκετά καταλαβαίνω για να αντιγράψουν και να κωδικοποιήσουν τις δικές τους διαδρομές, και να το εξυπηρετήσουν σε όλους τους άλλους για ένα buck pop, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Το iPod αντικατέστησε γρήγορα τον Walkman στον φορέα της φορητής μουσικής. Δεν πήρα πολύ χρόνο για να αρχίσουν οι άνθρωποι να ρωτούν "πώς ακούω αυτό το iPod στο αυτοκίνητό μου;" Και το 2001, η απάντηση ήταν πολύ απλή: αγοράστε έναν προσαρμογέα κασέτας, έναν πομπό FM ή έναν FM διαμορφωτή .

Η κατάσταση του συνδέσμου iPod αυτοκινήτου είναι λίγο πιο περίπλοκη σήμερα. Έτσι, ενώ αυτές οι λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο εξακολουθούν να ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις, τίθεται επίσης υπό αμφισβήτηση το ζήτημα της συμβατότητας στερεοφωνικών αυτοκινήτων iPod. Ορισμένες μονάδες κεφαλής είναι συμβατές με iPod απευθείας από το κουτί, ενώ άλλες χρειάζονται πρόσθετο υλικό και μερικές έχουν ακόμη και λειτουργίες που θα κλειδωθεί αν δεν χρησιμοποιήσετε τη σωστή υποδοχή. Έτσι, αν ψωνίζετε για μια νέα μονάδα κεφαλής ή απλά θέλετε να καταλάβετε πώς να κάνετε συμβατό το παλιό σας στερεοφωνικό αυτοκίνητο iPod, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα.

Βασικές στερεοφωνικές συνδέσεις αυτοκινήτου iPod

Υπάρχουν τέσσερις βασικές, δοκιμασμένες στο χρόνο μέθοδοι σύνδεσης ενός iPod με ένα στερεοφωνικό συγκρότημα αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν διαρκέσει πολύ περισσότερο από τα iPod και καμία από τις οποίες δεν θα σας δώσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδος προηγμένων λειτουργιών:

Προηγμένες στερεοφωνικές συνδέσεις αυτοκινήτου iPod

Εκτός από τις βασικές μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής αναπαραγωγής MP3 σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, υπάρχουν επίσης και ορισμένες συνδέσεις μόνο για iPod. Παρόλο που αυτές οι προηγμένες μέθοδοι σύνδεσης δίνουν πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, είναι διαθέσιμες μόνο από συγκεκριμένες μονάδες κύριας μονάδας.

Διαθέσιμες λειτουργίες από προηγμένες συνδέσεις iPod

Αν και δεν υπάρχει τίποτα εσφαλμένο με τη χρήση προσαρμογέα κασέτας ή βοηθητικής εισόδου για τη σύνδεση ενός iPod με το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου , υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στη χρήση ψηφιακής σύνδεσης. Το κύριο όφελος είναι η ποιότητα του ήχου. Όταν συνδέετε ένα iPod σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου μέσω του ακροδέκτη ή της υποδοχής αστραπής, αντί της υποδοχής ακουστικών, η βαριά ανύψωση περνάει από το iPod στη μονάδα κεφαλής. Οι ψηφιακές πληροφορίες περνούν μέσω της σύνδεσης και η μονάδα κεφαλής, η οποία είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένη για την εργασία, στην πραγματικότητα αποκωδικοποιεί και επεξεργάζεται.

