Δημιουργήστε έναν πίνακα με τον SQL Server 2012

Οι πίνακες χρησιμεύουν ως η βασική μονάδα οργάνωσης για οποιαδήποτε βάση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαχειρίζεται ο SQL Server 2012 . Ο σχεδιασμός κατάλληλων πινάκων για την αποθήκευση των δεδομένων σας αποτελεί βασική ευθύνη ενός προγραμματιστή βάσης δεδομένων και τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι διαχειριστές πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία δημιουργίας νέων πινάκων βάσης δεδομένων του SQL Server. Σε αυτό το άρθρο, διερευνάμε τη διαδικασία λεπτομερώς.

Σημειώστε ότι αυτό το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία δημιουργίας πινάκων στον Microsoft SQL Server 2012. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική έκδοση του SQL Server, διαβάστε την ενότητα Δημιουργία πινάκων στον Microsoft SQL Server 2008 ή Δημιουργία πινάκων στον Microsoft SQL Server 2014.

Βήμα 1: Σχεδιάστε τον πίνακα σας

Πριν ακόμη σκεφτείτε να κάθεστε σε ένα πληκτρολόγιο, τραβήξτε έξω το πιο σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού που είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε προγραμματιστή βάσης δεδομένων - ένα μολύβι και χαρτί. (Εντάξει, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για να το κάνετε αυτό, αν θέλετε - το Microsoft Visio προσφέρει μερικά μεγάλα πρότυπα σχεδίασης.)

Πάρτε το χρόνο να σχεδιάσετε το σχέδιο της βάσης δεδομένων σας έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία δεδομένων και τις σχέσεις που θα χρειαστείτε για να ικανοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας απαιτήσεις. Θα είστε πολύ καλύτερα σε μακροπρόθεσμη βάση αν ξεκινήσετε τη διαδικασία με ένα συμπαγές σχέδιο πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε πίνακες. Καθώς σχεδιάζετε τη βάση δεδομένων σας, φροντίστε να ενσωματώσετε την κανονικοποίηση της βάσης δεδομένων για να καθοδηγήσετε την εργασία σας.

Βήμα 2: Ξεκινήστε το SQL Server Management Studio

Μόλις σχεδιάσετε τη βάση δεδομένων σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την πραγματική εφαρμογή. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το SQL Server Management Studio. Πηγαίνετε μπροστά και ανοίξτε το SSMS και συνδεθείτε στο διακομιστή που φιλοξενεί τη βάση δεδομένων όπου θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο πίνακα.

Βήμα 3: Μεταβείτε στο σωστό φάκελο

Μέσα στο SSMS, θα πρέπει να περιηγηθείτε στο φάκελο Tables της σωστής βάσης δεδομένων. Παρατηρήστε ότι η δομή φακέλων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου περιέχει ένα φάκελο που ονομάζεται "Βάσεις δεδομένων". Αρχίστε με την επέκταση αυτού του φακέλου. Στη συνέχεια, θα δείτε φακέλους που αντιστοιχούν σε κάθε μια από τις βάσεις δεδομένων που φιλοξενούνται στον διακομιστή σας. Αναπτύξτε το φάκελο που αντιστοιχεί στη βάση δεδομένων όπου θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο πίνακα.

Τέλος, αναπτύξτε το φάκελο Πίνακες κάτω από αυτή τη βάση δεδομένων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τη λίστα των πινάκων που υπάρχουν ήδη στη βάση δεδομένων και βεβαιωθείτε ότι αντανακλά την κατανόηση της υπάρχουσας δομής βάσης δεδομένων. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα δημιουργήσετε ένα διπλό πίνακα, καθώς αυτό θα σας προκαλέσει βασικά προβλήματα στο δρόμο που μπορεί να είναι δύσκολο να διορθωθεί.

Βήμα 4: Ξεκινήστε τη δημιουργία πίνακα

Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Tables και επιλέξτε New Table από το αναδυόμενο μενού. Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο μέσα στο SSMS, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον πρώτο σας πίνακα βάσης δεδομένων.

Βήμα 5: Δημιουργία στήλης πίνακα

Η διεπαφή σχεδιασμού σας παρουσιάζει ένα πλέγμα τριών στηλών για να καθορίσετε τις ιδιότητες του πίνακα. Για κάθε χαρακτηριστικό που θέλετε να αποθηκεύσετε στον πίνακα, θα πρέπει να προσδιορίσετε:

Προχωρήστε και ολοκληρώστε το πλέγμα πλέγματος, παρέχοντας καθένα από αυτά τα τρία κομμάτια πληροφοριών για κάθε στήλη στον νέο πίνακα της βάσης δεδομένων σας.

Βήμα 6: Προσδιορίστε ένα πρωτεύον κλειδί

Στη συνέχεια, επισημάνετε τις στήλες που έχετε επιλέξει για το πρωτεύον κλειδί του πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο πλήκτρου στη γραμμή εργασιών για να ορίσετε το πρωτεύον κλειδί. Εάν διαθέτετε ένα πολύπλευρο πρωτεύον κλειδί, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο CTRL για να επισημάνετε πολλές σειρές πριν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του πλήκτρου.

Μόλις το κάνετε αυτό, οι στήλες του πρωτεύοντος κλειδιού θα εμφανίσουν ένα σύμβολο κλειδιού στα αριστερά του ονόματος της στήλης, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ίσως θέλετε να διαβάσετε το άρθρο Επιλογή ενός πρωτεύοντος κλειδιού .

Βήμα 7: Όνομα και αποθήκευση του πίνακα

Αφού δημιουργήσετε ένα πρωτεύον κλειδί, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο του δίσκου στη γραμμή εργαλείων για να αποθηκεύσετε το τραπέζι σας στο διακομιστή. Θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα για το τραπέζι σας όταν το αποθηκεύσετε για πρώτη φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κάτι περιγραφικό που θα βοηθήσει τους άλλους να κατανοήσουν το σκοπό του πίνακα.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Συγχαρητήρια για τη δημιουργία του πρώτου σας πίνακα SQL Server!