Πώς να αποθηκεύσετε συνημμένα στο Google Drive από το Gmail

Χρησιμοποιήστε το Google Drive για να οργανώσετε και να μοιραστείτε τα συνημμένα email σας

Αν λάβετε πολλά συνημμένα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε στο λογαριασμό σας στο Gmail, ίσως να είστε έξυπνοι για να τις αποθηκεύσετε στο Google Drive, από όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο και να τις μοιράζεστε εύκολα με άλλους.

Αφού αποθηκεύσετε ένα αρχείο στο Google Drive από το Gmail , μπορείτε να το βρείτε και να το ανοίξετε μέσα από το Gmail

Αποθήκευση συνημμένων στο Google Drive Από το Gmail

Για να αποθηκεύσετε τα αρχεία που επισυνάπτονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο λογαριασμό σας στο Google Drive απευθείας από το μήνυμα στο Gmail:

  1. Ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το συνημμένο.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το συνημμένο που θέλετε να αποθηκεύσετε στο Google Drive. Δύο εικονίδια εμφανίζονται πάνω από το συνημμένο: ένα για Download και ένα για Save to Drive .
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο " Αποθήκευση στην κίνηση" στο συνημμένο για να το στείλετε απευθείας στο Google Drive. Αν έχετε ήδη δημιουργήσει πολλούς φακέλους στο Google Drive, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το σωστό φάκελο.
  4. Για να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία που επισυνάπτονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Google Drive με ένα πάτημα, κάντε κλικ στο εικονίδιο " Αποθήκευση όλων σε κίνηση" που βρίσκεται κοντά στα συνημμένα. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε μεμονωμένα αρχεία σε συγκεκριμένους φακέλους, εάν τα αποθηκεύσετε όλα ταυτόχρονα, αλλά μπορείτε να μετακινήσετε τα αποθηκευμένα έγγραφα ξεχωριστά στο Google Drive.

Άνοιγμα ενός σωστά αποθηκευμένου συνημμένου

Για να ανοίξετε ένα συνημμένο που μόλις αποθηκεύσατε στο Google Drive:

  1. Στο email του Gmail που περιέχει το εικονίδιο συνημμένου, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το συνημμένο που αποθηκεύσατε στο Google Drive και θέλετε να το ανοίξετε.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Εμφάνιση στο Drive .
  3. Κάντε κλικ στο ελεγχόμενο έγγραφο για να το ανοίξετε.
  4. Εάν έχετε εγκαταστήσει πάνω από ένα φάκελο στο Google Drive, ενδέχεται να δείτε την επιλογή Οργανώστε στο Drive . Μπορείτε να επιλέξετε να μετακινήσετε το αρχείο σε διαφορετικό φάκελο του Google Drive πριν το ανοίξετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εύκολα αρχεία από το Google Drive στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε στο Gmail . Αυτό έρχεται βολικό όταν η προσκόλληση είναι τεράστια. Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο στους παραλήπτες σας περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο προς το μεγάλο αρχείο στο Google Drive και όχι ολόκληρο το συνημμένο. Στη συνέχεια μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αρχείο στο διαδίκτυο και δεν χρειάζεται να το κατεβάσουν στους υπολογιστές τους.