Δέκα βασικοί όροι αναζήτησης στο Web που πρέπει να γνωρίζετε

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στον Ιστό, υπάρχουν μερικοί βασικοί όροι αναζήτησης Ιστού που πρέπει να ξέρετε. Αφού καταλάβετε αυτούς τους ορισμούς, θα αισθανθείτε πιο άνετα στο διαδίκτυο και οι αναζητήσεις σας στο Web θα γίνουν πιο επιτυχείς.

01 από 10

Τι είναι ένα σελιδοδείκτη;

TongRo / Getty Images

Όταν αποφασίζετε να κρατήσετε μια ιστοσελίδα για να το δείτε αργότερα, κάνετε κάτι που ονομάζεται "bookmarking". Οι σελιδοδείκτες είναι απλά σύνδεσμοι σε ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά ή θέλετε να παραμείνετε χρήσιμοι για αναφορά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες για αργότερα:

Επίσης γνωστό ως Αγαπημένα

02 από 10

Τι σημαίνει να "ξεκινήσει" κάτι;

Στο πλαίσιο του Διαδικτύου, ο όρος " εκτόξευση" σημαίνει συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα.

Άδεια να ξεκινήσει - Δικτυακός τόπος

Πρώτον, κάποιες τοποθεσίες Web χρησιμοποιούν τη λέξη "εκτόξευση" ως υποκατάστατο της πιο κοινής εντολής "enter". Για παράδειγμα, μια τοποθεσία Web με προγραμματισμό Flash μπορεί να ζητήσει από το χρήστη την άδεια να "ξεκινήσει" το περιεχόμενο συνεχούς ροής στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.

Αυτός ο ιστότοπος ξεκινάει - Μεγάλο άνοιγμα

Δεύτερον, ο όρος "εκτόξευση" μπορεί επίσης να αναφέρεται στο μεγάλο άνοιγμα μιας τοποθεσίας Web ή ενός εργαλείου που βασίζεται στο Web. δηλαδή ο ιστότοπος ή το εργαλείο ξεκινά και είναι έτοιμο για το κοινό.

Παραδείγματα:

"Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσει το βίντεο."

03 από 10

Τι σημαίνει "πλοήγηση στο Web";

Christopher Badzioch / Getty Images

Ο όρος surf , που χρησιμοποιείται στο "περιήγηση στο Web", αναφέρεται στην πρακτική της περιήγησης σε ιστότοπους: πηδώντας από το ένα σύνδεσμο στον άλλο, ακολουθώντας τα ενδιαφέροντα αντικείμενα, βλέποντας βίντεο και καταναλώνοντας όλο το περιεχόμενο. όλα σε μια ποικιλία διαφορετικών τοποθεσιών. Δεδομένου ότι ο ιστός είναι ουσιαστικά μια σειρά από συνδέσμους, η πλοήγηση στο διαδίκτυο έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Γνωστός και ως

Περιηγηθείτε, σερφάρετε

Παραδείγματα

"Βρήκα τόνοι υπέροχων υλικών χθες το βράδυ όταν έψαχνα στο διαδίκτυο".

04 από 10

Τι λέτε για την "περιήγηση στο Web" - τι σημαίνει αυτό;

RF / Getty Images

Ο όρος περιήγηση, στο πλαίσιο του Ιστού, αναφέρεται στην προβολή ιστοσελίδων μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web . Όταν κάνετε "περιήγηση στον Ιστό", απλά βλέπετε τοποθεσίες Web στο πρόγραμμα περιήγησης που έχετε επιλέξει.

Γνωστός και ως:

Σερφάρετε, δείτε

Παραδείγματα

"Η περιήγηση στο Web είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια."

"Ήμουν περιήγηση στο Web για να βρω δουλειά."

05 από 10

Τι είναι μια διεύθυνση Web;

Adam Gault / Getty Images

Μια διεύθυνση Web είναι απλά η τοποθεσία μιας ιστοσελίδας, ενός αρχείου, ενός εγγράφου, ενός βίντεο, κλπ. Στον Ιστό. Μια διεύθυνση Web σας δείχνει πού βρίσκεται το στοιχείο ή η ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, όπως ακριβώς και η διεύθυνση του δρόμου σας δείχνει πού βρίσκεται το σπίτι σας σε ένα χάρτη.

Κάθε διεύθυνση διαδικτύου είναι διαφορετική

Κάθε υπολογιστικό σύστημα που είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο έχει μια διακριτή διεύθυνση ιστού, χωρίς την οποία δεν μπορεί να προσεγγιστεί από άλλους υπολογιστές.

Επίσης γνωστό ως URL (Uniform Resource Locator)

Παραδείγματα διευθύνσεων ιστού

Η διεύθυνση Web για αυτόν τον ιστότοπο είναι http://websearch.about.com.

