Ο εκτυπωτής λέιζερ Class One της OKI Data

Το B412dn της OKI Data εκτυπώνει σελίδες γρήγορα και χωρίς κόστος

Ο μονόχρωμος εκτυπωτής λέιζερ κατηγορίας LED της OKI Data, ο B412dn, είναι ο μικρότερος και λιγότερο ακριβός διαθέσιμος εκτυπωτής - καλά, τουλάχιστον όσον αφορά την τιμή αγοράς, ούτως ή άλλως. Ακριβώς όπως τα προηγούμενα μοντέλα B432dn και B512dn μονής λειτουργίας - όπως και οι πολυλειτουργικές εκδόσεις όπως το MB492 - μας έδειξαν , το έκανε αυτό το μικρό B412dn, ειδικά όπου μετράει: ποιότητα εκτύπωσης, απόδοση και κόστος ανά σελίδα.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα εντυπωσιακό για το B412dn. είναι ένα κοντό, καλαμάρι περίπου 15,2 εκατοστά και 14,3 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, και στέκεται μόνο 9,6 ίντσες υψηλό - ή αρκετά αρκετά χαμηλή για να διαμένουν κάτω από χαμηλός-κρέμονται ράφια ή ντουλάπια. Όσο μικρό και αν είναι, και θεωρώντας ότι το μόνο που κάνει είναι να εκτυπώσει, σε 26,8 λίβρες, είναι επίσης καλά κατασκευασμένο και καλά ενισχυμένο μέσα.

Έξω από το κουτί, μπορείτε να συνδεθείτε στο καλώδιο B412dn μέσω Ethernet ή μέσω καλωδίου εκτυπωτή USB. Το Wi-Fi, στο χέρι, είναι προαιρετικό, μέσω της μονάδας αναβάθμισης των $ 75.

Δεδομένου ότι όλα τα B412dn κάνει είναι εκτύπωση, δεν απαιτεί πολύ ένα πίνακα ελέγχου για να μιλήσει, είτε. Δεν διαθέτει υποδοχές μνήμης για χρήση χωρίς υπολογιστή, ή περιορισμένη. Ωστόσο, χωρίς τη μονάδα Wi-Fi, η μικρή συνδεσιμότητα της κινητής συσκευής που υποστηρίζει το B412dn δεν είναι διαθέσιμη. Αυτά τα χαρακτηριστικά για κινητά περιλαμβάνουν: AirPrint της Apple, Cloud Print της Google και εφαρμογή κινητής εκτύπωσης της OKI για Android, αλλά δεν περιλαμβάνουν Wi-Fi Direct , Near-Field Communications (NFC) και πολλές άλλες λειτουργίες που περιγράφονται σε αυτό το About.com " Εκτύπωση από τη συσκευή σας ".

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού και Ποιότητα εκτύπωσης

Η OKI βαθμολογεί το B412dn σε 35 σελίδες ανά λεπτό ή 35 σελίδες ανά λεπτό. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, ήμουν σε θέση να έρχομαι πολύ κοντά σε αυτό, εφ 'όσον τα έγγραφα αποτελούσαν μόνο μαύρο κείμενο και ότι το ίδιο το κείμενο μορφοποιήθηκε σε γραμματοσειρές ήδη φορτωμένες στο ROM του εκτυπωτή. Όταν φόρτωσα τα έγγραφα με γραφικά, φωτογραφίες και χρώματα (τα οποία, βεβαίως, μετατρέπονται σε κλίμακα του γκρι), όμως, επιβραδύνθηκε σημαντικά σε περίπου 5ppm, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό για μια κλάση λέιζερ κάτω των $ 200 συσκευή.

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, το B412dn διαθέτει ένα συρτάρι 250 φύλλων προς τα εμπρός, κοντά στο κάτω μέρος του πλαισίου. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτό, θα βρείτε έναν δίσκο πολλαπλών χρήσεων 100 φύλλων (επίσης γνωστός ως override ), για συνολικά 350 φύλλα. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, όμως, για ένα MSRP των $ 229 μπορείτε να πάρετε έναν δεύτερο δίσκο που κρατάει μέχρι 530 φύλλα, για ένα συνολικό ποσό 880 - από τρεις πηγές. Τώρα αυτή είναι η ευελιξία.

Όπως συμβαίνει με τους εκτυπωτές μονής χρωματογραφίας λέιζερ, αυτό εκτυπώνεται αρκετά καλά, με καθαρό, σχεδόν τυποποιημένο κείμενο ποιότητας (Τουλάχιστον σε κανονικά μεγέθη τύπου. Ο πραγματικός μικρός τύπος, για παράδειγμα, περίπου 6 σημεία περίπου, θα μπορούσε να ήταν πιο έντονος και πιο σκούρος). Διαφορετικά, εκτός από αυτό το κάπως μικρό μειονέκτημα, η ποιότητα εκτύπωσης του B412dn φαινόταν καλή, με γραφικά και εικόνες που δεν είχαν τόσο άσχημη γκρίζα και μονόχρωμη γραφική παράσταση.

Κόστος ανά σελίδα

Για να φτάσετε μέχρι το σημείο, όταν χρησιμοποιείτε την κασέτα γραφίτη με την υψηλότερη απόδοση (7.000 σελίδες) διαθέσιμη για αυτόν τον εκτυπωτή, το κόστος ανά σελίδα θα πρέπει να σας τρέχει περίπου 1,8 λεπτά. (Αν και βρήκα τις κασέτες σε τοποθεσίες τρίτων για λιγότερο από ό, τι για την OKI-για CPP κάτω από 1,6 σεντ.)

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι μετά τις πρώτες 30.000 σελίδες (και κάθε επόμενη 30K σελίδες αργότερα), πρέπει να αντικαταστήσετε το τύμπανο εκτύπωσης, το οποίο τρέχει περίπου 150 δολάρια από την OKI (ή $ 20 - $ 30 λιγότερο εάν κάνετε αγορές). Ανάλογα με το ποσό που πληρώνετε για το κιτ τύμπανο, θα κολλήσει σε άλλο μισό σεντ ή λιγότερο σε κάθε σελίδα που εκτυπώνετε. Σε κάθε περίπτωση, το CPP του B412dn είναι αρκετά ανταγωνιστικό, ειδικά για φθηνό εκτυπωτή κατηγορίας λέιζερ.

Το τέλος

Η ΟΚΙ έχει κάνει κάτι με τον τελευταίο γύρο μηχανών μονο-λέιζερ κλάσης λέιζερ που τελικά θα πρέπει να κάνουν όλοι οι κατασκευαστές λέιζερ-για να μειώσουν το κόστος χρήσης των εκτυπωτών τους. Οι αγοραστές των εκτυπωτών δεν είναι ανόητοι, τελικά, ειδικά αν δεν διαβάζουν αυτήν τη στήλη. Ειλικρινά, όμως, αν η παραγωγή ενός ισοδύναμου λέιζερ είναι αυτό που χρειάζεστε, εκτός αν αυτό το OKI δεν είναι αρκετά μεγάλο για εσάς (στην περίπτωση αυτή, τα OKI Data κάνουν άλλους). λόγος να μην αγοράσετε αυτόν τον εκτυπωτή.

Αγοράστε το Canon ImageCLASS MF227dw στο Amazon