Τα άλλα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας προηγμένης σύνδεσης σχετίζονται κυρίως με την ευκολία χρήσης. Αντί να αλλάζετε τραγούδια και να εκτελείτε άλλες λειτουργίες με τα χειριστήρια του iPod, μπορείτε συνήθως να το κάνετε με τα χειριστήρια της μονάδας κεφαλής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για ασφαλέστερη λειτουργία ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Ορισμένες άλλες λειτουργίες που μπορεί να έχετε πρόσβαση περιλαμβάνουν:

Επιλέγοντας ένα συμβατό στερεοφωνικό αυτοκινήτου με iPod

Αν δεν είστε στην αγορά για ένα νέο στερεοφωνικό αυτοκινήτου , τότε περιορίζεστε στις συνδέσεις που υποστηρίζει η τρέχουσα μονάδα σας και στις συναφείς λειτουργίες. Αν ψάχνετε για μια νέα κεντρική μονάδα, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικοί πρόσθετοι παράγοντες που ίσως θελήσετε να εξετάσετε. Για παράδειγμα, η οθόνη και τα χειριστήρια διαφέρουν σημαντικά από τη μία μονάδα κεφαλής στην άλλη και το γεγονός ότι μια μονάδα κεφαλής διαθέτει υποδοχή iPod δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υποστηρίξει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε.

Ένα τεράστιο όφελος από τη χρήση ψηφιακής σύνδεσης μεταξύ του iPod και του στερεοφωνικού αυτοκινήτου είναι ότι μπορεί να επιτρέψει στο στερεοφωνικό να εμφανίζει πληροφορίες από το iPod. Με αυτό κατά νου, θα θελήσετε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο εμφάνισης που περιλαμβάνει κάθε μονάδα κατά την εξέταση νέων μονάδων κεφαλής. Ορισμένες μοναδικές μονάδες κεφαλής DIN, ειδικά μοντέλα με τιμές προϋπολογισμού, εμφανίζουν οθόνες μίας γραμμής που μπορούν να παρουσιάσουν έναν πολύ περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων τη φορά. Στο αντίθετο άκρο του ραδιοφάσματος, οι διπλές μονάδες κεφαλής DIN με οθόνες αφής μπορούν να εμφανίσουν ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών για το τραγούδι που ακούτε και να παρέχουν εκτός από τα χειριστήρια αφής. Και στις δύο περιπτώσεις, θα θελήσετε να αναζητήσετε μια μονάδα κεφαλής που να καθιστά απλή την ανάγνωση της οθόνης με μια ματιά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μιας ψηφιακής σύνδεσης είναι ότι μπορεί να σας επιτρέψει να ελέγχετε το iPod απευθείας από τη μονάδα κεφαλής. Αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια ευκολία, ή ακόμα μεγαλύτερη κεφαλαλγία, ανάλογα με την εν λόγω μονάδα κεφαλής. Ορισμένες μονάδες κεφαλής που περιλαμβάνουν μόνο βασικά στοιχεία ελέγχου απαιτούν να πιέσετε επιπλέον κουμπιά ή να εισαγάγετε πρόσθετα μενού για τον έλεγχο του iPod, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο ή ακόμα και επικίνδυνο, ενώ οδηγείτε. Άλλοι διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία ελέγχου iPod και ορισμένοι χρησιμοποιούν ακόμη και προγράμματα ελέγχου που είναι πολύ παρόμοια με τον εικονικό "τροχό κλικ" του iPod που πιθανώς χρησιμοποιείτε ήδη για να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να το κοιτάξετε.

Εκτός από αυτές τις δύο βασικές ανησυχίες, θα θελήσετε επίσης να επαληθεύσετε ότι οποιαδήποτε νέα μονάδα επικεφαλής υποστηρίζει το συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών που σας ενδιαφέρει. Ορισμένες μονάδες κεφαλής προσφέρουν βασική αναπαραγωγή ήχου, ενώ άλλες υποστηρίζουν αναπαραγωγή βίντεο, άμεσο έλεγχο εφαρμογών , ακόμα και ενσωμάτωση του Siri. Ποτέ μην θεωρήσετε δεδομένο ότι κάποια συγκεκριμένη κύρια μονάδα θα περιλαμβάνει κάποια ή όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ή θα πρέπει να καταλήξετε να απογοητευτείτε.