Πώς να οικοδομήσουμε μια ιστοσελίδα σε 7 βήματα

Προσπεράστε τον νέο ιστότοπό σας με ένα βήμα προς βήμα πρόγραμμα εγκατάστασης και σχεδίασης

Η οικοδόμηση του δικού σας δικτυακού τόπου μπορεί να ακούγεται σαν αποθαρρυντικό έργο, ειδικά εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ενώ είναι αλήθεια ότι αν χρειαστείτε ένα πολύ μεγάλο ή περίπλοκο site, σίγουρα θα θέλετε να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο web επαγγελματία, η πραγματικότητα είναι ότι για πολλούς μικρότερους και βασικούς ιστότοπους, μπορεί να είστε σε θέση να το κάνετε μόνοι σας!

Αυτά τα επτά βήματα θα σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουμε στην οικοδόμηση του ιστοτόπου σας

Βήμα 1: Φιλοξενία του ιστοτόπου σας

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι σαν ενοίκιο για τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων, των εικόνων, των εγγράφων και άλλων πόρων που απαιτούνται για την προβολή αυτού του ιστότοπου. Η φιλοξενία ιστοσελίδων χρησιμοποιεί έναν διακομιστή ιστού, ο οποίος τοποθετεί εκείνους τους πόρους του ιστότοπου, ώστε άλλοι να έχουν πρόσβαση μέσω του ιστού. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο στον προσωπικό υπολογιστή σας, αλλά αν θέλετε να μπορούν να δουν άλλοι χρήστες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν κεντρικό υπολογιστή Ιστού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι web hosting επιλογές από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε και ενώ πολλοί νέοι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα βρεθούν στην ελεύθερη φιλοξενία ιστοσελίδων, μπορεί να υπάρξουν σημαντικά μειονεκτήματα σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς κόστος, όπως:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλη τη λεπτή εκτύπωση προτού τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας σε οποιοδήποτε web host. Οι δωρεάν πάροχοι φιλοξενίας μπορεί να καταλήξουν να είναι αρκετά ικανοί για δοκιμή ιστοσελίδων ή για πολύ βασικές, προσωπικές ιστοσελίδες, αλλά για πιο επαγγελματικούς χώρους, θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε τουλάχιστον ένα ονομαστικό τέλος για την υπηρεσία αυτή.

Βήμα 2: Καταχώρηση ονόματος τομέα

Ένα όνομα τομέα είναι μια φιλική διεύθυνση URL που μπορούν να πληκτρολογήσουν οι χρήστες στον περιηγητή τους για να φτάσουν στον ιστότοπό σας. Μερικά παραδείγματα ονομάτων τομέα περιλαμβάνουν:

Ένα όνομα χώρου παρέχει πολύτιμο branding για τον ιστότοπό σας και διευκολύνει τους ανθρώπους να θυμούνται πώς να φτάσουν σε αυτό.

Τα ονόματα τομέα κατά κανόνα κοστίζουν μεταξύ $ 8 και $ 35 ετησίως και μπορούν να καταχωρηθούν σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να πάρετε την καταχώριση ονόματος τομέα και τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων από τον ίδιο πάροχο, καθιστώντας ευκολότερη για εσάς, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται τώρα σε ένα λογαριασμό.

Βήμα 3: Σχεδιασμός του ιστοτόπου σας

Κατά τον προγραμματισμό του ιστότοπού σας, θα χρειαστεί να λάβετε διάφορες σημαντικές αποφάσεις:

Βήμα 4: Σχεδιασμός και κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Αυτό είναι εύκολα το πιο πολύπλοκο μέρος της διαδικασίας δημιουργίας ιστοσελίδων και υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να γνωρίζετε σε αυτό το στάδιο, όπως:

Βήμα 5: Δημοσίευση του ιστοτόπου σας

Η δημοσίευση του ιστότοπού σας είναι θέμα λήψης των σελίδων που δημιουργήσατε στο βήμα 4 μέχρι τον παροχέα φιλοξενίας που ορίσατε στο βήμα 1.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε με τα ιδιόκτητα εργαλεία που συνοδεύουν την υπηρεσία φιλοξενίας σας είτε με ένα τυπικό λογισμικό FTP (File Transfer Protocol) . Η γνώση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον παροχέα φιλοξενίας σας, αλλά οι περισσότεροι πάροχοι θα πρέπει να έχουν υποστήριξη για τυπικό FTP. Επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας εάν δεν είστε σίγουροι τι κάνουν και δεν υποστηρίζουν

Βήμα 6: Προώθηση της ιστοσελίδας σας

Ένας από τους πιο επιθυμητούς τρόπους για την προώθηση της ιστοσελίδας σας είναι μέσω βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης ή SEO. Αυτό συμβαίνει επειδή επιτρέπει την εύρεση του ιστότοπού σας από άτομα που αναζητούν πληροφορίες, υπηρεσίες ή προϊόντα που παρέχει ο ιστότοπός σας.

Θα θελήσετε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο ιστού σας έτσι ώστε να είναι ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης. Επιπλέον, θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας συνολικά συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές των μηχανών αναζήτησης .

Άλλοι τρόποι για την προώθηση του ιστότοπού σας περιλαμβάνουν: από στόμα σε στόμα, χρησιμοποιώντας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και πιο παραδοσιακές μορφές διαφήμισης.

Βήμα 7: Διατήρηση της ιστοσελίδας σας

Η συντήρηση μπορεί να είναι το πιο κουραστικό μέρος του σχεδιασμού της ιστοσελίδας, αλλά για να διατηρηθεί ο ιστότοπός σας καλός και καλός, χρειάζεται τακτική προσοχή και συντήρηση.

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας καθώς τον χτίζετε και, στη συνέχεια, και πάλι, αφού έζησε για λίγο. Νέες συσκευές έρχονται συνεχώς στην αγορά και τα προγράμματα περιήγησης ενημερώνονται πάντα με νέα πρότυπα και χαρακτηριστικά, έτσι ώστε οι τακτικές δοκιμές θα διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως αναμένεται για αυτές τις διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης.

Εκτός από τις τακτικές δοκιμές, θα πρέπει να παράγετε νέο περιεχόμενο σε τακτική βάση. Μην απλώς στοχεύετε στο "περισσότερο" περιεχόμενο, αλλά προσπαθείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο μοναδικό, έγκαιρο και σχετικό με το κοινό που εσείς σκοπεύετε να προσελκύσετε