Πώς να αναγνωρίσετε ιστότοπους Scam

Μάθετε πώς να προστατεύετε την ταυτότητά σας οπουδήποτε online

Μπορεί μερικές φορές να αισθανόμαστε ότι έχουμε απάτες που έρχονται σε μας από κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κειμένου και ιστοσελίδων. Ευτυχώς, δεν είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσετε έναν ψεύτικο ιστότοπο όταν είστε οπλισμένοι με λίγη γνώση.

Πώς φτάσατε στον ιστότοπο;

Η μεγαλύτερη ένδειξη για το αν μια ιστοσελίδα είναι νόμιμη μπορεί να είναι πώς φτάσατε εκεί. Ένα κοινό δόλωμα για δόλιες ιστοσελίδες είναι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μερικές φορές έξυπνα κρυμμένο ως προειδοποίηση για παραβίαση της ασφάλειας σας.

Τα μηνύματα αυτά ενισχύουν την αίσθηση της ασφάλειας και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτή την παράνοια εναντίον μας. Αλλά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο προσελκύουμε αυτούς τους ιστοτόπους. Τα social media έχουν γίνει ο καλύτερος φίλος του scammer, οπότε θα πρέπει πάντα να είστε λίγο προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο από το Facebook, το Twitter, το Instagram ή άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικών μέσων.

Η ιστοσελίδα περιέχει πολλά ορθογραφικά και γραμματικά σφάλματα;

Ένας μεγάλος υπαινιγμός ότι ο ιστότοπος στον οποίο βρίσκεστε δεν είναι στο up-and-up είναι μια αφθονία ορθογραφικών λαθών ή πολλών κακών γραμματικών. Ένα λάθος ορθογραφίας μπορεί να είναι λάθος. Δύο μπορεί να το πιέζουν, αλλά αν αρχίσετε να εντοπίζετε αυτά τα προβλήματα σε όλη τη σελίδα, είναι καλό το στοίχημα ότι δεν σχεδιάστηκε από επαγγελματία.

Είναι ο ιστότοπος που εγκρίθηκε από εταιρείες μεγάλου ονόματος;

Όπως βλέπετε ...
Μάλλον το έχουμε ακούσει ή το διαβάσουμε δεκάδες φορές. Αλλά μόνο επειδή μια ιστοσελίδα χλευάζει ότι είναι προϊόν που παρουσιάστηκε στο Forbes ή το περιοδικό Time δεν το κάνει αληθινό. Εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο "επικυρωμένο από" και οδηγούνται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του υποστηρικτή αντί για ένα πραγματικό άρθρο, είναι καλό σημάδι ότι δεν υπάρχει πραγματική έγκριση.

Αυτό μεταφέρει τα σήματα εμπιστοσύνης. Ένα σήμα εμπιστοσύνης είναι ένα αρχείο καταγραφής, ένα σύμβολο ή μια σφραγίδα έγκρισης από τρίτο οργανισμό που βεβαιώνει την εγκυρότητα του ιστότοπου. Συχνά, αυτό σχετίζεται με το πού ο ιστότοπος λαμβάνει το πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ωστόσο, είναι αρκετά εύκολο για έναν ιστότοπο απάτης να τοποθετήσει απλά ένα γραφικό στην ιστοσελίδα που προσποιείται ότι είναι ένα σήμα καταπιστεύματος. Στην πραγματικότητα, τα πλαστά σήματα εμπιστοσύνης μπορούν να συνιστώνται από αδυσώπητα άρθρα που συμβουλεύουν τον τρόπο για την καλύτερη απόδοση του ιστοτόπου.

Πώς να εντοπίσετε μια ψεύτικη διεύθυνση της ιστοσελίδας από μια πραγματική

Μια κοινή απάτη αγορών είναι να έχετε μια κοντινή αλλά όχι πούρο ορθογραφία για ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα ή κατάστημα. Για παράδειγμα, είναι "michaelkors.com" όχι "michael-kors-com.salesonline.info" Αυτό είναι όπου η αναζήτηση Google για το "michael kors" μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την πραγματική ιστοσελίδα.

Αλλά μαθαίνοντας να αποκρυπτογραφήσουμε αυτές τις μυστηριώδεις διευθύνσεις του ιστότοπου μπορεί επίσης να πληρώσει μεγάλα μερίσματα. Δείτε πώς μπορείτε να πείτε σε έναν ασφαλή ιστότοπο από έναν ανασφαλές ιστότοπο:

Θα πρέπει να δώσετε μόνο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε ιστότοπους με ασφαλή σύνδεση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπιστεύεστε αυτόματα τον ιστότοπο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεστε έναν ιστότοπο που ζητά πληρωμή ή προσωπικές πληροφορίες που δεν έχουν ασφαλή σύνδεση.

Επόμενο είναι το όνομα τομέα . Αυτό είναι όπου μπορείτε να πιάσετε πολλές ψεύτικες ιστοσελίδες Μην αφήσετε την φράση να σας ξεγελάσει. Είναι σχετικά εύκολο να αποκρυπτογραφήσει το όνομα τομέα.

Παίρνουν Πιστωτικές Κάρτες;

Δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε για τίποτα με τραπεζική μεταφορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να κάνετε τις ηλεκτρονικές σας αγορές με μια πιστωτική κάρτα. Όταν ψωνίζετε με μια πιστωτική κάρτα, παίρνετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. Όχι μόνο έχετε κάποια προσφυγή για να πάρει πίσω τα χρήματά σας επικοινωνώντας με την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας, θα μπορούσε να εντοπίσει μια δόλια συναλλαγή πριν αρχίσει ακόμη. Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών είναι προσεκτικές για συναλλαγές που προέρχονται από ορισμένες χώρες και αυτή η ευσπλαχνία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας.

Οι ιστότοποι πραγματικών αγορών προσφέρουν πραγματικές επιστροφές χρημάτων και έχουν πραγματικές πληροφορίες επικοινωνίας

Δύο άλλα καλά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε είναι η πολιτική επιστροφής χρημάτων και τα στοιχεία επικοινωνίας. Οι πολιτικές επιστροφής χρημάτων θα πρέπει να είναι σαφείς και να παρέχουν έγκυρες πληροφορίες για το πώς και για ποιο λόγο να επιστρέψουν τα αγαθά εάν είναι κατεστραμμένα ή όχι ό, τι έχετε παραγγείλει. Ο ιστότοπος πρέπει επίσης να έχει έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα επαφής ή να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας στην αρχική σελίδα.

Είναι οι τιμές πολύ καλές να είναι αληθινές;

Θα το ονομάσουμε αυτό τον έλεγχο του εντέρου. Εάν το ένστικτό σας σας λέει ότι η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ καλή για να είναι αλήθεια, το συναίσθημα του εντέρου σας μπορεί να είναι σωστό. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές προσφορές εκεί, ειδικά όταν ψωνίζετε το eBay. Αλλά οι περισσότερες μεγάλες προσφορές για ποτέ δεν ακούσει πριν από ιστοσελίδες δεν αποδειχθεί καλά.

Συχνά παίρνετε πλαστά προϊόντα. Μερικές φορές, δεν θα λάβετε καθόλου προϊόντα που σας αποστέλλονται καθόλου.

Ελέγξτε τις κριτικές και το Γραφείο Καλύτερης Επιχειρήσεων

Το Γραφείο Καλύτερων Επιχειρήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε μια επιχείρηση. Αλλά θυμηθείτε, μόνο και μόνο επειδή το Better Business Bureau δεν έχει αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο. Ο ιστότοπος μπορεί απλά να μην αναφερθεί ακόμα.