Οι ρόλοι των διαχειριστών σελίδων του Facebook εξηγούνται

Οι διαφορετικοί ρόλοι των "διαχειριστών" που πρόσφατα κυκλοφόρησε το Facebook για να ανταγωνιστεί τους πίνακες εργαλείων διαχείρισης κοινωνικών μέσων, όπως το Hootsuite, έχουν ως εξής: Διαχειριστής, δημιουργός περιεχομένου, συντονιστής, διαφημιζόμενος και αναλυτής Insights (εκτός από τη νέα επιλογή " προγραμματισμού " ).

Ρόλος διαχειριστή σελίδων στο Facebook

Ο Διαχειριστής μιας σελίδας στο Facebook έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, με τη δυνατότητα να προσθέτει και να επεξεργάζεται δικαιώματα και διαχειριστές κατά βούληση, να επεξεργάζεται τη σελίδα και να προσθέτει / αφαιρεί εφαρμογές, δημιουργεί αναρτήσεις, συντονίζει, σχολιάζει και διαγράφει σχόλια, στέλνει μηνύματα ως σελίδα, τη δημιουργία διαφημίσεων και την προβολή όλων των πληροφοριών.

Το κοινωνικό κοκαλιάρικο λέει: «Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν διαχειριστές σελίδων και υπήρχαν οπαδοί. Δεν υπήρχε στο μεταξύ. Είτε είχατε πλήρη πρόσβαση σε όλα, ή ήσαστε απλώς μια κακή ομάδα. "Τώρα, ο Διευθυντής είναι ο κύριος τραγουδιστής της πλήρους μπάντας του Facebook Pages. Με όλη τη δύναμη, ο διαχειριστής μπορεί να προσθέσει διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά σετ δεξιοτήτων για να κάνουν διαφορετικά πράγματα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε όλα. Μπορούν να προσθέσουν, να αλλάξουν και να καταργήσουν τους ρόλους admin κατά βούληση.

Ο Διαχειριστής μπορεί επίσης να ανασκοπήσει όλη τη δραστηριότητα των άλλων διαχειριστών, αφαιρώντας ή μικροαλλαγές οτιδήποτε θεωρεί ακατάλληλο ή που χρήζει γρήγορης αλλαγής. Αυτό δίνει την αίσθηση της νομιμότητας και της τάξης στις Σελίδες Facebook ως ένα πραγματικό, νόμιμο επιχειρηματικό εργαλείο, το οποίο είχε προηγουμένως λείψει.

Ρόλος δημιουργού περιεχομένου σελίδας στο Facebook

Ο ρόλος του δημιουργού περιεχομένου επιτρέπει στον εν λόγω διαχειριστή να επεξεργάζεται τη σελίδα, να προσθέτει ή να καταργεί εφαρμογές, να δημιουργεί αναρτήσεις ή "περιεχόμενο", να κάνει μέτρια σχόλια, να στέλνει μηνύματα ή ακόμα και να δημιουργεί διαφημίσεις και να βλέπει πληροφορίες. Γιατί είναι σημαντικό? Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να τοποθετήσουν τις σελίδες τους στο Facebook στα χέρια ενός αξιόπιστου υπαλλήλου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για το ξεκίνημά τους ως διαχειριστές και να αφήσουν τον υπάλληλό σας να διατεθεί ελεύθερος. Παρέχει έλεγχο στο άτομο που επιλέχθηκε για να δημιουργήσει πραγματικά τη φωνή της σελίδας, να δημιουργήσει και να καθαρίσει το περιεχόμενο και να προσωποποιήσει πραγματικά την επωνυμία ή την οργάνωσή σας στο Facebook.

Με όλη αυτή την ελευθερία, κάτι πρέπει να πάει στραβά χωρίς κάτι εκεί για να βοηθήσει να κρατήσει αυτό το πρόσωπο υπό έλεγχο - η απειλή ενδεχομένως να περιοριστεί ή να απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου καθώς ένας διαχειριστής παρέχει αυτή την ισορροπία- ενώ παράλληλα επιτρέπει στο άτομο αυτό την ελευθερία να κάνει πραγματικά οργάνωση ή μάρκα έρχονται στη ζωή. Αυτό είναι όπου το νέο χαρακτηριστικό προγραμματισμού έρχεται σε λειτουργία-είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε τι πρέπει να πείτε αν μπορείτε να το προγραμματίσετε σε αντίθεση με το να πρέπει να είστε εκεί σε πραγματικό χρόνο μόνο για να στείλετε μια θέση. Απλά κάντε κλικ στο μικρό ρολόι στην κάτω αριστερή γωνία και προγραμματίστε τη θέση σας έως και 6 μήνες στο μέλλον.

Ρόλος του διαχειριστή σελίδας του Facebook

Ο Συντονιστής μιας σελίδας στο Facebook μοιάζει πολύ με έναν διαχειριστή κοινότητας, με ιδιαίτερη προσοχή στη μέτρηση των δημοσιεύσεων στη σελίδα, στα σχόλια των οπαδών και στο ευρύ κοινό και στον πρώτο που απαντά στην πλειοψηφία των σχολίων. Είναι η δουλειά αυτού του ατόμου να περάσει από όλες τις ανατροφοδοτήσεις του ανεμιστήρα και να βρει κάτι ακατάλληλο (σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού σας), αρνητικό ή απλά διαφημίζεται εσφαλμένα και να το αφαιρέσει από τη σελίδα.

