Οι μεγαλύτεροι διανομείς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

Με εκατομμύρια ηλεκτρονικά εξαρτήματα διαθέσιμα από όλο τον κόσμο, η εξεύρεση του σωστού μέρους, του αποθέματος και της σωστής τιμής μπορεί να είναι δύσκολη. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι διανομείς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων παγκοσμίως που παρέχουν υπηρεσίες για τους χομπίστες στους ΚΑΕ. Πολλοί από τους παγκόσμιους διανομείς ηλεκτρονικών ειδών παρέχουν επίσης διάφορα εργαλεία διαχείρισης έργων καθώς και υπηρεσίες σχεδιασμού για να βοηθήσουν στην κατασκευή του επόμενου προϊόντος.

Διεθνείς διανομείς ανταλλακτικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

1. Avnet

Η Avnet είναι ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στον κόσμο, με έδρα το Phoenix, AZ, με παγκόσμια πελατειακή βάση περισσότερων από 100.000 ΚΑΕ, παρόχων υπηρεσιών και μεταπωλητών. Η Avnet παρέχει επίσης σχεδιασμό μηχανικής, υπηρεσίες διαχείρισης υλικών και υλικοτεχνικής υποστήριξης και υπηρεσίες διαχείρισης διαμόρφωσης. Η Avnet Express είναι μια ηλεκτρονική πύλη που παρέχει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της επιλογής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της Avnet σε όλο τον κόσμο.

2. Βέλος

Η Avnet μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικών από την άποψη των πωλήσεων, αλλά η Arrow έχει μεγαλύτερη πελατειακή βάση με 130.000 πελάτες. Το Arrow προσφέρει επίσης μία από τις μεγαλύτερες επιλογές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στη βιομηχανία και βασίζεται στο Melville της Νέας Υόρκης. Η Arrow διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο διανομής εφοδιαστικής με εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 50 χώρες. Το Arrow υποστηρίζει επίσης την ηλεκτρονική παραγγελία καθώς και τη μεταφόρτωση και την παρακολούθηση του BOM για όλους τους χρήστες.

3. WPG Holdings

Η WPG Holdings είναι ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικών ειδών στην Ασία και πρόσφατα αγόρασε την εταιρία Yosun Industrial Corporation.WPG Holdings της Ταϊβάν, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε άλλες αγορές εκτός της Ασίας. Η WPG Holding ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες με πολλά διαφορετικά ονόματα και τμήματα που έχουν αποκτηθεί με την πάροδο των ετών.

4. Μελλοντικά Ηλεκτρονικά

Η Future Electronics είναι ένας διανομέας ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Μόντρεαλ, με εξαιρετική τεχνογνωσία στον τομέα της μηχανικής και της ολοκλήρωσης. Η Future Electronics διαθέτει ένα παγκόσμιο σύστημα απογραφής σε πραγματικό χρόνο, το οποίο συνδέεται με τον ιστοτόπο τους, παρέχοντας ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το χρόνο αποστολής και αποστολής σε όλο τον κόσμο. Η Future Electronics παρέχει online παραγγελίες, kitting, την απόκτηση και το χειρισμό των υλικών, τον προγραμματισμό των ICs, την ανανέωση αποθεμάτων και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

5. TTI / Mouser

Η TTI είναι ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς ηλεκτρονικών ειδών με εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Η TTI είναι πιο γνωστή για τον κατάλογο Mouser και τον διαδικτυακό τομέα που είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διανομείς καταλόγων στον κόσμο. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του Mouser αντιπροσωπεύουν επίσης ένα πολύ σημαντικό τμήμα των πωλήσεων του τμήματος. Ο στόχος του Mouser είναι να παρέχει μικρές έως μεσαίες ποσότητες μερικών από τα πιο πρόσφατα προϊόντα για να σχεδιάσουν μηχανικούς, αγοραστές και χομπίστες.

6. Premier Farnell

Η Premier Farnell εδρεύει στο Λονδίνο και προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες διανομής και σχεδιασμού εξαρτημάτων. Ο Όμιλος Premier καλύπτει τον κλάδο και περιλαμβάνει τις εταιρείες Akron Brass, CPC, Farnell, Farnell-Newark, MCM, Newark, Premier Electronics και TPC Wire and Cable. Μέσω αυτών των εταιρειών, η Premier Farnell προσφέρει online πωλήσεις, διαφημιστικό ταχυδρομείο, πωλήσεις καταλόγων, κέντρα επικοινωνίας, πωλήσεις πεδίων, μετρητές εμπορικών συναλλαγών και δίκτυο καταστημάτων. Το Premier παρέχει υποστήριξη σε περισσότερες από 100 χώρες και έχει δραστηριότητες σε περισσότερα από 20.

7. Ηλεκτροσυσκευές

Η Electrocomponents εδρεύει στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεντρώνεται στη διανομή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Η Electrocomponents προσφέρει επίσης ηλεκτρικά και βιομηχανικά υλικά μέσω των καταλόγων της, των θυρών ηλεκτρονικού εμπορίου και των μετρητών εμπορίου. Τα ηλεκτροσυστήματα λειτουργούν σε περισσότερες από 25 χώρες με μερικά διαφορετικά ονόματα, όπως τα RS, Radiospares, Radionics και Allied Electronics.

8. Digi-Key

Η Digi-Key είναι ένας ηλεκτρονικός διανομέας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και καταλόγων με έδρα το Thief River Falls της Μινεσότα. Η Digi-Key έχει αυξηθεί σε ένα εκπληκτικό 20% ετησίως για περισσότερα από 20 χρόνια. Το επίκεντρό τους είναι στις ηλεκτρονικές πωλήσεις τους, οι οποίες παράγουν σχεδόν το 75% των εσόδων τους, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από πωλήσεις καταλόγων και τηλεφώνων.

9. Nu Horizons Electronics

Η Nu Horizons Electronics είναι ένας διανομέας ηλεκτρονικών ειδών που εδρεύει στο Melville της Νέας Υόρκης, έχει συνεργαστεί με προμηθευτές εξαρτημάτων για την ανάπτυξη προϊόντων, την προσαρμοσμένη υλικοτεχνική υποστήριξη και την υποστήριξη κύκλου ζωής στους πελάτες. Η Nu Horizons επικεντρώνεται πρωτίστως στην υποστήριξη των OEM και των παρόχων EMS παρά στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και στις μικρές παραγγελίες που αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των εσόδων τους.

10. Richardson Electronics

Η Richardson Electronics παρέχει λύσεις μηχανικής και εξαρτήματα για τις αγορές RF, ασύρματης και μετατροπής ενέργειας, ηλεκτρονικών συσκευών και εκθεσιακών προϊόντων. Στην προσφορά προϊόντων τους περιλαμβάνονται προσαρμοσμένα προϊόντα ή τροποποιημένα προϊόντα σύμφωνα με τις ιδιωτικές ετικέτες της Richardson. Ο Richardson προσφέρει υπηρεσίες πρωτοτύπων, τροποποίηση συστατικών στοιχείων και εναλλακτικό προσδιορισμό κόστους χαμηλότερου κόστους και άλλες υπηρεσίες σχεδιασμού.