Η υπηρεσία δωρεάν DSL Internet υπάρχει;

Κατά την εποχή της dot-com, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου κέρδισαν την φήμη προσφέροντας δωρεάν (ή πολύ χαμηλού κόστους) υπηρεσία ψηφιακής συνδρομητικής γραμμής (DSL) σε οικιακούς πελάτες. Εάν οι πάροχοι θα μπορούσαν κατά κάποιον τρόπο να ανταποκριθούν σε αυτή την υπόσχεση, τόσο θα απολαύσετε το Internet υψηλής ταχύτητας και θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Ωστόσο, οι γνωστότεροι πάροχοι «δωρεάν DSL» κατά το διάστημα εκείνο, όπως οι freedsl.com και HyperSpy, έπαψαν να βγαίνουν εκτός επιχείρησης, ενώ οι πάροχοι γενικού περιεχομένου χρεώνουν όλα τα συμβόλαια. Υπάρχει πραγματικά δωρεάν DSL;

Όχι - δωρεάν DSL δεν είναι πραγματικά μια επιλογή για οικιακούς πελάτες.

Πρώτον, το δωρεάν DSL δεν ήταν ποτέ πραγματικά ελεύθερο. Ενώ η μηνιαία χρέωση υπηρεσιών ίσως ήταν μηδέν, ήταν πιθανό να υποστείτε οποιοδήποτε αριθμό κρυφών δαπανών, όπως τα εξής:

Το σύστημα Hyperspy επιπλέον σας απαίτησε να παραπέμπετε επιτυχώς άλλους πελάτες στην υπηρεσία αυτή κάθε μήνα για να παραμείνετε κατάλληλοι για δωρεάν υπηρεσίες.

Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως εξακολουθείτε να βρίσκετε μερικές προσφορές για 30 ημέρες δωρεάν δοκιμές υπηρεσίας DSL. Δεδομένης της οικονομίας των επιχειρήσεων δικτύωσης υψηλής ταχύτητας, μην περιμένετε πολύ περισσότερα.