Μπορώ να παίξω δίσκο Blu-ray σε συσκευή αναπαραγωγής DVD;

Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD μπορούν να αναπαράγουν DVD και CD, αλλά τι γίνεται με τους δίσκους Blu-ray;

Οι συσκευές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray μπορούν να αναπαράγουν δίσκους Blu-ray, DVD , CD και κάποιοι άλλοι μπορούν να παίξουν άλλους τύπους δίσκων, όπως τα SACD και DVD-Audio Discs .

Ωστόσο, παρόλο που μπορείτε να αναπαράγετε ένα DVD σε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc , δεν μπορείτε να αναπαράγετε δίσκο Blu-ray σε συσκευή αναπαραγωγής DVD . Όποιος προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό, παραπλανά τον καταναλωτή.

Γιατί οι συσκευές αναπαραγωγής DVD δεν μπορούν να αναπαραγάγουν δίσκους Blu-ray

Ο λόγος που δεν μπορείτε να αναπαράγετε δίσκο Blu-ray σε συσκευή αναπαραγωγής DVD είναι ότι οι δίσκοι Blu-ray είναι ενσωματωμένοι με περισσότερες πληροφορίες βίντεο και ήχου από ό, τι είναι σχεδιασμένο να διαβάζει ένα DVD player. Επιπλέον, οι "κοιλότητες" που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των πληροφοριών σε δίσκο Blu-ray είναι πολύ μικρότερες από ένα DVD, το οποίο απαιτεί ένα μπλε λέιζερ για να διαβάσει τις πληροφορίες, ενώ οι συσκευές αναπαραγωγής DVD χρησιμοποιούν κόκκινα λέιζερ. Τα μπλε λέιζερ παράγουν δέσμη φωτός με μικρότερο μήκος κύματος, το οποίο απαιτείται για να εστιάσετε στις μικρότερες κοιλότητες ενός δίσκου Blu-ray. Οι υποδοχές στο δίσκο είναι όπου αποθηκεύονται οι πληροφορίες βίντεο και ήχου των δίσκων Blu-ray (καθώς και DVD και CD).

Γιατί οι παίκτες δίσκων Blu-ray μπορούν να παίξουν DVD

Ο λόγος που ένας φορέας Blu-ray Disc μπορεί να αναπαράγει DVD είναι ότι οι κατασκευαστές αποφάσισαν όταν εισήγαγαν τους νέους παίκτες στην αγορά, ήθελαν να βεβαιωθούν ότι όλοι οι Blu-ray Disc players συμπεριέλαβαν τόσο μπλε όσο και κόκκινα συγκροτήματα λέιζερ για να μπορούν να παίξουν τόσο δίσκους Blu-ray όσο και DVD. Ένα κόκκινο λέιζερ παράγει μια δέσμη φωτός που έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος από ένα μπλε λέιζερ, επιτρέποντάς του να διαβάσει τις μεγαλύτερες κοιλότητες που εκτυπώνονται σε DVD και CD.

Όταν τοποθετείτε ένα DVD σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, η συσκευή Blu-ray Disc ενεργοποιεί το κόκκινο σύστημα λέιζερ ώστε να μπορεί να διαβάσει το DVD. Επιπλέον, όταν τοποθετείτε ένα CD σε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, η ίδια διάταξη κόκκινου λέιζερ που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση των DVD επαναπροσδιορίζεται για να διαβάσει το CD.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε δίσκους Blu-ray αν δεν διαθέτετε Blu-ray Player

Το καλό μέρος σε όλα αυτά είναι ότι εάν δεν έχετε Blu-ray Disc player, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα για την έκδοση Blu-ray Disc μιας ταινίας. Φυσικά, τα κακά νέα είναι ότι εάν διαθέτετε ένα Blu-ray Disc player στο κεντρικό σας δωμάτιο και ένα ή δύο DVD players σε άλλα μέρη του σπιτιού, θα πρέπει να αγοράσετε και τις δύο εκδόσεις Blu-ray και DVD της ταινίας αν θέλετε τα οφέλη και των δύο μορφών.

Ωστόσο, για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος και ως μέσο για να καταστήσουν πιο προσιτό τους δίσκους Blu-ray για τους καταναλωτές που διαθέτουν τόσο Blu-ray Disc player όσο και DVD player στο σπίτι, τα στούντιο συχνά εμπορεύονται πακέτα συνδυασμών που περιλαμβάνουν και Blu- ray Disc και έκδοση DVD μιας ταινίας στο ίδιο πακέτο.

Ο δίσκος Blu-ray / DVD Flipper

Σε μια ενδιαφέρουσα συστροφή, τα Universal Studios πειραματίστηκαν με μια δοκιμαστική δοκιμή το 2009/2010 των λεγόμενων "δίσκων flipper" (Blu-ray στη μία πλευρά και DVD σε άλλο). Οι τίτλοι περιελάμβαναν τρεις συμμετοχές στη σειρά Bourne: Η Ταυτότητα Bourne, Η Bourne Supremacy και The Bourne Ultimatum - ενδιαφέροντα, προσφέρθηκαν μόνο ξεχωριστά - όχι σαν ένα κιβώτιο. Άλλοι τίτλοι "δίσκου flipper" περιελάμβαναν κυκλοφορία , γράμματα στη Juliet , και ενδεχομένως μερικά άλλα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το άρθρο από το Blu -ray.com

Blu-ray players Blu-ray Ultra HD και Blu-ray

Από το 2016, ένας άλλος τύπος δίσκου έγινε διαθέσιμος στους καταναλωτές: Ultra HD Blu-ray .

Η μορφή Ultra HD Blu-ray είναι πραγματικά διαφορετική από Blu-ray και DVD. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε δίσκους Blu-ray Ultra HD σε τυπικούς δίσκους Blu-ray Disc ή DVD. Ωστόσο, οι παίκτες Ultra HD Blu-ray Disc μπορούν να αναπαράγουν δίσκους Blu-ray 2D / 3D, DVD και μουσικά CD .

Η κατώτατη γραμμή

Εάν εξακολουθείτε να αγοράζετε και να συλλέγετε DVD, καλό DVD player είναι μια χαρά, και αν έχετε επίσης μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, μπορείτε ακόμα να παίξετε αυτά τα DVD. Επίσης, καθώς οι περισσότερες ταινίες Blu-ray Disc έρχονται επίσης με ένα αντίγραφο DVD, εξακολουθείτε να έχετε και τις δύο επιλογές αναπαραγωγής αν θέλετε να αναπαράγετε την ίδια ταινία τόσο στον δίσκο Blu-ray Disc όσο και στους DVD players. Ωστόσο, οι Blu-ray Disc players είναι πολύ φθηνές αυτές τις μέρες, οπότε εάν επιθυμείτε να παίξετε Blu-ray Discs σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, η λήψη ενός άλλου Blu-ray player είναι μια προσιτή επιλογή, θεώρηση.

Επιπλέον, εάν παίρνετε το βυθισμένο δίσκο και παίρνετε έναν φορητό δίσκο 4K Ultra HD Blu-ray, αν και δεν μπορείτε να αναπαραγάγετε δίσκο 4K Ultra HD σε Blu-ray ή DVD player, οι περισσότερες ταινίες Ultra HD έρχονται επίσης με Αντιγραφή Blu-ray Disc - που μαλακώνει το χτύπημα του άλματος σε άλλη μορφή.