Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας DSL;

Όλη η τεχνολογία DLS είναι ασύμμετρη ή συμμετρική

Η υπηρεσία Internet υψηλής ταχύτητας DSL (Digital Subscriber Line) για κατοικίες και επιχειρήσεις ανταγωνίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας με καλωδιακά και άλλα είδη ευρυζωνικών υπηρεσιών Διαδικτύου. Το DSL παρέχει ένα ευρυζωνικό δίκτυο χρησιμοποιώντας τηλεφωνική γραμμή χαλκού. Οι περισσότεροι τύποι υπηρεσίας DSL είναι ασύμμετροι. Όλοι οι τύποι υπηρεσίας διαδικτύου DSL μπορούν να κατηγοριοποιηθούν είτε ως ασύμμετρες είτε ως συμμετρικές. Η υπηρεσία που είναι καλύτερη για εσάς εξαρτάται από το εάν κάνετε μεγάλη ροή ή χρειάζεστε υποστήριξη για ταυτόχρονες επικοινωνίες φωνής και βίντεο.

Ασύμμετρη DSL

Οι ασυμμετρικοί τύποι συνδέσεων DSL παρέχουν περισσότερο εύρος ζώνης δικτύου για λήψη από τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου στον υπολογιστή του συνδρομητή παρά για μεταφόρτωση προς την άλλη κατεύθυνση. Μειώνοντας το εύρος ζώνης που είναι διαθέσιμο προς τα πάνω, οι πάροχοι υπηρεσιών είναι σε θέση να προσφέρουν σχετικά μεγαλύτερο εύρος ζώνης κατάντη, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις τυπικές ανάγκες του συνδρομητή.

Η ασύμμετρη τεχνολογία DSL είναι δημοφιλής οικιακή υπηρεσία DSL, όπου οι χρήστες του διαδικτύου στο σπίτι χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο μεταγενέστερο εύρος ζώνης.

Οι συνήθεις μορφές ασύμμετρης DSL περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Συμμετρική DSL

Οι συμμετρικοί τύποι συνδέσεων DSL παρέχουν ίσο εύρος ζώνης τόσο για μεταφορτώσεις όσο και για λήψεις. Η τεχνολογία συμμετρικού DSL είναι δημοφιλής για υπηρεσίες DSL business-class, καθώς οι επιχειρήσεις συχνά έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για τη μεταφορά δεδομένων. Είναι επίσης η τεχνολογία της επιλογής για ταυτόχρονες επικοινωνίες φωνής και βίντεο, οι οποίες απαιτούν υψηλή ταχύτητα και στις δύο κατευθύνσεις για αποτελεσματικές επικοινωνίες.

Οι μορφές συμμετρικού DSL περιλαμβάνουν:

Άλλοι τύποι DSL

Το ISSL (ISDN Digital Subscriber Line) είναι υβριδική τεχνολογία DSL / ISDN . Αναπτύχθηκε μαζί με άλλους τύπους DSL, αλλά σπάνια χρησιμοποιείται σήμερα λόγω των σχετικά χαμηλών ταχυτήτων (144 Kbps μέγιστη ταχύτητα δεδομένων) που υποστηρίζει. Το IDSL προσφέρει πάντα σύνδεση, σε αντίθεση με το ISDN.