Πώς οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το Google Maps Street View για να "Case The Joint"

Μάθετε πώς να θολάτε το σπίτι σας από την προβολή, έτσι ώστε οι κακοί δεν μπορούν να δουν καταλήψεις

Η υπηρεσία Google Maps συνεχίζει να βελτιώνεται και να βελτιώνεται. Η πρόσφατη προσθήκη πραγματικού εδάφους 3-D τους καθιστά ακόμα πιο αληθινές στη ζωή. Η προβολή Street Maps της Google είναι μία από τις αγαπημένες μου λειτουργίες. Σας επιτρέπει πραγματικά να στέκεστε στη μέση ενός δρόμου σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο και να κοιτάξετε γύρω.

Θέλετε να δείτε τι φαίνεται το παλιό σας σχολείο 10 χρόνια αργότερα; Ανοίξτε τη διεύθυνση στη διεύθυνση Χάρτες Google Street View και, BOOM, μεταφέρετε μακριά ακριβώς στο σημείο που το είπατε να πάει.

Αφού επιλέξετε Street View, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κοιτάξετε πάνω-κάτω, να περιστρέψετε, να περπατήσετε κάτω από το μπλοκ, να κάνετε μεγέθυνση σε κάτι, σαν να ήσασταν εκεί. Μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους στο δρόμο, όλοι φαινομενικά παγωμένοι στο χρόνο από το Google Street View Capture Camera Van που οδήγησε και έσπασε μια πανοραμική εικόνα που αργότερα συνεσπάρησε μαζί με άλλους για να σας προσφέρουμε τη σουρεαλιστική εμπειρία του να είσαστε εκεί χωρίς να είστε πραγματικά εκεί.

Αφού θαυμάσατε το τεχνολογικό θαύμα που είναι το Google Maps Street View, κάντε ένα βήμα πίσω και βάλτε το καπέλο σας για ένα δευτερόλεπτο. Αν είστε εγκληματίας, τότε η προβολή Street View του Google Maps είναι το καλύτερο πράγμα από τότε που ψιλοκομμένο ψωμί. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να είναι σε θέση να "ουσιαστικά" το κοινό "από την ιδιωτικότητα του σπιτιού σας;

Οι εγκληματίες μπορούν να μεταβούν στους Χάρτες Google , να βάλουν σε μια διεύθυνση, να ενεργοποιήσουν την προβολή Street View και να ελέγξουν μια κατοικία ή ένα κτίριο ενδιαφέροντος για να πραγματοποιήσουν εικονική αναγνώριση πριν σπάσουν και εισέλθουν ή εκτελέσουν κάποια άλλη δυσάρεστη πράξη. Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα δεν είναι κοντά σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να είναι πολύ παλιά για ορισμένες περιοχές, αλλά τα περισσότερα μεγάλα κτίρια δεν πρόκειται να αλλάξουν πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα δεδομένα χάρτη χρονολογούνται στο κάτω μέρος της εικόνας, έτσι ώστε οι κακοί να γνωρίζουν ακριβώς πότε λήφθηκε η εικόνα.

Οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Maps Street View για:

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν χωρίς οι κακοί που μπαίνουν πάντα κοντά στο κτίριο ή το ακίνητο που τους ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώντας το Google Maps Street View προκαλεί πολύ λιγότερη υποψία απ ​​'ό, τι εάν επρόκειτο να επισκεφτεί πραγματικά το site και να σταθεί στη μέση δρόμο για μια ματιά.

Τώρα που χορηγήθηκε, το Google Street Camera Capture Vans δεν θα οδηγήσει σε ιδιωτική κίνηση, αλλά αν το κτίριο βρίσκεται πάνω ή κοντά σε δημόσιο δρόμο τότε είναι δίκαιο παιχνίδι. Οι χάρτες Google υποτίθεται ότι αυτόματα σκιάζουν (κουνίζουν) κείμενα στα κτίρια, τις πινακίδες κυκλοφορίας, τα πρόσωπα των ανθρώπων κ.λπ., αλλά ακόμη και χωρίς αυτές τις πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα πολλές χρήσιμες πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Street View.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση του σπιτιού σας ή της επιχείρησής σας στο Google Street View;

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να θολάτε το σπίτι σας από την προβολή στο Street View, η Google δηλώνει ότι "παρέχει εύκολα προσβάσιμα εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να ζητήσουν την περαιτέρω θόλωση οποιασδήποτε εικόνας που διαθέτει ο χρήστης, η οικογένειά του, το αυτοκίνητό τους ή το σπίτι τους". Για τις επιχειρήσεις, η διαδικασία εξαίρεσης είναι λιγότερο σαφής.

Μπορείτε να ζητήσετε να απομακρυνθεί το σπίτι, το αυτοκίνητό σας κ.λπ. από την προβολή Street View του Google, συμπληρώνοντας την ακόλουθη διαδικασία:

  1. Μεταβείτε στους Χάρτες Google και πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας
  2. Κάντε κλικ στο Street View κάνοντας κλικ στο μικρό κίτρινο άτομο στη γωνία του παραθύρου εικόνας στην αριστερή πλευρά της οθόνης
  3. Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται η εικόνα του σπιτιού σας (ή οτιδήποτε θέλετε θαμπή)
  4. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αναφορά προβλήματος" στην κάτω αριστερή γωνία της εικόνας στο παράθυρο Street View στη δεξιά πλευρά της οθόνης
  5. Συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε κλικ στο κουμπί "Υποβολή"

Οι Bing Maps της Microsoft έχουν μια παρόμοια λειτουργία προβολής δρόμου που ονομάζεται "Streetside View". Η διαδικασία εξαίρεσης είναι παρόμοια, εκτός από το ότι επιλέγετε το βέλος στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας και επιλέγετε το σύνδεσμο "Αναφορά εικόνας της ανησυχίας" για να ζητήσετε τη σίγαση της εικόνας.

Η άλλη επιλογή σας είναι να τοποθετήσετε ένα τεράστιο μπλε tarp πάνω στο σπίτι σας, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν πρακτικό, γι 'αυτό προτείνω τη μέθοδο opt out.