Τρόπος επίλυσης του Kernelbase.dll Δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα Kernelbase.dll

Τα σφάλματα του Kernelbase.dll προκαλούνται από καταστάσεις που οδηγούν στην αφαίρεση ή καταστροφή του αρχείου DLL kernelbase.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σφάλματα kernelbase.dll ενδέχεται να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα μητρώου , ένα ζήτημα κακόβουλου λογισμικού , όπως μια ιογενή λοίμωξη ή ακόμα και μια αποτυχία υλικού .

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα μηνύματα σφάλματος kernelbase.dll μπορεί να διατυπωθούν, ανάλογα με την αιτία του προβλήματος. Ακολουθούν ορισμένα κοινά σφάλματα kernelbase.dll:

Το αρχείο Kernelbase.dll δεν βρέθηκε Το αρχείο kernelbase.dll λείπει. Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή το kernelbase.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατή η εύρεση του [PATH] \ kernelbase.dll Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής [APPLICATION]. Απαιτείται ένα απαραίτητο στοιχείο: kernelbase.dll. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή [APPLICATION].

Τα μηνύματα σφάλματος Kernelbase.dll ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη χρήση ή την εγκατάσταση ορισμένων προγραμμάτων, όταν ξεκινούν ή κλείνουν τα Windows ή ίσως ακόμη και κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των Windows.

Σημειώνοντας σε ποιο σημείο εμφανίζεται το σφάλμα kernelbase.dll είναι μια σημαντική πληροφορία που θα σας βοηθήσει κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το μήνυμα σφάλματος kernelbase.dll μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ή σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Kernelbase.dll

Σημαντικό: Μην κάνετε λήψη του kernelbase.dll από έναν από αυτούς τους δικτυακούς τόπους λήψης αρχείων DLL . Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η λήψη ενός αρχείου DLL είναι κακή ιδέα . Αν χρειάζεστε ένα αντίγραφο του kernelbase.dll, είναι καλύτερο να το αποκτήσετε από την αρχική, νόμιμη πηγή του.

Σημείωση: Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω βήματα, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά λόγω του σφάλματος kernelbase.dll.

