Επισκόπηση διαφήμισης ιστολογίου

Τα διαδικτυακά διαφημιστικά κέντρα σε τρεις βασικούς τύπους blogger διαφημίσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βγάλουν λεφτά από τα blog τους:

Διαφημίσεις με βάση τα συμφραζόμενα

Οι διαφημίσεις με βάση τα συμφραζόμενα είναι συνήθως διαφημίσεις pay-per-click. Οι διαφημίσεις παραδίδονται με βάση το περιεχόμενο της σελίδας του ιστολογίου όπου θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Θεωρητικά, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στη σελίδα πρέπει να είναι σχετικές με το περιεχόμενο της σελίδας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα κάποιος να κάνει κλικ σε αυτές. Το Google AdSense και το Kontera είναι παραδείγματα ευκαιριών συμφραζόμενης διαφήμισης.

Διαφήμιση με κείμενο

Οι διαφημίσεις που δεν προβάλλονται βάσει του περιεχομένου μιας σελίδας ενός ιστολογίου αλλά μάλλον τοποθετούνται βάσει συγκεκριμένου κειμένου στις αναρτήσεις ενός ιστολογίου ονομάζονται διαφημίσεις συνδέσμων κειμένου . Οι σύνδεσμοι Text Link Brokers προσφέρουν μία τέτοια υπηρεσία διαφήμισης κειμένου.

Διαφημίσεις βάσει εμφανίσεων

Οι διαφημίσεις που καταβάλλουν bloggers με βάση το πόσες φορές εμφανίζεται η διαφήμιση στο blog ονομάζονται διαφημίσεις βάσει εμφανίσεων. Το FastClick και η Tribal Fusion είναι παραδείγματα ευκαιριών διαφήμισης που βασίζονται σε εμφανίσεις.

Διαφημίσεις συνεργατών

Οι διαφημίσεις θυγατρικών δίνουν στους bloggers μια επιλογή από προγράμματα που παρέχουν συνδέσεις με προϊόντα. Τα bloggers καταβάλλονται όταν κάποιος αγοράζει το διαφημιζόμενο προϊόν. Οι Συνεργάτες της Amazon και οι θυγατρικές του eBay είναι δημοφιλή προγράμματα διαφήμισης θυγατρικών.

Άμεσες διαφημίσεις

Πολλοί bloggers προσφέρουν μια επιλογή για τους επισκέπτες να αγοράσουν διαφημιστικό χώρο στα blogs τους. Οι άμεσες διαφημίσεις εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή διαφημίσεων banner ή παρόμοιων διαφημίσεων προβολής που παρέχονται απευθείας στο blogger από τον διαφημιζόμενο που πρόκειται να μεταφορτωθεί στο ιστολόγιο. Οι μέθοδοι τιμολόγησης και πληρωμής ποικίλλουν από το blogger στο blogger (συχνά εξαρτάται από το μέγεθος της κυκλοφορίας που λαμβάνει το ιστολόγιο). Οι άμεσοι διαφημιζόμενοι σε ιστολόγια ονομάζονται μερικές φορές χορηγούς αυτού του ιστολογίου.

Κριτικές

Οι κριτικές (συχνά αποκαλούμενες διαφημιστικές κριτικές) αποτελούν έμμεση μορφή διαφήμισης σε ιστολόγια. Οι εταιρείες επικοινωνούν μερικές φορές με τους bloggers απευθείας για να τους ζητήσουν να γράψουν σχόλια για προϊόντα, επιχειρήσεις, ιστότοπους, υπηρεσίες κ.λπ. Εάν ο blogger πληρώνεται για να γράψει την κριτική, τότε είναι μια μορφή διαφημιστικών εσόδων. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν μορφές αναθεώρησης διαφημίσεων όπως το PayPerPost.

Sponsored Posts

Παρόμοια με τις αναθεωρήσεις, οι χορηγίες - γνωστές και ως μητρική διαφήμιση - συνίστανται σε περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τη συνολική θεματική περιοχή του blog και αναφέρει ένα συγκεκριμένο προϊόν σε φυσικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, ένας ιστολογικός συγγραφέας που γράφει για τα αναλώσιμα γραφείου θα μπορούσε να αναφέρει και να συνδέσει έναν συγκεκριμένο πωλητή ειδών γραφείου ως έναν τρόπο παροχής αναλυτικής έκθεσης στον πωλητή. Ο πωλητής, με τη σειρά του, πληρώνει τον blogger για την αναφορά. Παράγοντες όπως η μηνιαία κυκλοφορία, η ακροαματικότητα, η επιρροή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι επανασύνδεσμοι και οι περισσότερες ρυθμίσεις για τις διαφημίσεις αυτές. αυτά ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και μπορούν να κυμαίνονται από δεκάδες έως χιλιάδες δολάρια. Οι πιθανοί διαφημιζόμενοι προσεγγίζουν συχνά τους bloggers με καθιερωμένο κοινό, αλλά οι μπλόγκερ μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί τους.