Χρησιμοποιώντας το MediaMonkey για να μετατρέψετε το WMA σε MP3

01 από 05

Εισαγωγή

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να μετατρέψετε ένα φορμά ήχου σε άλλο λόγω κάποιου περιορισμού υλικού ή λογισμικού που αντιμετωπίζει ο χρήστης. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι το Apple iPod, το οποίο δεν μπορεί να αναπαράγει αρχεία WMA . Αυτός ο περιορισμός μπορεί να ξεπεραστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το MediaMonkey για να μετατρέψετε σε συμβατό μορφότυπο ήχου, όπως η γενικά αποδεκτή μορφή MP3 .

Τι γίνεται εάν τα αρχεία WMA που διαθέτετε προστατεύονται από το DRM; Εάν αντιμετωπίσετε αυτό το εμπόδιο, ίσως να θέλετε να διαβάσετε σχετικά με το Tunebite 5 , το οποίο καταργεί το DRM με νόμιμο τρόπο.

Ξεκινήστε με τη λήψη και την εγκατάσταση του MediaMonkey. Αυτό το λογισμικό μόνο για Windows είναι ελεύθερο για χρήση και η τελευταία έκδοση μπορεί να μεταφορτωθεί από τον ιστότοπο του MediaMonkey.

02 του 05

Πλοήγηση

Όταν εκτελείτε το MediaMonkey για πρώτη φορά, το λογισμικό σας ρωτά εάν θέλετε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για ψηφιακά αρχεία ήχου. αποδεχτείτε αυτό και περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η σάρωση. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, ολόκληρος ο ήχος στον υπολογιστή σας παρατίθεται στη βιβλιοθήκη του MediaMonkey.

Στο αριστερό παράθυρο της οθόνης υπάρχει μια λίστα με κόμβους με σύμβολο + δίπλα τους, γεγονός που υποδεικνύει ότι κάθε μία μπορεί να επεκταθεί κάνοντας κλικ στο + με το ποντίκι. Για παράδειγμα, ανοίγει το παράθυρο + δίπλα στον κόμβο Τίτλου για να εμφανιστεί η μουσική βιβλιοθήκη σας με τίτλους με αλφαβητική σειρά.

Αν γνωρίζετε το όνομα του κομματιού που θέλετε να μετατρέψετε, κάντε κλικ στο γράμμα που αρχίζει με. Αν θέλετε να δείτε όλη τη μουσική στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο ίδιο το όνομα κόμβου.

03 του 05

Επιλέγοντας ένα κομμάτι για μετατροπή

Αφού βρείτε το κομμάτι ήχου που θέλετε να μετατρέψετε, κάντε κλικ στο αρχείο στο κύριο παράθυρο για να το επισημάνετε. Εάν πρέπει να επιλέξετε πολλά αρχεία για μετατροπή, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL καθώς κάνετε κλικ σε κάθε μία από αυτές. Αφού ολοκληρώσετε την επιλογή σας, αφήστε το πλήκτρο CTRL .

04 του 05

Έναρξη της διαδικασίας μετατροπής

Για να εμφανίσετε το παράθυρο διαλόγου μετατροπής, κάντε κλικ στο Εργαλεία στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Μετατροπή μορφής ήχου από το αναπτυσσόμενο μενού.

05 του 05

Μετατροπή του ήχου

Η οθόνη μετατροπής ήχου έχει μερικές ρυθμίσεις που μπορείτε να ρυθμίσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί OK. Το πρώτο είναι το Format , το οποίο χρησιμοποιείται για να ρυθμίσετε τον τύπο του αρχείου ήχου για να μετατρέψετε σε. σε αυτό το παράδειγμα, αφήστε το να ρυθμιστεί σε MP3. Το κουμπί Ρυθμίσεις σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε την ποιότητα κωδικοποίησης και τη μέθοδο, όπως CBR (σταθερό bitrate) ή VBR (μεταβλητό bitrate).

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, επιλέξτε το κουμπί OK για να δεσμευθείτε στη διαδικασία μετατροπής.