Η Marantz αποκαλύπτει τον δέκτη Home Cinema NR1607 Slim-Profile

Ποιος λέει ότι οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου πρέπει να είναι μεγάλοι και ογκώδης; Παρόλο που η Marantz κατασκευάζει αυτά τα μεγάλα και ογκώδη μοντέλα, τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης επισημάνει με τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου τους (δείτε παραδείγματα από το 2014 έως το 2015 ). Με αυτό το πνεύμα, η Marantz πρόσθεσε το "Ultra Slim" NR1607 στη σειρά προϊόντων της.

Πρώτα απ 'όλα, παρά το γεγονός ότι το NR1607 είναι πολύ πιο αδύνατο από τους περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου (μόνο 4,1 ίντσες υψηλό - χωρίς να υπολογίζονται οι κεραίες Bluetooth / WiFi, οι οποίες είναι κινητές, πλάτος 14,8 ίντσες και πλάτος 17,3 ίντσες) πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην παροχή καλής απόδοσης και τη σύνδεση της ευελιξίας της πρόσβασης.

Διαμόρφωση καναλιού και έξοδος ισχύος

Το NR1607 παρέχει έως και 7.2 διαμορφώσεις (7 ενισχυμένα κανάλια και δύο έξοδοι υπογούφερ) με δηλωμένη ισχύ εξόδου 50 wpc, μετρούμενη στα 8 ohms , από 20 Hz - 20 kHz, 0.08% THD ).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι δηλωμένες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Αποκωδικοποίηση ήχου

Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των περισσότερων μορφών ήχου surround Dolby και DTS, όπως Dolby Atmos (διαμόρφωση καναλιών 5.1.2) και δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS: X (DTS: X μπορούν να προστεθούν μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού).

Σύστημα ρύθμισης ηχείων

Για να είναι εύκολη η ρύθμιση των ηχείων, το NR1607 ενσωματώνει επίσης το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ και το σύστημα διόρθωσης δωματίων, το οποίο χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού ήχου σε συνδυασμό με ένα παρεχόμενο μικρόφωνο για τον προσδιορισμό του μεγέθους των ηχείων, της απόστασης και των χαρακτηριστικών του δωματίου παρέχεται). Μια διεπαφή μενού "Βοηθός εγκατάστασης" σας καθοδηγεί για το υπόλοιπο του τι μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσετε.

Δυνατότητα ζώνης 2

Για επιπλέον ευελιξία, το NR1607 παρέχει επίσης λειτουργία Ζώνης 2 , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια δεύτερη πηγή ήχου δύο καναλιών σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας συνδέσεις ενσύρματων ηχείων ή έξοδο προενίσχυσης Ζώνης 2 συνδεδεμένη σε εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία.

Συνδεσιμότητα HDMI

Η φυσική συνδεσιμότητα στο NR1607 περιλαμβάνει 8 εισόδους HDMI (7 πίσω / 1 μπροστά) και έχει μία έξοδο HDMI.

Οι συνδέσεις HDMI είναι συμβατές με όλα τα διαθέσιμα σήματα βίντεο, όπως τα 3D , 4K , HDR και Wide Color Gamut. Επιπλέον, το NR1607 περιλαμβάνει μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI (αυτό σημαίνει ότι οι πηγές που συνδέονται με εισόδους σύνθετου ή συνιστωσικού βίντεο μετατρέπονται σε έξοδο HDMI για έξοδο) και την αναβάθμιση των 1080p και 4K .

Από την πλευρά του ήχου, εκτός από την πλήρη συμβατότητα με τις τρέχουσες μορφές ήχου, η έξοδος HDMI είναι επίσης συμβατή με Audio Return Channel για απλοποιημένη πρόσβαση στον ήχο από μια τηλεόραση ως πηγή.

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Εκτός από τις "πιο παραδοσιακές" στερεοφωνικές και surround ήχου δυνατότητες, το NR-1607 παρέχει επίσης σύνδεση Ethernet ή WiFi για πρόσβαση στη μουσική (συμπεριλαμβανομένων των αρχείων Hi-Res Audio) που είναι αποθηκευμένα σε PC ή Media Server συνδεδεμένο σε δίκτυο ως πρόσβαση στο διαδίκτυο σε διάφορα ηλεκτρονικά περιεχόμενα από υπηρεσίες όπως Spotify , Pandora και Sirius / XM.

Οι πρόσθετες δυνατότητες ροής περιλαμβάνουν Bluetooth για ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet και Apple AirPlay , η οποία επιτρέπει τη ροή μουσικής από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes.

Ο δέκτης παρέχει επίσης μια φυσική θύρα USB για την πρόσβαση σε αρχεία ψηφιακών πολυμέσων (συμπεριλαμβανομένων των αρχείων ήχου Hi-Res) που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB και σε άλλες συμβατές συσκευές.

Επιλογές ελέγχου

Παρέχεται ένα παραδοσιακό ασύρματο τηλεχειριστήριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν εφαρμογή τηλεχειριστηρίου Marantz για συσκευές Android ή iOS. Το NR1607 μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε ένα πιο προσαρμοσμένο σύστημα ελέγχου οικιακού κινηματογράφου βασισμένο σε υπολογιστή μέσω των επιλογών σύνδεσης Ethernet ή Wifi.

Η κατώτατη γραμμή στο Marantz NR1607

Το Marantz προσφέρει μια ενδιαφέρουσα συστροφή στην ιδέα του δέκτη οικιακού κινηματογράφου με την λεπτή γραμμή προφίλ του, παρέχοντας μια εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν έναν πλήρως εξοπλισμένο δέκτη οικιακού κινηματογράφου, αλλά μπορεί να μην έχουν το χώρο του rack.

Ωστόσο, παρόλο που το NR-1607 παρέχει όλες τις δυνατότητες πρόσβασης σε περιεχόμενο που έχετε στους περισσότερους άλλους δέκτες οικιακού κινηματογράφου μεσαίας κατηγορίας, ένα πράγμα που θυσιάζεται είναι το ποσό της διαθέσιμης ισχύος εξόδου. Υπάρχει μόνο πολύς ενισχυτής που μπορείτε να συσκευάσετε μέσα στο μικρό σασί του. Ωστόσο, για τα μικρά δωμάτια και τα μεσαίου μεγέθους δωμάτια (ας πούμε 10x12 έως 12x15 πόδια) και σε συνδυασμό με ευαίσθητα ηχεία , το NR1607 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια επιθυμητή εμπειρία ακρόασης στερεοφωνικού ή περιβάλλοντος ήχου.

Το NR1607 είχε μια αρχική προτεινόμενη τιμή $ 699 (Επίσημη Ανακοίνωση και Σελίδα Προϊόντος - Buy From Amazon)