Επιλογή ενός κύριου κλειδιού

Μην χρησιμοποιείτε ταχυδρομικό κώδικα ή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης

Οι βάσεις δεδομένων εξαρτώνται από τα κλειδιά για την αποθήκευση, την ταξινόμηση και τη σύγκριση ή τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ των εγγραφών. Αν έχετε περιηγηθεί σε βάσεις δεδομένων για λίγο, πιθανότατα έχετε ακούσει για διαφορετικούς τύπους κλειδιών: πρωτεύοντα κλειδιά, υποψήφια κλειδιά και ξένα κλειδιά . Όταν δημιουργείτε έναν νέο πίνακα βάσης δεδομένων, σας ζητείται να επιλέξετε ένα πρωτεύον κλειδί που θα αναγνωρίζει με μοναδικό τρόπο κάθε εγγραφή που είναι αποθηκευμένη στον συγκεκριμένο πίνακα.

Γιατί ένα πρωτεύον κλειδί είναι σημαντικό

Η επιλογή ενός πρωτογενούς κλειδιού είναι μια από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβετε κατά το σχεδιασμό μιας νέας βάσης δεδομένων . Ο σημαντικότερος περιορισμός είναι ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι το επιλεγμένο κλειδί είναι μοναδικό. Εάν είναι πιθανό ότι δύο εγγραφές - παρελθόν, παρόν ή μέλλον - μπορεί να μοιράζονται την ίδια τιμή για ένα χαρακτηριστικό, είναι μια κακή επιλογή για ένα πρωτεύον κλειδί.

Μια άλλη σημαντική πτυχή ενός πρωτεύοντος κλειδιού είναι η χρήση του από άλλους πίνακες που συνδέονται με αυτό σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων. Από αυτή την άποψη, ένα πρωτεύον κλειδί δρα σαν ο στόχος ενός δείκτη. Λόγω αυτών των αλληλεξαρτήσεων, ένα πρωτεύον κλειδί πρέπει να υπάρχει όταν δημιουργείται ένα αρχείο και δεν μπορεί ποτέ να αλλάξει.

Κακές επιλογές για τα πρωτεύοντα κλειδιά

Αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρούν μια προφανή επιλογή για ένα πρωτεύον κλειδί μπορεί να είναι μια κακή επιλογή αντ 'αυτού. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Επιλέγοντας ένα αποτελεσματικό πρωτεύον κλειδί

Έτσι, τι κάνει ένα καλό κύριο πρωτεύον κλειδί; Στις περισσότερες περιπτώσεις, απευθυνθείτε στο σύστημα βάσης δεδομένων για υποστήριξη.

Μια βέλτιστη πρακτική στο σχεδιασμό βάσης δεδομένων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εσωτερικώς δημιουργημένο πρωτεύον κλειδί. Το σύστημά σας διαχείρισης βάσεων δεδομένων μπορεί κανονικά να δημιουργήσει ένα μοναδικό αναγνωριστικό που δεν έχει νόημα εκτός του συστήματος βάσης δεδομένων. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε τον τύπο δεδομένων Microsoft Access AutoNumber για να δημιουργήσετε ένα πεδίο που ονομάζεται RecordID. Ο τύπος δεδομένων AutoNumber αυξάνει αυτόματα το πεδίο κάθε φορά που δημιουργείτε μια εγγραφή. Ενώ ο ίδιος ο αριθμός δεν έχει νόημα, παρέχει έναν αξιόπιστο τρόπο αναφοράς μιας μεμονωμένης εγγραφής στα ερωτήματα.

Ένα καλό πρωτεύον κλειδί είναι συνήθως σύντομο, χρησιμοποιεί αριθμούς και αποφεύγει ειδικούς χαρακτήρες ή ένα μείγμα κεφαλαίων και πεζών χαρακτήρων για να διευκολύνει την ταχεία αναζήτηση δεδομένων και συγκρίσεις.