Αναθεώρηση: Πληκτρολόγιο iRig Keys Universal Mini Πληκτρολόγιο

Φορητό πληκτρολόγιο για PC, Mac, iPad και iPhone

Επίτευξη ισορροπίας μεταξύ κόστους και δυνατοτήτων

Φρέσκο ​​από την κριτική μας για το microKEY 25 της Korg , ρίχνουμε μια ματιά σε ένα άλλο φορητό πληκτρολόγιο, το iRig Keys. Διατιθέμενο σε περίπου 100 δολάρια, το iRig Keys είναι ένας γενικός ελεγκτής πληκτρολογίου MIDI που προσπαθεί να επιτύχει ισορροπία μεταξύ κόστους και δυνατοτήτων. Πώς λοιπόν είναι ο στόχος αυτός; Λοιπόν, ας βάλουμε το μίνι πληκτρολόγιο μέσα από τους βηματισμούς, εμείς;

Με 37 πλήκτρα, το iRig διαθέτει μια σειρά από τρεις οκτάβες. Αυτή είναι μια οκτάβα περισσότερο από το microKEY 25, επιτρέποντάς σας περισσότερη ευελιξία όταν στρώσετε τα κομμάτια. Τα ίδια τα πλήκτρα είναι ευαίσθητα στην ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μια διαφορετική επίδραση για κάθε σημείωση ανάλογα με το αν πιέζετε ελαφρά τα πλήκτρα ή τα πιέζετε σκληρά. Η απόκριση είναι πολύ καλή, χωρίς καμία διακριτή καθυστέρηση κατά την εισαγωγή σημειώσεων μέσω του πληκτρολογίου. Το βάθος του κλειδιού είναι μικρότερο από το κλειδί microKEY και τα κλειδιά του iRig είναι επίσης μικρότερα.

Η συμβατότητα είναι πολύ καλή - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο με ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Το iRig συνδέεται με PC και Mac μέσω USB, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να κατεβάσουν το λογισμικό SampleTank 2 L και για τις δύο μέσω του iRig (η συσκευή θα λειτουργεί και με το Garage Band). Έρχεται επίσης με ένα καλώδιο σύνδεσης που αγκαλιάζει τον παλαιότερο σύνδεσμο 30 ακίδων της Apple, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή με το iPhone και το iPad . Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λήψη των δωρεάν εκδόσεων του iGrand Piano και του SampleTank από το Apple App Store. Το να είσαι σε θέση να τροφοδοτεί το iRig μέσω μόνο του iPad ή του iPhone είναι μόνο ένα ακόμη πλεονέκτημα.

Ευρύ φάσμα λειτουργιών

Βασική δύναμη του iRig είναι το ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών του. Στο κάτω μέρος, αριστερά υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τροχοί για την ρύθμιση της κλίσης και της διαμόρφωσης, έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε εφέ στη μουσική σας. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή σύνδεσης για άτομα που θέλουν να συνδέσουν ένα προαιρετικό πεντάλ υποστήριξης. Διανέμεται προς τα επάνω, είναι ένας επιλογέας ρύθμισης της έντασης, καθώς και κουμπιά για την προσαρμογή των ρυθμίσεων οκτάβας προς τα επάνω ή προς τα κάτω κατά μέγιστο όριο τριών οκτάβων.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι το εύρος προσαρμογής που διατίθεται με τη συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει δύο κουμπιά προγραμμάτων για χρήση με μονάδες ήχου, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών εικονικού οργάνου και plug-ins. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επεξεργασίας για ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων για θέματα όπως η ευαισθησία πίεσης. Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο χαρακτηριστικό αφού μπορείτε να προσαρμόσετε την ευαισθησία ταχύτητας στο στυλ παιχνιδιού σας.

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε το MIDI να μεταδίδει το κανάλι μέσω διαφόρων πλήκτρων καθώς και τον αριθμό αλλαγής ελέγχου MIDI μέσω του κουμπιού VOL / DATA του iRig. Μπορείτε να στείλετε τις αλλαγές του προγράμματος MIDI ή να επαναφέρετε το πληκτρολόγιο πίσω στις αρχικές ρυθμίσεις. Τέλος, μπορείτε να μεταφέρετε το πληκτρολόγιο σε ημιτόνια για να παίξετε πιο δύσκολα πλήκτρα χρησιμοποιώντας ευκολότερα. Συνολικά, το ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών του παρέχει περισσότερες επιλογές σε προηγμένους χρήστες που θέλουν να βγάλουν περισσότερα από ένα φορητό πληκτρολόγιο.

Πιθανά μειονεκτήματα

Παρά τις δυνάμεις της, το iRig δεν είναι χωρίς τις αδυναμίες του. Τα μικρότερα πλήκτρα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ζήτημα για τους ανθρώπους με μεγαλύτερα χέρια, ειδικά όταν παίζουν περισσότερα τεχνικά κομμάτια που απαιτούν πιο πολύπλοκες κινήσεις. Η πρόσβαση σε πιο προχωρημένες λειτουργίες μπορεί επίσης να είναι κάπως περίπλοκη. Επίσης, ενώ μπορείτε να τροφοδοτείτε το iRig μόνο μέσω της υποδοχής iPhone ή iPad είναι ένα πλεονέκτημα, σημαίνει επίσης ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φίσα για να φορτίσετε τη συσκευή σας iOS ενώ το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο.

Ακόμα και με τα μειονεκτήματά του, το iRig εξακολουθεί να είναι μια σταθερή συσκευή συνολικά για τους λαούς που θέλουν έναν παγκόσμιο ελεγκτή πληκτρολογίου που είναι επίσης εύκολα φορητός. Αν ψάχνετε για ένα πληκτρολόγιο MIDI με πολλές δυνατότητες που μπορείτε να πάρετε μαζί με το φορητό υπολογιστή σας ή ακόμα και το iPad ή το iPhone σας, τότε το iRig Keys είναι μια συμπαγής συσκευή που αξίζει να κοιτάξετε.

Κλειδιά iRig

Ενημέρωση: Μια νέα έκδοση αυτού του gadget έχει κυκλοφορήσει από αυτήν την κριτική. Αν και τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια, τα νέα iRig Keys έρχονται τώρα με Lightning, OTG σε καλώδια micro-USB και USB, ώστε να μπορείτε να παίξετε αμέσως χρησιμοποιώντας νεότερα iPads της Apple και iPhones. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν μια παλαιότερη συσκευή Apple μπορούν ακόμη να συνδεθούν μέσω καλωδίου 30 ακίδων. Για σύνδεση σε υπολογιστή ή Mac, το καλώδιο USB που περιλαμβάνεται είναι αρκετό. Και αν θέλετε να συνδεθείτε σε μια παλαιότερη συσκευή iOS, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραλάβετε ένα προαιρετικό καλώδιο 30 ακίδων.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Για περισσότερα άρθρα σχετικά με τα φορητά gadgets, ανατρέξτε στον διανομέα των άλλων συσκευών και εξαρτημάτων