Πώς να μεταβείτε στην απλή προβολή HTML του Gmail Basic

Το Gmail προσφέρει μια απλή διεπαφή HTML για γρήγορη και λειτουργική εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Απλό και απλά ανυπέρβλητο;

Ο Γιώργος RR Μάρτιν έγραψε τα τραγούδια του τραγουδιού του πάγου και της πυρκαγιάς χρησιμοποιώντας το WordStar 4.0, το λογισμικό περίπου 30 ετών εκείνη τη στιγμή, που δεν συντηρείται πλέον και τρέχει μόνο στο DOS. Γιατί; Συνέχισε να βρίσκει τον επεξεργαστή κειμένου "ανυπέρβλητος".

Βρίσκετε τη διεπαφή του Gmail που χρησιμοποιούσατε χρόνια - ίσως όχι τριάντα, αλλά πριν από χρόνια, αξεπέραστη; Σας άρεσε η απλότητα του ανοίγματος μιας σελίδας για να σας δείξει τη λίστα μηνυμάτων, μια άλλη σελίδα που ανοίγει για να σας δείξει μια συνομιλία και μια σελίδα που ανοίγει για να γράψει ένα μήνυμα; Εκτιμήσατε την ταχύτητα που αποδίδουν αυτές οι σελίδες και αναρωτιέμαι πόσο γρήγορα θα έκαναν σε έναν πρόσφατο υπολογιστή; Έχετε, ίσως, ένα πεδίο DOS γύρω στο οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail;

Είτε η περιέργεια, το μπερδεμένο πρόγραμμα περιήγησης ή η απλή σας προτίμηση, το Gmail προσφέρει μια απλή και βασική διασύνδεση HTML. Είναι παρόμοια σε εμφάνιση με προηγούμενες επαναλήψεις της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google και βασίζεται μόνο στις πιο σημαντικές λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης.

Το Gmail Basic HTML θα πρέπει να είναι γρήγορο και λειτουργικό (αν και ίσως λιγότερο εύκολο) σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης σε οποιαδήποτε συσκευή ή πλατφόρμα.

Μεταβείτε στη βασική προβολή HTML του Gmail

Για να ανοίξετε το Gmail σε μια απλή προβολή HTML (παρόμοια με προηγούμενες εκδόσεις του Gmail) που θα έπρεπε να λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης:

  1. Ανοίξτε το https://mail.google.com/mail/?ui=html&zy=h στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  2. Εάν σας ζητηθεί:
    1. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας στο Gmail με την επιλογή Εισαγωγή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επιλογή Σύνδεση για να συνεχίσετε στο Gmail
    2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    3. Τώρα πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail μέσω του Password .
    4. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .
    5. Με δυνατότητα αυθεντικοποίησης σε 2 βήματα:
      1. Αποκτήστε έναν κωδικό πρόσβασης μέσω εφαρμογής, SMS, τηλεφωνικής κλήσης κ.λπ.
      2. Πληκτρολογήστε (ή επικολλήστε) τον κωδικό Εισάγετε τον 6ψήφιο κωδικό στο πλαίσιο Εισαγωγή κωδικού επαλήθευσης .
      3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το HTML του Gmail στην ενότητα Θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το HTML Gmail; .
    1. Μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε ξανά στο https://mail.google.com/mail/?ui=html&zy=h αν το Gmail ανοίξει αυτόματα την τυπική διεπαφή.

Μεταβείτε στην κανονική προβολή πλήρους Gmail

Για να επιχειρήσετε να ανοίξετε το τυπικό και πλήρως λειτουργικό περιβάλλον του Gmail από το Basic HTML του Gmail (για παράδειγμα, αν ανοίξατε την προβολή HTML λόγω προσωρινής αργής σύνδεσης στο Internet), ακολουθήστε τον τυπικό σύνδεσμο στην προβολή Gmail στην περιοχή υποσέλιδου του εισερχόμενου του Gmail.

Απενεργοποιήστε την κανονική προβολή του πλήρους Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Για να φορτώσετε το Gmail χρησιμοποιώντας την κανονική προβολή ακόμα και αν το πρόγραμμα περιήγησής σας ή η σύνδεσή σας θα το έχουν φορτώσει αυτόματα στη βασική προβολή HTML, ανοίξτε το http://mail.google.com/mail?nocheckbrowser στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν με την κανονική προβολή του Gmail, αν αναγκαστείτε να φορτώσετε, ή η διεπαφή Gmail ή μεμονωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να μην εμφανίζονται σωστά.

Χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα στο βασικό HTML του Gmail

Όπως είναι γρήγορο και δυνατό βολικό το Gmail Basic HTML, δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα, φυσικά. ορισμένες ενέργειες είναι λιγότερο ευαίσθητες - μια νέα σελίδα πρέπει να φορτωθεί στο πρόγραμμα περιήγησης μετά από όλα και ορισμένες λειτουργίες του Gmail δεν είναι καθόλου διαθέσιμες στη βασική προβολή HTML.

Συγκεκριμένα, το Gmail Basic HTML δεν περιλαμβάνει: