Ποιοι είναι οι θηρευτές στα κοινωνικά σας δίκτυα;

Είστε εσείς ή τα παιδιά σας εύκολο θήραμα online;

Η κοινωνική δικτύωση είναι όλη η οργή. Διάφορες ιστοσελίδες έχουν αναπτυχθεί με μοναδικό σκοπό να παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εκφράζονται, να μοιράζονται με ομοϊδεάτες, να ανακαλύπτουν νέα πράγματα και να επικοινωνούν με άλλους. Ακόμη και έχω ένα προφίλ Myspace και ένα προφίλ LinkedIn .

Η έννοια της κοινωνικής δικτύωσης εκτείνεται και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, το Youtube παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους, το δίκτυο, να βαθμολογούν τα αγαπημένα τους κλιπ βίντεο κλπ. Ορισμένοι ιστότοποι όπως το Flickr, Tumblr ή το PhotoBucket παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να δημοσιεύουν και να μοιράζονται φωτογραφίες και οικογενειακά βίντεο .

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η κοινωνική δικτύωση είναι εξαιρετικά δημοφιλής και είναι μεγάλη επιχείρηση. Δυστυχώς, οι παιδοκόμοι, οι σεξουαλικοί θηρευτές και οι καλλιτέχνες απάτης έχουν ανακαλύψει ότι αυτές οι τοποθεσίες μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν για να βρουν θύματα.

Έχουν υπάρξει πολυάριθμες περιπτώσεις σεξουαλικών αρπακτικών και παιδοτροφοδοτών που θέτουν ως παιδιά να συνδέονται με νεαρά θύματα στο Facebook.

Αν και δεν σχετίζεται άμεσα με ένα κοινωνικό δίκτυο, το Craigslist, το δημοφιλές τοπικό κατάλογο καταχωρημένων καταλόγων, χρησιμοποιήθηκε από ένα αρπακτικό για να δελεάσει ένα θύμα στο θάνατό του. Μετά την καταχώριση μιας εργασίας που ανοίγει για μια babysitter / νταντά, και την οργάνωση μιας συνάντησης με την πιθανή νταντά, ο δολοφόνος δολοφόνησε στη συνέχεια την πιθανή νταντά.

Οι ιστότοποι κοινής χρήσης φωτογραφιών χρησιμοποιούνται από χιλιάδες οικογένειες για να δημοσιεύουν και να μοιράζονται φωτογραφίες της οικογένειας. Είναι δυνατό να περιορίσετε την πρόσβαση και να αφήσετε τους χρήστες να αναγνωρίσουν την προβολή των εικόνων, αλλά πολλοί χρήστες είναι υπερήφανοι για τα παιδιά τους και τις φωτογραφικές δεξιότητές τους και επιτρέπουν στο ευρύ κοινό να δει τις φωτογραφίες επίσης. Οι βρεφονηπιαστές και οι σεξουαλικές αποκλίσεις μπορούν να αναζητήσουν μέσω αυτών των ιστότοπων και να κάνουν σελιδοδείκτη τις αγαπημένες τους φωτογραφίες για νεαρά αγόρια και κορίτσια

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε υπεύθυνα τα sites κοινωνικής δικτύωσης και αποφύγετε να γίνετε θύμα:

  1. Να είστε σκεπτικός . Να είστε τουλάχιστον προσεκτικοί. Το σημείο της κοινωνικής δικτύωσης είναι να βρεθούν άνθρωποι που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας και δημιουργούν ένα δίκτυο φίλων, αλλά μην αφήνετε τις άμυνές σας πολύ εύκολα. Ακριβώς επειδή κάποιος ισχυρίζεται ότι σας αρέσει η ίδια μουσική όπως εσείς ή μοιράζεστε ένα πάθος για scrapbooking, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Αυτοί οι νέοι "φίλοι" είναι εικονικοί και απρόσωποι και δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε εντελώς ότι είναι αυτό που λένε ότι είναι.
  2. Να είστε επιμελής . Γνωρίζοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι καλλιτέχνες απάτης ή οι σεξουαλικοί θηρευτές να παρακολουθούν, να παρακολουθούν το προφίλ σας και να είναι επιμελείς για το ποιος επιτρέπετε τη σύνδεση με το προφίλ σας. Για ιστότοπους κοινής χρήσης φωτογραφιών όπως το Flickr, ελέγξτε τους χρήστες που χαρακτηρίζουν τις φωτογραφίες σας ως αγαπημένα τους. Αν κάποιος ξένος σηματοδοτεί όλες τις φωτογραφίες του 7χρονου γιου σας ως αγαπημένα τους, φαίνεται λίγο ανατριχιαστικό και μπορεί να προκαλεί ανησυχίες.
  3. Αναφέρετε ύποπτη συμπεριφορά . Αν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι κάποιος είναι σεξουαλικός αρπακτικός ή απάτη καλλιτέχνης, αναφέρετέ τον στον ιστότοπο. Αν κοιτάξετε το προφίλ του χρήστη που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες του γιου σας ως αγαπημένα τους, ίσως διαπιστώσετε ότι έχουν επισημάνει εκατοντάδες φωτογραφίες άλλων παιδιών μικρών παιδιών ως αγαπημένα τους. Το Flickr και άλλοι τέτοιοι ιστότοποι θα πρέπει να λάβουν μέτρα κατά αυτού του είδους της ύποπτης συμπεριφοράς. Αν δεν το κάνουν, επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.
  1. Επικοινωνήστε . Οι γονείς που έχουν παιδιά που περιηγούνται στο διαδίκτυο και συχνάζουν αυτοί οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να επικοινωνούν με τα παιδιά τους. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν την απειλή και ότι εκπαιδεύονται για την ασφαλή χρήση του Ιστού. Βεβαιωθείτε ότι κατανοούν τους κινδύνους και ότι ξέρουν ότι μπορούν να μιλήσουν μαζί σας σχετικά με την ύποπτη ή κακόβουλη δραστηριότητα που συναντούν.
  2. Παρακολουθήστε . Αν θέλετε επιπλέον ηρεμία ή δεν πιστεύετε πλήρως ότι τα παιδιά σας θα παραμείνουν εντός των οδηγιών που έχετε ορίσει, εγκαταστήστε κάποιο λογισμικό παρακολούθησης για να παρακολουθήσετε την ηλεκτρονική συμπεριφορά τους. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν όπως το eBlaster από την SpectorSoft , μπορείτε να παρακολουθήσετε και να καταγράψετε όλη τη δραστηριότητα σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή και να παρακολουθήσετε τα παιδιά σας. Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα, όπως το TeenSafe και το NetNanny.