Τι είναι ένα αρχείο FOB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FOB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FOB είναι ένα αρχείο Container Object Dynamics NAV που δημιουργήθηκε με το λογισμικό διαχείρισης της Microsoft Microsoft Dynamics NAV . Αυτά είναι αρχεία που αναφέρουν αντικείμενα όπως πίνακες και φόρμες που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Dynamics NAV.

Η επέκταση αρχείου .FBK χρησιμοποιείται για να υποδείξει ένα αρχείο αντιγράφου αντικειμένου, το οποίο φυσικά χρησιμοποιείται επίσης στο πρόγραμμα Microsoft Dynamics NAV.

Τα αρχεία FOB ενδέχεται επίσης να αναφέρονται ως αρχεία αντικειμένων Navision ή αντικείμενα οικονομικών αντικειμένων.

Σημείωση: Τα αρχεία FOB δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με ένα κλειδί fob , το οποίο είναι μια μικρή συσκευή που χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές, σαν ένα ψηφιακό κλειδί.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FOB

Τα αρχεία FOB μπορούν να ανοίξουν με το Microsoft Dynamics NAV (που προηγουμένως ονομάστηκε Microsoft Navision). Στο περιβάλλον ανάπτυξης, κάντε πρώτα πρόσβαση στην επιλογή Εργαλεία> Σχεδιαστής αντικειμένων από το μενού (ή πατήστε το πλήκτρο Shift + F12 ) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχείο> Εισαγωγή ... στο νέο παράθυρο για να επιλέξετε το αρχείο FOB.

Το FobView του Finn είναι ένα μικρό φορητό πρόγραμμα (μπορεί να τρέξει χωρίς να εγκατασταθεί) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει αρχεία FOB καθώς και για να συγκρίνει δύο αρχεία για διαφορές. Υποστηρίζει επίσης αρχεία FBK, TXT και XML που δημιουργήθηκαν στο Microsoft Dynamics NAV.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν αυτό θα λειτουργήσει, αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να ανοίξετε αρχεία FOB με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ώστε να μπορείτε να διαβάσετε την έκδοση κειμένου του αρχείου. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν θα κάνει το αρχείο λειτουργικό σαν να το ανοίξατε με το πρόγραμμα της Microsoft. Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα του αρχείου, όπως ίσως και τις αναφορές που έχει. Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για τα αγαπημένα μας.

Ορισμένα αρχεία FOB μπορεί να είναι ένας τύπος αρχείου εικόνας που εξάγεται με το IBM FileNet Content Manager. Δεν είμαι σίγουρος για τις λεπτομέρειες αλλά γνωρίζω ότι ορισμένοι χρήστες αυτού του λογισμικού είχαν το πρόγραμμα να εξάγει μια εικόνα με λάθος επέκταση, όπως το .FOB, παρόλο που θα έπρεπε να είναι BMP , TIFF ή κάποια άλλη μορφή. Αν αυτό είναι το πώς έχετε το αρχείο FOB, τότε η μετονομασία του με την κατάλληλη επέκταση αρχείου μπορεί να είναι μόνο που πρέπει να κάνετε για να το ανοίξετε με το αγαπημένο σας πρόγραμμα προβολής εικόνων.

Σημείωση: Η μετονομασία ενός αρχείου όπως αυτό δεν είναι το ίδιο με τη μετατροπή του. Όλα αυτά κάνουν σε αυτό το πλαίσιο βάζει τη σωστή επέκταση αρχείου στο τέλος του αρχείου επειδή το πρόγραμμα της IBM δεν το έκανε.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FOB, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία FOB, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FOB

Το Microsoft Dynamics NAV θα πρέπει να μπορεί να εξάγει ένα ανοικτό αρχείο FOB σε ένα αρχείο TXT. Αυτό πιθανότατα επιτυγχάνεται μέσω του μενού Αρχείο> Εξαγωγή .

Το πρόγραμμα FobView του Finn που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να εξάγει ένα αρχείο FOB στο CSV .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο FOB σας με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι δεν το συγχέετε με άλλη, παρόμοια επέκταση. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια παρόμοια επέκταση αρχείου, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές είναι οι ίδιες ή ότι μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Για παράδειγμα, θεωρήστε ότι το αρχείο σας μπορεί να είναι αρχείο VOB ή FOW (Οικογένεια), το οποίο δεν ανοίγει με το ίδιο πρόγραμμα με το οποίο ανοίγουν τα αρχεία FOB.

Εάν κάνετε διπλό έλεγχο της επέκτασης αρχείου για να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο FOB, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου.

Ωστόσο, αν έχετε ένα αρχείο FOB και δεν λειτουργεί όπως περιγράφουμε σε αυτή τη σελίδα, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου FOB, τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε με αυτό και, στη συνέχεια, θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.