Πώς να γνωρίζετε πότε κάποιος διαβάζει το μήνυμα κειμένου σας

Μάθετε πότε αγνοείτε το iOS, το Android, το WhatsApp και το Messenger

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάποιος έχει διαβάσει το μήνυμα κειμένου σας αλλά το αγνοεί; Σε αυτή την εποχή συνεχών συνδέσεων, μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να πει κανείς αν κάποιος είναι απλά απασχολημένος ή πραγματικά σας φυσάει μακριά. Ευτυχώς, όμως, η τεχνολογία βρίσκεται στη διάσωση. υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποκαλύψετε την αλήθεια για το αν το μήνυμά σας έχει διαβαστεί.

Ας σπάσουμε τις μεθόδους κάτω από τις δύο μεγάλες πλατφόρμες λογισμικού τηλεφώνου: το iOS της Apple στο iPhone και το Android για κινητά τηλέφωνα της Google.

iOS

Με το iPhone , υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να δείτε πότε άλλα άτομα έχουν εξετάσει τα μηνύματά σας - αυτό το άτομο πρέπει να έχει "αναγνωρισμένες αποδείξεις" ενεργοποιημένες στο τηλέφωνό τους και και οι δύο πρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone iMessage.

Εδώ γιατί: Όταν χρησιμοποιείτε iPhone για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου μέσω της εφαρμογής Μηνύματα εγγενών μηνυμάτων , έχετε μόνο την επιλογή να "στείλετε αποδείξεις ανάγνωσης" από το τηλέφωνό σας. Όταν επιλέγετε αυτήν την επιλογή, οποιοσδήποτε κείμενα θα δείτε την ακριβή ώρα που θα ανοίξετε (και ενδεχομένως θα διαβάσετε) το μήνυμά τους όταν εξετάζουν το κείμενό τους στην εφαρμογή Μηνύματα.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης από το iPhone σας:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.
  2. Πλοηγηθείτε στα Μηνύματα (έχει ένα πράσινο εικονίδιο με μια λευκή φυσαλίδα κειμένου μέσα σε αυτό).
  3. Θα βρείτε τα Έγγραφα αποστολής ανάγνωσης περίπου στο ήμισυ της λίστας επιλογών μέσα στην ενότητα Μηνύματα. Εδώ μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

Αυτό όμως δεν σας βοηθά να ανακαλύψετε αν κάποιος άλλος έχει διαβάσει ένα μήνυμα κειμένου που στείλατε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone και θέλετε να δείτε αν κάποιος διαβάζει το μήνυμα κειμένου σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το iMessage για να στείλετε το κείμενο - και αυτό το άτομο πρέπει να χρησιμοποιεί και ένα iPhone, εκτός από την προϋπόθεση ότι πρέπει να έχει η επιλογή αποστολής αποδείξεων ανάγνωσης είναι ενεργοποιημένη.

Επομένως, εάν στέλνετε μηνύματα σε ένα φίλο, μέλος της οικογένειας ή σε συνάδελφο με ένα τηλέφωνο Android, ακόμα και αν περάσετε από την εφαρμογή iMessage, δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε αν το μήνυμά σας έχει προβληθεί ή όχι εκτός και αν ενεργοποιήσετε και οι δύο την επιλογή ανάγνωσης ανάγνωσης. Αυτό μπορεί σίγουρα να είναι απογοητευτικό, αλλά ίσως είναι καλύτερο να μην γνωρίζετε αν έχετε "αφεθεί στην ανάγνωση" ή όχι!

Android

Η κατάσταση είναι παρόμοια όταν πρόκειται για τηλέφωνα Android . Η εφαρμογή Μηνύματα Android που συνοδεύει το τηλέφωνό σας περιλαμβάνει τις αποδείξεις ανάγνωσης και, όπως συμβαίνει και με τα iMessages, θα πρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποιον που έχει την ίδια εφαρμογή και έχει ενεργοποιήσει τις αποδείξεις ανάγνωσης στο τηλέφωνό του.

Η διαδικασία για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή (π.χ. HTC, LG ή Samsung ) και την έκδοση του Android που τρέχετε, αλλά γενικά η διαδικασία μοιάζει με αυτή:

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων.
  2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή μηνυμάτων. Μερικές φορές, οι Ρυθμίσεις είναι κρυμμένες πίσω από τρεις κάθετες κουκίδες ή γραμμές στο επάνω μέρος της οθόνης. πατήστε αυτές τις κουκίδες ή γραμμές για να αποκαλύψετε ένα κρυφό μενού.
  3. Μεταβείτε στα μηνύματα κειμένου . Ενδέχεται να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα που εμφανίζεται ή μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε Περισσότερες ρυθμίσεις σε ορισμένα μοντέλα τηλεφώνου προτού εμφανιστεί.
  4. Απενεργοποιήστε τις παραλαβές ανάγνωσης. Συνήθως, αυτό γίνεται με το συρόμενο πλήκτρο προς τα αριστερά, έτσι ώστε ολόκληρο το πλήκτρο και το ρυθμιστικό να γίνονται γκρίζα. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις παραλαβές παραλαβής (αυτές υποδεικνύουν εάν το κείμενό σας έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ή όχι, και όχι αν έχει διαβαστεί ή όχι).

Facebook Messenger και WhatsApp

Δύο άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων περιλαμβάνουν την επιλογή αποστολής αποδείξεων ανάγνωσης: Facebook Messenger και WhatsApp .

Με το Facebook Messenger, δεν υπάρχει κανένας επίσημος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης, οπότε αν δεν θέλετε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους ή μιας επέκτασης του προγράμματος περιήγησης, θα μπορείτε να διαπιστώσετε πότε είδε το μήνυμά σας κάποιος. Για παράδειγμα, υπάρχει η επέκταση απορρήτου προσωπικής συνομιλίας του Facebook για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, η οποία έχει ως στόχο να εμποδίσει τις ειδοποιήσεις "δει" και "πληκτρολογεί" για τα μηνύματα που στέλνετε στο Messenger.

Από την άλλη πλευρά, με την εφαρμογή WhatsApp μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λειτουργία αποδείξεων ανάγνωσης. Να το πράξουν:

  1. Ανοίξτε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας.
  2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή.
  3. Μεταβείτε στον Λογαριασμό.
  4. Μεταβείτε στην Προστασία προσωπικών δεδομένων.
  5. Καταργήστε την επιλογή των παραστατικών ανάγνωσης.

Συμπέρασμα

Δεν είναι πάντα δυνατό να βλέπετε πότε κάποιος έχει δει το κείμενό σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς αυτό το άβολο, αβέβαιο συναίσθημα που αναρωτιέται αν αποφεύγουμε. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι το άτομο με το οποίο έχετε στείλει μηνύματα έχει διαβάσει τις αποδείξεις ενεργοποιημένες και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με εσάς, μπορεί να γίνει. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, συνιστούμε μόνο να υποθέσουμε ότι έχει μια απίστευτα απασχολημένη ημέρα!