Τι είναι μια Αρχική Σελίδα;

Ένας από τους πιο βασικούς όρους που πρέπει όλοι να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι η αρχική σελίδα. Αυτός ο όρος μπορεί να σημαίνει μερικά διαφορετικά πράγματα στον Ιστό , ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο συζητείται.

Εάν σκέφτεστε μια αρχική σελίδα που να χρησιμεύει ως βασική εισαγωγή και ευρετήριο ιστότοπων (συνολική βάση της ιστοσελίδας που εμφανίζει τη δομή του ιστότοπου, την πλοήγηση, τις σχετικές σελίδες, τους συνδέσμους και όλα τα άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την υποδομή ενός ιστότοπου) ιστοσελίδα που αντιπροσωπεύει, θα ήταν σωστή.

Κοινά στοιχεία μιας αρχικής σελίδας

Μια αρχική σελίδα πρέπει να έχει μερικά βασικά στοιχεία για να είναι πραγματικά χρήσιμη. αυτά περιλαμβάνουν ένα σαφές κουμπί στο σπίτι ή ένα σύνδεσμο που βοηθά τους χρήστες να βρουν την επιστροφή τους στην αρχική σελίδα από οπουδήποτε στον ιστότοπο, φιλική προς τον χρήστη πλοήγηση στο υπόλοιπο δικτυακό τόπο, καθώς και σαφή αναπαράσταση ως προς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ( αυτό θα μπορούσε να είναι μια αρχική σελίδα, μια σελίδα Σχετικά με εμάς, μια σελίδα Συχνές ερωτήσεις, κλπ.) Θα εκτελέσουμε λεπτομερώς αυτόν τον και άλλους ορισμούς και χρήσεις της αρχικής σελίδας σε όλο το υπόλοιπο άρθρο.

Ιστοσελίδα μιας ιστοσελίδας

Η κύρια σελίδα μιας τοποθεσίας Web ονομάζεται "αρχική σελίδα". Ένα παράδειγμα μιας αρχικής σελίδας θα ήταν. Αυτή η σελίδα εμφανίζει συνδέσεις πλοήγησης σε κατηγορίες που αποτελούν μέρος του ιστότοπου στο σύνολό του. Αυτή η αρχική σελίδα δίνει στον χρήστη ένα σημείο αγκυροβόλησης από το οποίο μπορούν να επιλέξουν να εξερευνήσουν τον υπόλοιπο χώρο και στη συνέχεια να επιστρέψουν ως σημείο εκκίνησης όταν βρουν αυτό που αναζητούν.

Εάν σκέφτεστε μια αρχική σελίδα ως πίνακα περιεχομένων ή ευρετήριο για ολόκληρο τον ιστότοπο, σας δίνει καλή ιδέα για το τι θα έπρεπε να είναι μια αρχική σελίδα. Θα πρέπει να δώσει στον χρήστη λεπτομερή επισκόπηση του περιεχομένου του site, των επιλογών για την εκμάθηση περισσότερων κατηγοριών, υποκατηγοριών και κοινών σελίδων, όπως FAQ, Επικοινωνία, Ημερολόγιο, καθώς και συνδέσμους σε δημοφιλή άρθρα, σελίδες και άλλες πληροφορίες. Η αρχική σελίδα είναι επίσης ο τόπος που οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν ως σελίδα αναζήτησης για το υπόλοιπο site. Έτσι, μια λειτουργία αναζήτησης είναι συνήθως διαθέσιμη στην αρχική σελίδα καθώς και σε όλες τις άλλες κύριες σελίδες ενός ιστότοπου για εύκολη πρόσβαση των χρηστών.

Αρχική σελίδα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Η σελίδα που ανοίγει το πρόγραμμα περιήγησης μετά την πρώτη εκκίνηση μπορεί επίσης να ονομάζεται αρχική σελίδα. Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα περιήγησης στο Web, η σελίδα είναι προκαθορισμένη σε κάτι που ο χρήστης ίσως δεν προτιμά - συνήθως είναι κάτι που η εταιρεία πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης στο Web προ-προγραμματίζει.

Ωστόσο, μια προσωπική αρχική σελίδα μπορεί να είναι οτιδήποτε αποφασίζετε ότι θέλετε να είναι. Κάθε φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κατευθύνεστε αυτόματα στην αρχική σας σελίδα - όποια και αν είναι η ονομασία σας. Για παράδειγμα, εάν ορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης που θα ανοίξει πάντα με την τοποθεσία Web της εταιρείας σας, αυτή θα είναι η προσωπική σας αρχική σελίδα (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό και να προσαρμόσετε την αρχική σας σελίδα σε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε, Ιστοσελίδα του προγράμματος περιήγησης ).

Αρχική σελίδα & # 61; προσωπική ιστοσελίδα

Μπορεί να ακούσετε κάποιους ανθρώπους να ανατρέχουν στους προσωπικούς τους ιστοτόπους - και αυτό μπορεί να σημαίνει προσωπικό ή επαγγελματικό - ως «αρχική σελίδα» τους. Αυτό απλά σημαίνει ότι αυτό είναι το site τους που έχουν οριστεί για την παρουσία τους στο διαδίκτυο. μπορεί να είναι ένα blog, ένα προφίλ κοινωνικών μέσων ή κάτι άλλο. Για παράδειγμα, λέει Betty έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην αγάπη της για τα κουτάβια Golden Retriever? μπορεί να αναφέρεται σε αυτήν ως την "αρχική σελίδα" της.

Κουμπί "Αρχική" σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Όλα τα προγράμματα περιήγησης στο Web διαθέτουν ένα κουμπί Home στις γραμμές πλοήγησης. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα, μεταφέρεστε στην αρχική σελίδα που έχει ήδη καθοριστεί για εσάς από τον οργανισμό που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας ή μεταβαίνετε στη σελίδα (ή στις σελίδες) που έχετε ορίσει ως το σπίτι σας σελίδα.

Αρχική σελίδα & # 61; Αρχική βάση

Άγκυρα σελίδα, κύρια σελίδα, ευρετήριο; αρχικές σελίδες, πηγαίνετε στο σπίτι, στην αρχική σελίδα, στη σελίδα προορισμού .... αυτοί είναι όλοι όμοιοι όροι που σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ιστού, ο όρος αρχική σελίδα απλά σημαίνει "βάση στο σπίτι". Είναι μια βασική ιδέα θεμελίωσης του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον Ιστό .