Πώς να επαναφέρετε έναν οδηγό στα Windows

Πώς να αντιστρέψετε την εγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης στα Windows 10, 8, 7, Vista ή XP

Η δυνατότητα Roll Back Driver , που διατίθεται στο Device Manager σε όλες τις εκδόσεις των Windows, χρησιμοποιείται για να απεγκαταστήσετε το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης για μια συσκευή υλικού και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε αυτόματα το προηγουμένως εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα επαναφοράς του προγράμματος οδήγησης στα Windows είναι να «αντιστρέψετε» μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης που δεν πήγε τόσο καλά. Ίσως δεν διορθώνει το πρόβλημα που έπρεπε να διορθώσει η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης ή ίσως η ενημέρωση προκάλεσε πρόβλημα.

Σκεφτείτε να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης ως έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να απεγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, επανεγκαταστήστε το προηγούμενο, όλα με ένα απλό βήμα.

Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω είναι η ίδια ανεξάρτητα από τον οδηγό που πρέπει να επαναφέρετε, είτε πρόκειται για πρόγραμμα οδήγησης κάρτας γραφικών NVIDIA, για προηγμένο πρόγραμμα οδήγησης ποντικιού / πληκτρολογίου κ.λπ.

Απαιτείται χρόνος: Η επαναφορά ενός προγράμματος οδήγησης στα Windows συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσει 10 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με τον οδηγό και το υλικό για το οποίο προορίζεται.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP :

Πώς να επαναφέρετε έναν οδηγό στα Windows

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών . Αυτό γίνεται μέσω του Πίνακα Ελέγχου (το οποίο ο σύνδεσμος εξηγεί λεπτομερώς αν το χρειάζεστε) είναι ίσως πιο εύκολο.
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ή τα Windows 8, το Power User Menu , μέσω του συνδυασμού πλήκτρων WIN + X , σας δίνει ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το λειτουργικό σύστημα των Windows που χρησιμοποιείτε.
  2. Στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) , εντοπίστε τη συσκευή για την οποία θέλετε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης.
    1. Σημείωση: Περιηγηθείτε στις κατηγορίες υλικού κάνοντας κλικ στο εικονίδιο > ή [+], ανάλογα με την έκδοση των Windows. Μπορείτε να βρείτε τις συγκεκριμένες συσκευές που αναγνωρίζει το Windows στις κύριες κατηγορίες υλικού που βλέπετε στη Διαχείριση συσκευών.
  3. Αφού εντοπίσετε το υλικό που τραβάτε προς τα πίσω το πρόγραμμα οδήγησης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το δεξί κλικ στο όνομα ή στο εικονίδιο της συσκευής και επιλέξτε Ιδιότητες .
  4. Στο παράθυρο Ιδιότητες για τη συσκευή, πατήστε ή κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης .
  5. Από την καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης , πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Roll Back Driver .
    1. Σημείωση: Αν το κουμπί Roll Back Driver είναι απενεργοποιημένο, τα Windows δεν έχουν προηγούμενο πρόγραμμα οδήγησης για να επιστρέψουν, έτσι δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία. Δείτε τις σημειώσεις στο κάτω μέρος της σελίδας για περισσότερη βοήθεια.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επαναφέρετε το προηγουμένως εγκατεστημένο λογισμικό προγράμματος οδήγησης;" ερώτηση.
    1. Ο ήδη εγκατεστημένος οδηγός θα αποκατασταθεί. Θα πρέπει να δείτε το κουμπί Roll Back Driver ως απενεργοποιημένο μετά την ολοκλήρωση της κύλισης.
    2. Σημείωση: Στα Windows XP, αυτό το μήνυμα αναφέρει "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να επαναφέρετε το προηγούμενο πρόγραμμα οδήγησης;" αλλά φυσικά σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.
  2. Κλείστε την οθόνη ιδιοτήτων συσκευής.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) στο παράθυρο διαλόγου " Ρυθμίσεις αλλαγής συστήματος" (System Settings Change ), το οποίο αναφέρει ότι "Οι ρυθμίσεις του υλικού σας έχουν αλλάξει, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να ισχύσουν αυτές οι αλλαγές." Θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τώρα;
    1. Αν αυτό το μήνυμα είναι κρυφό, μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου . Δεν θα μπορείτε να κλείσετε τη Διαχείριση Συσκευών .
    2. Σημείωση: Ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που επαναφέρετε, είναι πιθανό να μην χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Αν δεν βλέπετε το μήνυμα, θεωρήστε ότι ολοκληρώθηκε η μετακίνηση.
  4. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί αυτόματα.
    1. Όταν ξεκινήσει ξανά τα Windows, θα φορτωθεί με το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής για αυτό το υλικό που είχατε εγκαταστήσει προηγουμένως .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χαρακτηριστικό Roll Back Driver

Δυστυχώς, η δυνατότητα Roll Back Driver δεν είναι διαθέσιμη για τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, όπως είναι πρακτικό. Το Roll Back Driver είναι διαθέσιμο μόνο για υλικό που διαχειρίζεται το Device Manager.

Επιπλέον, το Driver Roll Back σάς επιτρέπει μόνο μία φορά να επαναφέρετε έναν οδηγό. Με άλλα λόγια, τα Windows διατηρούν μόνο ένα αρχείο του τελευταίου προγράμματος οδήγησης εγκατεστημένο. Δεν διατηρεί αρχείο όλων των προγραμμάτων οδήγησης που έχουν εγκατασταθεί στο παρελθόν για τη συσκευή.

Αν δεν υπάρχει οδηγός για να επιστρέψετε, αλλά ξέρετε ότι υπάρχει μια προηγούμενη διαθέσιμη έκδοση που θέλετε να εγκαταστήσετε, απλώς "ενημερώστε" το πρόγραμμα οδήγησης με την παλαιότερη έκδοση. Δείτε την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows, εάν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο.