Τι είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας μιας ιστοσελίδας;

Οι διευθύνσεις ιστότοπου σας οδηγούν σε ιστοσελίδες

Όταν μεταβείτε σε μια ιστοσελίδα, η διεύθυνση αυτής της σελίδας είναι ό, τι εμφανίζεται στο παράθυρο διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης ιστού σας, συμπεριλαμβανομένου του http: // και ό, τι έρχεται μετά από αυτό.

Αυτή είναι η πλήρης διεύθυνση ιστότοπου, αλλά συχνά θα ακούσετε να συντομεύεται για να απομακρυνθεί το http: // από αυτό που συχνά υπονοείται, ή ακόμα και να αποχωρήσετε από το http: // www. ένα μέρος της διεύθυνσης ιστού και να δώσετε μόνο ό, τι ακολουθεί, όπως about.com. Πολλά προγράμματα περιήγησης δεν απαιτούν πληκτρολόγηση στο http: // www. τμήματα διευθύνσεων τοποθεσίας.

Επίσης γνωστό ως: διεύθυνση ιστότοπου, διεύθυνση ιστού, διεύθυνση URL

Παραδείγματα:

Τα βασικά μιας διεύθυνσης ιστότοπου για ιστοσελίδες

Ας αναλύσουμε μια διεύθυνση ιστότοπου, χρησιμοποιώντας το http://www.about.com/user.htm για παράδειγμα.

http: // σημαίνει πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου. Θα δείτε επίσης το https: // που είναι η ασφαλής μορφή του πρωτοκόλλου. Το // // είναι ένας διαχωριστής πριν εισαγάγετε το όνομα τομέα και το υπόλοιπο της διεύθυνσης του ιστότοπου και της σελίδας που θέλετε να προσεγγίσετε. Συχνά δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε αυτά, καθώς πολλά προγράμματα περιήγησης είναι αρκετά έξυπνα να τα προσθέσετε αν ξεχάσετε.

www. Αυτά τα τρία γράμματα προχωρούν συχνά στο όνομα τομέα. Όπως και με το http: // μπορείτε συχνά να τα αφήσετε μακριά και το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα πειράζει. Μερικές φορές επισκέπτεστε έναν υποτομέα και προηγείται του ονόματος τομέα, όπως http://personalweb.about.com όπου το personalweb είναι υποτομέας του about.com.

example.com Αυτό είναι το όνομα τομέα. Είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διεύθυνσης και κατευθύνει το χρήστη στον ιστότοπο. Εάν δεν προσθέσετε τίποτα άλλο, θα καταλήξετε στην αρχική σελίδα του τομέα.

/user.htm Αυτό είναι το όνομα αρχείου μιας σελίδας στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε. Αν το συμπεριλάβετε στη διεύθυνση ιστότοπου, θα μεταβείτε απευθείας στη συγκεκριμένη σελίδα και όχι στην αρχική σελίδα του τομέα.

Ποια διεύθυνση τοποθεσίας πρέπει να ενημερώσω τους ανθρώπους για ιστοσελίδες;

Μπορείτε να το κρατήσετε απλό και να αναφέρετε τη συντομότερη διεύθυνση ιστότοπου που φέρνει τους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας ή στον ιστότοπο που θέλετε να επισκέπτονται. Μπορείτε γενικά να εγκαταλείψετε το http: // και ακόμη και να εξαλείψετε το www. Αν ο τομέας σας είναι about.com και θέλετε οι χρήστες να έρχονται στην αρχική σας σελίδα, απλά πείτε τους στο about.com. Θα πρέπει να είναι σε θέση να εισέλθουν σε αυτά τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης και να φτάσουν στην ιστοσελίδα σας.

Εάν ο τομέας είναι ασυνήθιστος και χρησιμοποιεί μια επέκταση διαφορετική από .com ή .org, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε το http: // www, ώστε οι χρήστες να αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για διεύθυνση ιστότοπου και όχι για χειρισμό κοινωνικών μέσων ή κάτι διαφορετικό.

Αν γράφετε μια διεύθυνση ιστότοπου σε ένα έγγραφο ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θέλετε να είναι clickable, ίσως χρειαστεί να συμπεριλάβετε την πλήρη διεύθυνση ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της http: // www. Διαφορετικά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικές φόρμες και επεξεργαστές κειμένου ενδέχεται να κάνουν αυτόματα ή να μην κάνουν αυτόματα αυτά τα κλικ. Αλλά είναι πιο πιθανό να το κάνουν αν χρησιμοποιήσετε την πλήρη διεύθυνση ιστότοπου.

Το παράθυρο διευθύνσεων ενός προγράμματος περιήγησης στο Web;

Κατά καιρούς, ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε ένα παράθυρο διεύθυνσης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μπορούν να κρυφτούν. Επίσης, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστό δίνοντας εντολή στον Siri ή σε κάποιον άλλο βοηθό υπολογιστή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε πιθανώς να αποχωρήσετε από το http: // www τμήμα της διεύθυνσης ιστού όταν ζητήσετε από τον βοηθό να ανοίξει τη σελίδα για εσάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: "Siri, ανοίξτε about.com".