Ο ορισμός ενός υποψήφιου κλειδιού

Τα υποψήφια κλειδιά βάσης δεδομένων μερικές φορές γίνονται πρωταρχικά κλειδιά

Ένα υποψήφιο κλειδί είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μοναδικό τρόπο για την αναγνώριση ενός αρχείου βάσης δεδομένων χωρίς αναφορά σε άλλα δεδομένα. Κάθε τραπέζι μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους υποψηφίους. Ένα από αυτά τα υποψήφια κλειδιά επιλέγεται ως το πρωτεύον κλειδί του πίνακα. Ένας πίνακας περιέχει μόνο ένα πρωτεύον κλειδί, αλλά μπορεί να περιέχει πολλά υποψήφια κλειδιά. Εάν ένα υποψήφιο κλειδί αποτελείται από δύο ή περισσότερες στήλες, τότε ονομάζεται σύνθετο κλειδί.

Ιδιότητες ενός υποψήφιου κλειδιού

Όλα τα υποψήφια κλειδιά έχουν κάποιες κοινές ιδιότητες. Μία από τις ιδιότητες είναι ότι για τη διάρκεια ζωής του υποψήφιου κλειδιού, το χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση πρέπει να παραμείνει το ίδιο. Άλλο είναι ότι η τιμή δεν μπορεί να είναι μηδενική. Τέλος, το υποψήφιο κλειδί πρέπει να είναι μοναδικό.

Για παράδειγμα, για να προσδιοριστεί με μοναδικό τρόπο κάθε εργαζόμενος, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του υπαλλήλου. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν άνθρωποι με τα ίδια ονόματα, τα επώνυμα και τη θέση, αλλά δύο άτομα δεν έχουν τον ίδιο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης Ονομα Επίθετο Θέση
123-45-6780 Craig Jones Διευθυντής
234-56-7890 Craig Beal Σύντροφος
345-67-8900 Σάντρα Beal Διευθυντής
456-78-9010 Τρίνα Jones Σύντροφος
567-89-0120 Σάντρα Σιδηρουργός Σύντροφος

Παραδείγματα υποψήφιων κλειδιών

Μερικοί τύποι δεδομένων προσφέρονται εύκολα ως υποψήφιοι:

Ωστόσο, ορισμένοι τύποι πληροφοριών που μπορεί να φαίνονται σαν καλοί υποψήφιοι, αποδεικνύονται προβληματικοί: