Μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά παιχνίδια iPhone που βασίζονται στο Web

Το iPhone έχει λειτουργήσει ως φυσική πλατφόρμα παιχνιδιών από την πρώτη κυκλοφορία της συσκευής στην αγορά. Έχοντας λίγο χρόνο-δολοφόνος μαζί σας κάθε φορά που το χρειάζεστε έχει μεγάλη έκκληση.

Αν και το App Store της Apple διαθέτει χιλιάδες παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτελέσετε στο iPhone σας, στις πρώτες ημέρες του iPhone, οι επιλογές ήταν λίγο πιο περιορισμένες. Έτσι, ορισμένοι προγραμματιστές ανέπτυξαν παιχνίδια που θα τρέχουν σε ένα παράθυρο του Safari, μεγέθους που θα μιμούνται την εμφάνιση και την αίσθηση ενός εγγενου παιχνιδιού, πριν τα παιχνίδια αυτά είναι ευρέως διαθέσιμα για λήψη.

Πάνω από μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του iPhone, πολλά από αυτά τα παιχνίδια του Safari εξακολουθούν να υπάρχουν. Μπορούν να εμφανιστούν λίγο υποτυπώδεις, αλλά οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι και -όπως οι ομολόγους τους με την εγχώρια εφαρμογή τους - εξαρτώνται από τους νεροχύτες χρόνου. Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα παιχνίδια με βάση το Safari δεν απαιτούν λήψη, κάτι που είναι χρήσιμο αν αντιμετωπίζετε συνεχώς ένα πρόβλημα πλήρους αποθήκευσης στη συσκευή σας.

Παιχνίδια που βασίζονται στο Web

Αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν - απλώς τοποθετήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του iPhone του Safari σε αυτούς τους ιστότοπους και θα είστε έτοιμοι να παίξετε!

Εγκαταστάσιμα Παιχνίδια

Ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια προορίζονταν για την τοποθέτηση σε ένα jailbroken iPhone, για παράδειγμα το iPhone Doom - μια έκδοση του δημοφιλούς FPS Doom για το iPhone.

Παρόλο που τα παιχνίδια που εγκαταστάθηκαν ήταν δημοφιλή στις πρώτες μέρες του iPhone, τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας της Apple (καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία jailbreaking με τις σύγχρονες εκδόσεις του iOS ) καθώς και ο πολλαπλασιασμός εφαρμογών και παιχνιδιών στο App Store καθιστούν τα παιχνίδια που εγκαθίστανται ένα λείψανο των πρώτων χρόνων της συσκευής.