Τι είναι ένα αρχείο GRD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε αρχεία GRD

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου GRD είναι πιθανότατα ένα αρχείο Adobe Photoshop Gradient. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση προρυθμίσεων που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνδυάζονται πολλά χρώματα.

Ένα αρχείο Adobe Photoshop Gradient χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του ίδιου εφέ ανάμειξης σε πολλαπλά αντικείμενα ή φόντο.

Ορισμένα αρχεία GRD μπορεί να είναι Surfer Grid αρχεία, μια μορφή που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων χαρτών είτε σε κείμενο είτε σε δυαδική μορφή. Άλλοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αρχεία μορφής κρυπτογραφημένης εικόνας δίσκου στο λογισμικό StrongDisk του PhysTechSoft.

Σημείωση: Το GRD είναι επίσης ο κωδικός νομίσματος για τη δραχμή , το νόμισμα της Ελλάδας που χρησιμοποιήθηκε μέχρι να αντικατασταθεί από το ευρώ το 2001. Τα αρχεία GRD δεν έχουν καμία σχέση με το νόμισμα GRD.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο GRD

Τα αρχεία GRD μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop και το Adobe Photoshop Elements. Από προεπιλογή, οι ενσωματωμένες κλίσεις που συνοδεύουν το Photoshop αποθηκεύονται στον κατάλογο εγκατάστασης του Photoshop κάτω από το φάκελο \ Presets \ Gradients \ .

Μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο GRD με μη αυτόματο τρόπο αν το διπλό κλικ δεν έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα του στο Photoshop. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το εργαλείο κλίσης (συντόμευση πληκτρολογίου "G") από τη γραμμή εργαλείων . Στη συνέχεια, στην κορυφή του Photoshop κάτω από τα μενού, επιλέξτε το χρώμα που εμφανίζεται, έτσι ώστε να ανοίγει ο επεξεργαστής Gradient . Επιλέξτε Φόρτωση ... για να αναζητήσετε το αρχείο GRD.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποθήκευση ... από τον επεξεργαστή βαθμίδων για να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο GRD.

Τα αρχεία Surfer Grid που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου GRD μπορούν να ανοίξουν με τη χρήση των εργαλείων Surfer, Grapher, Didger και Voxler του Golden Software. Αν ένα από αυτά τα προγράμματα δεν ανοίξει το αρχείο GRD, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε το GDAL ή το DIVA-GIS.

Αν και το GRD είναι πιθανότατα σε μία από τις μορφές που έχουν ήδη αναφερθεί, το αρχείο GRD μπορεί να είναι ένα αρχείο κρυπτογραφημένης εικόνας δίσκου. Αν ναι, ο μόνος τρόπος για να το ανοίξετε θα ήταν με το λογισμικό StrongDisk Pro της PhysTechSoft, μέσω του Mount> Browse ....

Συμβουλή: Μπορούν επίσης να υπάρχουν και άλλες μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση "GRD". Εάν το αρχείο GRD δεν ανοίγει με τα προγράμματα που ανέφερα ήδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου . Εάν μπορείτε να καταφέρετε να βρείτε ένα ευανάγνωστο κείμενο στο αρχείο, όπως στο πάνω ή στο κάτω μέρος, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για την έρευνα του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου GRD.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προγραμμάτων που μπορεί να ανοίξουν ένα αρχείο GRD, είναι πιθανό να βρεθείτε με περισσότερα από ένα εγκατεστημένα ταυτόχρονα. Αυτό είναι καλό, αλλά μόνο ένα πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει έναν τύπο αρχείου όταν κάνετε διπλό κλικ. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο GRD

Τα αρχεία GRD που χρησιμοποιούνται στο Photoshop μπορούν να μετατραπούν σε PNG , SVG , GGR (αρχείο GIMP Gradient) και σε διάφορες άλλες μορφές με cptutils-online.

Το ArcGIS Pro (πρώην ArcGIS Desktop) ArcToolbox μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο πλέγματος σε ένα shapefile (αρχείο .SHP). Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στην ιστοσελίδα του Esri για οδηγίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Grid Convert για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο Surfer Grid σε ASC, FLT, HDR , DAT ή CSV .

Σημείωση: Συνήθως χρειάζεστε κάποιο είδος μετατροπέα αρχείων , όπως ένα από τα παραπάνω, για να μπορέσετε να μετατρέψετε ένα αρχείο σε διαφορετική μορφή. Ωστόσο, ενώ συστήνω να χρησιμοποιήσετε έναν από τους αποκλειστικούς μετατροπείς, στην περίπτωση ενός αρχείου Surfer Grid θα πρέπει να μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο .GRD σε ένα αρχείο .ASC και στη συνέχεια να το ανοίξετε απευθείας στο ArcMap.

Δυστυχώς, τα αρχεία μορφής εικόνας κρυπτογραφημένου δίσκου που χρησιμοποιούνται με το StrongDisk δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια μορφή έχει το αρχείο GRD σας, τι έχετε δοκιμάσει ήδη και τι ακριβώς συμβαίνει.