Τι είναι το αρχείο ICNS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ICNS

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου ICNS είναι ένα αρχείο πόρων Macintosh OS X Icon Resource (συχνά αναφέρεται ως μορφή εικονογράφησης εικόνων Apple) που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές macOS για να προσαρμόσουν την εμφάνιση των εικονιδίων τους στο Finder και στην βάση OS X.

Τα αρχεία ICNS είναι ισοδύναμα με τους περισσότερους τρόπους με τα αρχεία ICO που χρησιμοποιούνται στα Windows.

Ένα πακέτο εφαρμογής συνήθως αποθηκεύει τα αρχεία ICNS στον φάκελό του / Contents / Resources / και αναφέρει τα αρχεία στο αρχείο της λίστας ιδιοτήτων του Mac OS X (.PLIST) της εφαρμογής.

Τα αρχεία ICNS μπορούν να αποθηκεύσουν μία ή περισσότερες εικόνες μέσα στο ίδιο αρχείο και συνήθως δημιουργούνται από ένα αρχείο PNG . Η μορφή εικονιδίου υποστηρίζει τα ακόλουθα μεγέθη: 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256, 512x512 και 1024x1024 εικονοστοιχεία.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ICNS

Τα αρχεία ICNS μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα Apple Preview στο macOS, καθώς και με το Folder Icon X. Το Adobe Photoshop μπορεί να ανοίξει και να δημιουργήσει αρχεία ICNS, αλλά μόνο εάν έχετε εγκαταστήσει την πρόσθετη εφαρμογή IconBuilder.

Τα Windows μπορούν να ανοίξουν αρχεία ICNS χρησιμοποιώντας Inkscape και XnView (τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε Mac). Το IconWorkshop θα πρέπει να υποστηρίζει και τη μορφή εικόνας εικονιδίου Apple στα Windows.

Συμβουλή: Αν το αρχείο ICNS δεν ανοίγει σωστά με αυτά τα προγράμματα, ίσως ξαναξεκινήσετε την επέκταση του αρχείου για να επιβεβαιώσετε ότι δεν το αναπαράγετε εσφαλμένα. Ορισμένα αρχεία ενδέχεται να μοιάζουν με αρχεία ICNS, αλλά χρησιμοποιούν μόνο μια παρόμοια επέκταση αρχείου. Το ICS , για παράδειγμα, είναι μια πολύ παρόμοια και πολύ συνηθισμένη επέκταση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία εικονιδίων του ICNS.

Αν καμία από αυτές τις παραπάνω προτάσεις δεν σας βοηθά να ανοίξετε το αρχείο ICNS, είναι πιθανό ότι μια διαφορετική μορφή αρχείου χρησιμοποιεί αυτή την ίδια επέκταση, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποια εκσκαφή στο συγκεκριμένο αρχείο ICNS για να δείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανοίξετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να δείτε αν υπάρχει κάποιο αναγνωρίσιμο κείμενο μέσα στο αρχείο που δίνει τη μορφή που είναι μέσα ή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μορφή εικόνας και ότι πολλά προγράμματα υποστηρίζουν το άνοιγμα, είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή για να ανοίξει αρχεία ICNS, αλλά θα προτιμούσατε διαφορετικό να κάνει τη δουλειά. Αν χρησιμοποιείτε Windows και επιθυμείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα που ανοίγει τη μορφή ICNS από προεπιλογή, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows για οδηγίες.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ICNS

Οι χρήστες των Windows πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το Inkscape ή το XnView για να μετατρέψουν το αρχείο ICNS σε βασικά οποιαδήποτε άλλη μορφή εικόνας. Εάν βρίσκεστε σε Mac, ο Snap Converter μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσετε το αρχείο ICNS ως κάτι άλλο.

Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα , μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ICNS με έναν online μετατροπέα εικόνας όπως το CoolUtils.com, το οποίο υποστηρίζει τη μετατροπή του αρχείου ICNS σε JPG , BMP , GIF , ICO, PNG και PDF . Για να το κάνετε αυτό, ανεβάστε το αρχείο ICNS στον ιστότοπο και επιλέξτε ποια μορφή εξόδου θα το αποθηκεύσετε.

Εναλλακτικά, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο ICNS από ένα αρχείο PNG, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα με τον ιστότοπο iConvert Icons. Διαφορετικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Icon Composer που είναι μέρος της σουίτας λογισμικού της Apple Developer Tools.