Προσθέτοντας τη λειτουργία αναζήτησης στον ιστότοπό σας

Δώστε στους επισκέπτες του ιστότοπού σας και τον εύκολο τρόπο να βρείτε τις πληροφορίες που θέλουν

Η παροχή στους ανθρώπους που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας της δυνατότητας εύκολης εύρεσης των πληροφοριών που αναζητούν είναι βασικό στοιχείο στη δημιουργία ενός φιλικού προς τον χρήστη ιστότοπου. Η πλοήγηση στον ιστότοπο, η οποία είναι εύκολη στη χρήση και κατανόηση, είναι απαραίτητη για τη φιλικότητα προς τον χρήστη, αλλά μερικές φορές οι επισκέπτες του ιστότοπου χρειάζονται περισσότερο από διαισθητική πλοήγηση για να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν. Αυτό είναι όπου μια λειτουργία αναζήτησης ιστοτόπου μπορεί να έρθει σε πρακτικό.

Έχετε μερικές επιλογές για τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός CMS (αν ο ιστότοπός σας είναι χτισμένος σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ) για την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας. Δεδομένου ότι πολλές πλατφόρμες CMS χρησιμοποιούν μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση περιεχομένου σελίδας, αυτές οι πλατφόρμες έρχονται συχνά με ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης για την ερώτηση αυτής της βάσης δεδομένων. Για παράδειγμα, ένα προτιμώμενο CMS είναι το ExpressionEngine. Αυτό το λογισμικό έχει ένα εύκολο στην ανάπτυξη εργαλείο για να συμπεριλάβει την αναζήτηση ιστότοπου σε ιστοσελίδες που είναι ενσωματωμένες σε αυτό το σύστημα.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν εκτελεί ένα CMS με αυτό το είδος δυνατότητας, μπορείτε να προσθέσετε ακόμα αναζήτηση σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να εκτελέσετε μια διασύνδεση Common Gateway (CGI) σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας ή τη JavaScript σε μεμονωμένες σελίδες, για να προσθέσετε μια λειτουργία αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να έχετε έναν εξωτερικό κατάλογο των σελίδων σας και να εκτελέσετε την αναζήτηση από αυτό.

CGI από απόσταση που φιλοξενούνται

Μια CGI αναζήτησης που φιλοξενείται εξ αποστάσεως είναι συνήθως η πιο εύκολη μέθοδος για να προσθέσετε αναζήτηση στον ιστότοπό σας. Εγγραφείτε με μια υπηρεσία αναζήτησης και κατατάσσουν τον ιστότοπό σας για εσάς. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κριτήρια αναζήτησης στις σελίδες σας και οι πελάτες σας μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι περιορίζεστε στα χαρακτηριστικά που παρέχει η εταιρεία αναζήτησης με το συγκεκριμένο προϊόν τους. Επίσης, καταχωρούνται μόνο σελίδες που είναι ζωντανές στο Διαδίκτυο (δεν είναι δυνατή η καταλογογράφηση των τοποθεσιών Intranet και Extranet). Τέλος, ο ιστότοπός σας καταγράφεται περιοδικά, επομένως δεν έχετε καμία εγγύηση ότι οι νεώτερες σελίδες σας θα προστεθούν αμέσως στη βάση δεδομένων αναζήτησης. Αυτό το τελευταίο σημείο μπορεί να είναι ένας διακόπτης συμφωνίας, εάν θέλετε η λειτουργία αναζήτησης να είναι ενημερωμένη ανά πάσα στιγμή.

Οι παρακάτω ιστότοποι προσφέρουν δωρεάν δυνατότητες αναζήτησης για τον ιστότοπό σας:

JavaScript αναζητήσεις

Οι αναζητήσεις JavaScript επιτρέπουν γρήγορη προσθήκη δυνατότητας αναζήτησης στον ιστότοπό σας, αλλά περιορίζονται σε προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν JavaScript.

Όλα-σε-ένα εσωτερικό εικονίδιο αναζήτησης ιστότοπου: Αυτή η δέσμη ενεργειών αναζήτησης χρησιμοποιεί εξωτερικές μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το MSN και το Yahoo! για να κάνετε αναζήτηση στον ιστότοπό σας. Αρκετά κηλίδα.