Τι είναι ένα αρχείο WLMP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία WLMP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου WLMP είναι ένα αρχείο έργου του Windows Live Movie Maker που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα Windows Movie Maker της Microsoft (οι παλαιότερες εκδόσεις ονομάζονται Windows Live Movie Maker).

Τα αρχεία WLMP αποθηκεύουν όλο το σχετικό με το έργο υλικό που ενδέχεται να χρειαστεί να αποθηκεύσει το Windows Movie Maker, αλλά δεν αποθηκεύει όλα τα πραγματικά αρχεία πολυμέσων. Ένα αρχείο WLMP ενδέχεται να περιέχει εφέ, μουσική και μεταβάσεις που αφορούν τη παρουσίαση ή την ταινία, αλλά αναφέρει μόνο τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Οι παλαιότερες εκδόσεις του Windows Live Movie Maker χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .MSWMM για αρχεία έργου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο WLMP

Τα αρχεία WLMP δημιουργούνται από και ανοίγουν με το Windows Live Movie Maker, το οποίο αποτελεί μέρος της σουίτας του Windows Live Essentials. Αυτή η σουίτα προγραμμάτων αντικαταστάθηκε αργότερα από τα Windows Essentials, αλλάζοντας έτσι το όνομα του προγράμματος βίντεο στο Windows Movie Maker.

Ωστόσο, τα Windows Essentials έχουν διακοπεί και δεν έχουν διατεθεί από την ιστοσελίδα της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2017.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη των Windows Essentials 2012 από τις εταιρίες MajorGeeks και άλλους ιστότοπους. περιλαμβάνει το Windows Movie Maker ως μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς εφαρμογών. Θα λειτουργήσει με τα Windows Vista επάνω στα Windows 10 .

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση, εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε τα υπόλοιπα στοιχεία των Windows Essentials.

Αν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του Windows Movie Maker που δέχεται μόνο αρχεία MSWMM, απλώς κατεβάστε την ενημερωμένη έκδοση μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Η τελευταία έκδοση του Windows Movie Maker μπορεί να ανοίξει αρχεία WLMP και MSWMM.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο WLMP

Με το Windows Movie Maker, μπορείτε να εξάγετε το βίντεο του έργου σε WMV ή MP4 από το μενού File> Save movi e . Χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Δημοσίευση ταινίας εάν πρέπει να δημοσιεύσετε το βίντεο κατευθείαν στο Flickr, YouTube, Facebook, OneDrive κ.λπ.

Εάν γνωρίζετε ποια συσκευή θέλετε να χρησιμοποιήσετε τελικά το αρχείο WLMP, μπορείτε να το επιλέξετε από το μενού " Αποθήκευση ταινίας ", έτσι ώστε το Movie Maker να ρυθμίσει αυτόματα τις ρυθμίσεις εξαγωγής για να δημιουργήσει ένα βίντεο που θα ταιριάζει στη συσκευή. Για παράδειγμα, επιλέξτε Apple iPhone, Android (1080p) ή κάτι άλλο, εάν γνωρίζετε ότι το βίντεό σας θα χρησιμοποιηθεί ειδικά σε αυτήν τη συσκευή.

Μόλις το έργο σας στο Windows Movie Maker έχει μετατραπεί σε MP4 ή WMV, μπορείτε να βάλετε το αρχείο μέσω άλλου εργαλείου μετατροπής αρχείων βίντεο για να το αποθηκεύσετε σε κάποια άλλη μορφή βίντεο όπως MOV ή AVI . Μέσω αυτού του συνδέσμου είναι και οι μετατροπείς αρχείων βίντεο εκτός σύνδεσης και σε απευθείας σύνδεση, οι οποίοι υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα μορφών εξαγωγής.

Μερικοί μετατροπείς βίντεο, όπως το Freemake Video Converter, σας επιτρέπουν να εγγράψετε το βίντεο απευθείας σε δίσκο ή αρχείο ISO .

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο είναι να δείτε εάν τελειώνει πραγματικά με το επίθημα "WLMP". Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν ακριβώς παρόλο που δεν έχουν τίποτα κοινό και δεν μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία WML που είναι αρχεία γλώσσας ασύρματης σήμανσης, χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με WLMP αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν με το Windows Movie Maker. Στην ίδια σημείωση, τα αρχεία WLMP δεν θα λειτουργούν με ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων WML.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μορφή αρχείου Windows Media Photo που έχει την επέκταση WMP προσαρτημένη στο τέλος των αρχείων της. Αυτό το είδος αρχείου ανοίγει με προγράμματα προβολής εικόνων, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Συλλογή φωτογραφιών που ανήκει στα Windows Essentials. Ωστόσο, δεν ανοίγει ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τα αρχεία WLMP.

Το LMP είναι ένα τελευταίο παράδειγμα μιας επέκτασης αρχείου που είναι πάρα πολύ παρόμοια με την ορθογραφία των αρχείων WLMP. Αν έχετε πραγματικά ένα αρχείο LMP, είναι ένα αρχείο Quake Engine Lump που χρησιμοποιείται με παιχνίδια που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των μηχανών παιχνιδιών Quake.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, πρέπει να γνωρίζετε την κατάληξη που έχει το αρχείο σας, επειδή αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να προσδιορίσετε σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο. Αν δεν έχετε αρχείο WLMP, ερευνήστε την επέκταση αρχείου που έχετε έτσι ώστε μπορείτε να βρείτε τα προγράμματα που ανοίγουν, επεξεργάζονται ή μετατρέπουν.