Η διεύθυνση ιστού μου είναι www.about.com.

06 από 10

Τι είναι το όνομα τομέα;

Jeffrey Coolidge / Getty Images

Ένα όνομα τομέα είναι το μοναδικό τμήμα της διεύθυνσης URL που βασίζεται σε αλφαβητική σειρά. Ένα όνομα τομέα αποτελείται από δύο μέρη:

  1. Η πραγματική αλφαβητική λέξη ή φράση. για παράδειγμα, "widget"
  2. Το όνομα τομέα ανώτατου επιπέδου που δηλώνει το είδος του ιστότοπου που είναι. για παράδειγμα, .com (για εμπορικούς τομείς), .org (οργανώσεις), .edu (για εκπαιδευτικά ιδρύματα).

Τοποθετήστε τα δύο αυτά μέρη μαζί και έχετε ένα όνομα τομέα: "widget.com".

07 από 10

Πώς γνωρίζουν οι ιστοσελίδες και οι μηχανές αναζήτησης τι προσπαθώ να πληκτρολογήσω;

07_av / Getty Images

Στο πλαίσιο αναζήτησης στο Web, ο όρος αυτόματη συμπλήρωση αναφέρεται σε φόρμες (όπως μια γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης ή ένα πεδίο ερωτήματος μηχανών αναζήτησης) που προγραμματίζονται για να ολοκληρώσουν τις κοινές καταχωρήσεις μόλις αρχίσει η πληκτρολόγηση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα αίτησης εργασίας σε μια μηχανή αναζήτησης εργασίας . Καθώς αρχίζετε να πληκτρολογείτε στο όνομα του κράτους στο οποίο ζείτε, ο ιστότοπος "αυτόματη συμπλήρωση" της φόρμας μόλις αισθανθεί ότι ολοκληρώσατε την πληκτρολόγηση. Μπορεί επίσης να δείτε αυτό όταν χρησιμοποιείτε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης, πληκτρολογώντας σε ένα ερώτημα αναζήτησης και η μηχανή αναζήτησης προσπαθεί να "μαντέψει" τι μπορεί να ψάχνετε (μερικές φορές προκαλώντας μερικούς ενδιαφέροντες συνδυασμούς που πιθανόν να μην εμφανίζονταν διαφορετικά με!).

08 από 10

Τι είναι μια υπερ-σύνδεση;

John W Banagan / Getty Images

Ένας υπερσύνδεσμος , γνωστός ως το πιο βασικό δομικό στοιχείο του World Wide Web, είναι ένας σύνδεσμος από ένα έγγραφο, μια εικόνα, μια λέξη ή μια ιστοσελίδα που συνδέεται με έναν άλλο στο διαδίκτυο. Οι υπερσύνδεσμοι είναι ο τρόπος με τον οποίο είμαστε σε θέση να "περιηγηθείτε" ή να περιηγηθείτε στις σελίδες και τις πληροφορίες στον Ιστό γρήγορα και εύκολα.

Οι υπερσύνδεσμοι είναι η δομή στην οποία είναι χτισμένο το Web. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας των υπερσυνδέσμων, διαβάστε την Ιστορία του Παγκόσμιου Ιστού .

Επίσης γνωστοί ως σύνδεσμοι, σύνδεσμος

Εναλλακτικά ορθογραφικά: HyperLink

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: hyperlink

Παραδείγματα: "Κάντε κλικ στην υπερσύνδεση για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα".

09 από 10

Τι είναι η αρχική σελίδα;

Kenex / Getty Images

Η αρχική σελίδα θεωρείται η σελίδα "άγκυρας" μιας ιστοσελίδας, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως οικεία βάση του ερευνητή του Διαδικτύου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι πραγματικά μια αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε εδώ: Τι είναι μια Αρχική Σελίδα;

10 από 10

Πώς μπορώ να κάνω έναν καλό κωδικό πρόσβασης που θα είναι ασφαλής στο διαδίκτυο;

Στο πλαίσιο του διαδικτύου, ένας κωδικός πρόσβασης είναι ένα σύνολο γραμμάτων, αριθμών και / ή ειδικών χαρακτήρων που συνδυάζονται σε μία λέξη ή φράση, με σκοπό την εξακρίβωση της ταυτότητας μιας καταχώρησης, εγγραφής ή μέλους σε ένα δικτυακό τόπο ενός χρήστη. Οι πιο χρήσιμοι κωδικοί πρόσβασης είναι αυτοί που δεν μπορούν εύκολα να μαντέψουν, να κρατηθούν μυστικοί και να είναι εκ προθέσεως μοναδικοί.

Περισσότερα για τους κωδικούς πρόσβασης