Πού να βρείτε προσωρινά αρχεία Internet του Internet Explorer

Ο Microsoft Internet Explorer (IE) χρησιμοποιεί προσωρινά αρχεία διαδικτύου για την αποθήκευση αντιγράφων του περιεχομένου ιστού στον τοπικό σκληρό δίσκο. Ενώ είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου, μπορεί να γεμίσει γρήγορα τον σκληρό δίσκο με μεγάλες ποσότητες ανεπιθύμητων δεδομένων.

Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει πολλές τυχαίες εικόνες και άλλα προσωρινά αρχεία Internet από τον Internet Explorer, μπορείτε να τα διαγράψετε για να καθαρίσετε χώρο και ίσως ακόμη και να επιταχύνετε τον IE.

Σημείωση: Τα προσωρινά αρχεία Internet στον Internet Explorer δεν είναι τα ίδια με τα προσωρινά αρχεία στα Windows .

Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε προσωρινά αρχεία Internet;

Ο Internet Explorer έχει προεπιλεγμένη θέση όπου αποθηκεύονται προσωρινά αρχεία διαδικτύου. Θα πρέπει να είναι αυτοί οι δύο φάκελοι (όπου το τμήμα [username] είναι δικό σας όνομα χρήστη):

C: \ Χρήστες \ [όνομα χρήστη] \ AppData \ Τοπικά \ Microsoft \ Windows \ INetCache C: \ Windows \

Η πρώτη είναι η θέση όπου αποθηκεύονται τα προσωρινά αρχεία. Δεν μπορείτε να δείτε μόνο όλα τα προσωρινά αρχεία διαδικτύου, αλλά και να τα ταξινομήσετε με όνομα αρχείου, διεύθυνση URL, επέκταση αρχείου , μέγεθος και διάφορες ημερομηνίες. Το δεύτερο είναι όπου μπορούν να βρεθούν τα αρχεία προγραμμάτων που έχουν ληφθεί.

Ωστόσο, εάν δεν βλέπετε αυτούς τους φακέλους, είναι πιθανό να έχουν αλλάξει. Μπορείτε να δείτε σε ποιους φακέλους ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που περιγράφονται παρακάτω.

Σημείωση: Τα προσωρινά αρχεία διαδικτύου διαφέρουν από τα cookies του προγράμματος περιήγησης και αποθηκεύονται σε ξεχωριστό φάκελο.

Τρόπος αλλαγής προσωρινών ρυθμίσεων αρχείων Internet του IE

Μέσω της σελίδας " Επιλογές Internet" του Internet Explorer, μπορείτε να αλλάξετε πόσο συχνά θα ελέγχει το IE για σελίδες προσωρινής αποθήκευσης ιστότοπων καθώς και πόσα αποθηκευτικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσωρινά αρχεία.

  1. Ανοίξτε τις επιλογές Internet .
    1. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του Πίνακα Ελέγχου ( Δίκτυο και Διαδίκτυο> Επιλογές Internet ), του παραθύρου διαλόγου Εκτέλεση ή της Γραμμής εντολών ( εντολή inetcpl.cpl ) ή του Internet Explorer ( Εργαλεία> Επιλογές Internet ).
  2. Από την καρτέλα Γενικά , κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στην ενότητα Ιστορικό περιήγησης .
  3. Η καρτέλα Προσωρινά αρχεία Internet περιέχει όλες τις διαφορετικές ρυθμίσεις για αυτήν τη λειτουργία.

Η επιλογή " Έλεγχος για νεότερες εκδόσεις αποθηκευμένων σελίδων " σας επιτρέπει να επιλέξετε πόσο συχνά θα πρέπει να εμφανίζεται ο Internet Explorer στον προσωρινό φάκελο αρχείων διαδικτύου για προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες. Οι πιο συχνές έλεγχοι θα πρέπει, θεωρητικά, να επιταχύνουν την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι Αυτόματα, αλλά μπορείτε να την αλλάξετε σε Κάθε φορά που επισκέπτομαι την ιστοσελίδα, κάθε φορά που ξεκινώ τον Internet Explorer ή Ποτέ .

Μια άλλη επιλογή που μπορείτε να αλλάξετε εδώ είναι ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης για προσωρινά αρχεία διαδικτύου. Μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε από 8 MB έως 1.024 MB (1 GB).

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το φάκελο στη θέση όπου το IE διατηρεί προσωρινά αρχεία διαδικτύου. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να αποθηκεύσετε τις αποθηκευμένες σελίδες, εικόνες και άλλα αρχεία σε διαφορετικό σκληρό δίσκο που έχει περισσότερο χώρο, όπως ίσως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος .

Τα άλλα κουμπιά στην οθόνη Ρυθμίσεις δεδομένων ιστότοπου προορίζονται για την προβολή των αντικειμένων και των αρχείων που έχει αποθηκευτεί. Αυτοί είναι οι φάκελοι που αναφέρθηκαν παραπάνω.