  1. Επαναφέρετε το αρχείο kernelbase.dll από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Η ευκολότερη πιθανή αιτία ενός αρχείου kernelbase.dll "που λείπει" είναι ότι το λάβατε εσφαλμένα.
    1. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε διαγράψει κατά λάθος το kernelbase.dll αλλά έχετε ήδη αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης, ίσως μπορέσετε να ανακτήσετε το kernelbase.dll με δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .
    2. Σημαντικό: Η ανάκτηση ενός διαγραμμένου αντιγράφου του kernelbase.dll με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι μια έξυπνη ιδέα μόνο εάν είστε σίγουροι ότι έχετε διαγράψει το αρχείο και ότι δουλεύει σωστά προτού το κάνατε.
  2. Σαρώστε ολόκληρο τον υπολογιστή σας για ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα . Ορισμένα σφάλματα kernelbase.dll θα μπορούσαν να σχετίζονται με κάποιο είδος λοίμωξης malware στον υπολογιστή σας που έχει καταστρέψει το αρχείο DLL.
    1. Είναι ακόμη πιθανό το σφάλμα kernelbase.dll που βλέπετε να σχετίζεται με ένα εχθρικό πρόγραμμα που μεταμφιέζεται ως αρχείο.
  3. Εκτελέστε την εντολή sfc / scannow για να αντικαταστήσετε ένα αρχείο που λείπει ή είναι διεφθαρμένο του αρχείου kernelbase.dll.
    1. Ευτυχώς, το αρχείο kernelbase.dll παρέχεται από τη Microsoft σε τουλάχιστον ορισμένες εκδόσεις των Windows , οπότε το εργαλείο System File Checker (η εντολή sfc) πρέπει να το επαναφέρει.
    2. Σημαντικό: Αυτή είναι η πιο πιθανή λύση για ένα σφάλμα kernelbase.dll που λείπει ή δεν βρέθηκε. Καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, αφού βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.
  1. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές συστήματος . Εάν υποψιάζεστε ότι το σφάλμα kernelbase.dll προκλήθηκε από μια αλλαγή που έγινε σε ένα σημαντικό αρχείο ή διαμόρφωση και ο έλεγχος αρχείων συστήματος δεν βοήθησε, μια αποκατάσταση συστήματος θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα.
  2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για συσκευές υλικού που ενδέχεται να σχετίζονται με το kernelbase.dll. Εάν, για παράδειγμα, λαμβάνετε σφάλμα "Το αρχείο kernelbase.dll λείπει" όταν αναπαράγετε ένα παιχνίδι βίντεο 3D, δοκιμάστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας .
    1. Σημείωση: Το αρχείο kernelbase.dll μπορεί να σχετίζεται ή όχι με κάρτες γραφικών - αυτό ήταν μόνο ένα παράδειγμα. Το κλειδί εδώ είναι να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στο πλαίσιο του σφάλματος και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ανάλογα.
  3. Επιστρέψτε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια προγενέστερη εγκατεστημένη έκδοση αν ξεκίνησαν τα σφάλματα kernelbase.dll μετά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης μιας συγκεκριμένης συσκευής υλικού.
  4. Εγκαταστήστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows . Πολλά Service Pack και άλλα patches αντικαθιστούν ή ενημερώνουν ορισμένα από τα εκατοντάδες αρχεία DLL που διανέμονται από τη Microsoft στον υπολογιστή σας. Το αρχείο kernelbase.dll θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μία από αυτές τις ενημερώσεις.
  1. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Αν οι επιμέρους συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων αρχείων kernelbase.dll παραπάνω δεν είναι επιτυχείς, θα πρέπει να επαναφέρετε όλα τα αρχεία DLL των Windows στις λειτουργικές εκδόσεις τους, εκτελώντας μια εγκατάσταση ανανέωσης, εκκίνησης ή επισκευής (ανάλογα με την έκδοση των Windows).
  2. Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου για να επιδιορθώσετε τα ζητήματα που σχετίζονται με το kernelbase.dll στο μητρώο. Ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με την κατάργηση μη έγκυρων καταχωρήσεων μητρώου kernelbase.dll που ενδέχεται να προκαλούν το σφάλμα DLL.
    1. Σημαντικό: Σπάνια προτείνω τη χρήση προγραμμάτων καθαρισμού μητρώου. Έχω συμπεριλάβει την επιλογή εδώ μόνο σε περίπτωση που αποδειχθεί χρήσιμη, οπότε θα μπορούσατε να αποφύγετε τις πιο δύσκολες δοκιμές και τις επιλογές τελευταίας επιλογής παρακάτω.
  3. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και στη συνέχεια δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Έχω αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού στο τελευταίο βήμα, αλλά η μνήμη και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας είναι σχετικά εύκολο να δοκιμαστούν και είναι τα πιθανότερα εξαρτήματα που προκαλούν σφάλματα kernelbase.dll καθώς αποτυγχάνουν.
    1. Εάν το υλικό αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας, αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο το συντομότερο δυνατό.
  1. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση θα διαγράψει τα πάντα και θα εγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο των Windows. Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν διορθώσει το σφάλμα kernelbase.dll, αυτό πρέπει να είναι η επόμενη πορεία δράσης σας.
    1. Σημαντικό: Για να είναι σαφές, όλα τα δεδομένα στη μονάδα στην οποία έχετε εγκαταστήσει τα Windows θα διαγραφούν κατά τη διάρκεια μιας καθαρής εγκατάστασης, οπότε φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για σημαντικά αρχεία, αν είστε σε θέση. Προφανώς, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιδιορθώσετε το σφάλμα kernelbase.dll χρησιμοποιώντας ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από αυτό πριν κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση.
  2. Αντιμετώπιση προβλημάτων για ένα άγνωστο πρόβλημα υλικού αν εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα kernelbase.dll.
    1. Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows είναι μια νέα αρχή στην πλευρά του λογισμικού από την αντιμετώπιση προβλημάτων. Έτσι, δυστυχώς, αν αυτό δεν λειτούργησε, το πρόβλημα DLL σας πρέπει να σχετίζεται με το υλικό.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το ακριβές μήνυμα λάθους kernelbase.dll που βλέπετε και ποια βήματα, αν έχετε ήδη λάβει, για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνος σας, ακόμα και με βοήθεια, δείτε το πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; κομμάτι για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να βγάλετε τα αρχεία σας μακριά, επιλέγοντας μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.