Είναι επίσης η δουλειά του συντονιστή να προσπαθήσει να κρατήσει τη συζήτηση που ρέει με τους οπαδούς έτσι ώστε να νιώθουν ακούσει- άλλοι μπορούν να χτυπάνε μέσα, αλλά έχοντας κάποιον που είναι ο ρόλος αποκλειστικά να διατηρεί καταχωρήσεις στο μάρκα και να διατηρεί τη ροή της συζήτησης επάνω ενώ εσύ να παρακολουθήσετε τα άλλα καθήκοντά σας μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια. Το blog "Μικρές Επιχειρηματικές Τάσεις" λέει: "Ακριβώς επειδή έχετε έναν intern που μπορεί να μετριάζει τα σχόλια του Facebook, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλετε να τους δώσετε πρόσβαση στα αναλύματα σας στο Facebook. Ή μήπως θέλετε να είναι σε θέση να τους οπαδούς των μηνυμάτων για λογαριασμό σας. "Δεν είναι μόνο θέμα διαχωρισμού των ρόλων και δίνοντάς τους σε συγκεκριμένους ανθρώπους με βάση τα δυνατά τους, αλλά και το θέμα ίσως ο συντονιστής είναι φανταστικό στο μετριοπαθές, αλλά δεν είναι κάποιον που θα εμπιστευόσασταν με τους αναλυτές. Τώρα έχετε μια λύση.

Ρόλος διαφημιστή σελίδας στο Facebook

Ο ρόλος του διαφημιζόμενου είναι αρκετά αυτονόητος. Ο ρόλος του διαφημιζόμενου επικεντρώνεται στη δημιουργία διαφημίσεων και την προβολή πληροφοριών για τη δημιουργία και υλοποίηση διαφημίσεων. Οι διαφημιζόμενοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το νέο εργαλείο προώθησης για να προωθήσουν τις θέσεις που θεωρούν σημαντικές, ώστε να κρεμούν στην κορυφή για λίγες μέρες, να εμφανίζονται μεγαλύτερες από άλλες θέσεις (highlight) ή να τους επιτρέπετε να δανείζονται πιστά για να έχουν διαφήμιση τοποθετημένη σε ολόκληρο το Facebook ή κρέμονται στην κορυφή της ειδησεογραφικής ενημέρωσης του καθενός στο δίκτυό σας.

Ο λόγος για τον οποίο είναι ευνοϊκό να μετριάζεται ένας διαφημιζόμενος είναι ότι, γενικά, οι διαφημιζόμενοι κάνουν και άλλες δουλειές, όχι μόνο διαφημίσεις κοινωνικών μέσων. Δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες στη σελίδα, επειδή θα μπορούσαν να τις συντρίψουν και οι πιο σημαντικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω των πληροφοριών του Facebook Page, ώστε να είναι καλές. Αυτό θα επέτρεπε σε έναν οργανισμό να αισθάνεται πιο άνετα στην πρόσληψη ενός εργολάβου, ελεύθερου επαγγελματία κλπ. Για να βοηθήσει με μια εκστρατεία και να του δώσει πρόσβαση σε διαφημιστή σε μια σελίδα στο Facebook. Δεν μπορούν να δουν τα πάντα, μόνο ό, τι σχετίζεται με το ρόλο τους.

Παρουσίαση σελίδων στο Facebook Ρόλος αναλυτή

Ο τελευταίος ρόλος διαχειριστή που έχει προσθέσει στο ρεπερτόριο του Facebook είναι ο αναλυτής Insights. Ο Αναλυτής Insights έχει αποκλειστικά τη δυνατότητα να δει τη Σελίδα του Insights μιας οργάνωσης στο Facebook. Αυτό βοηθά τον αναλυτή των στατιστικών στοιχείων να επικεντρωθεί σε αυτά που υπάρχουν, τις μετρήσεις του Facebook και τις κοινωνικές αναλύσεις. Ο αναλυτής των στατιστικών στοιχείων επικεντρώνεται στην άρση των πληροφοριών του Facebook σε ό, τι οι άνθρωποι όχι μόνο θα καταλάβουν, αλλά θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η σελίδα για να βελτιώσουν τις εκθέσεις και τα συμπεράσματα που αντλεί αυτό το άτομο.

Δεν χρειάζονται πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μιας σελίδας στο Facebook για να το κάνουν αυτό που επιτρέπει μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει δεύτερη ή τρίτη γνώμη σχετικά με τις πληροφορίες μιας σελίδας χωρίς κάποιο περιεχόμενο, πληροφορίες που δεν θέλετε να βλέπουν να διαρρέουν.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τους ρόλους διαχειριστή του Facebook

Ο καθορισμός ρόλων διαχειριστή θα δημιουργήσει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά συνολικά είναι θετική για οποιαδήποτε μεγάλη οργάνωση. Για μικρότερες οργανώσεις, θα πρότεινα να αποφύγετε να το διασπάσετε πολύ νωρίς και πραγματικά να χάσετε τη φωνή της οργάνωσής σας.

Το επιχείρημα για την εργασία των ατόμων σε διαφορετικούς ρόλους είναι η βελτιστοποίηση της σελίδας σας στο Facebook. Ένα άτομο μπορεί να είναι πολύ εξειδικευμένο στις περισσότερες από τις επιλογές, αλλά πρέπει να επικεντρωθεί σε όλα παίρνει μακριά από το επίπεδο ποιότητας που θα μπορούσε να φτάσει ο οργανισμός σας. Έχοντας μερικούς ανθρώπους να έρχονται ως διαφημιστές, συντονιστές και αναλυτές, οι αναλυτές βοηθούν στην ανακούφιση του φόρτου εργασίας και αφήνουν εκείνους που μπορούν να ειδικευτούν σε αυτούς τους τύπους περιοχών να αναλάβουν την προσοχή σας στο "κρέας και πατάτες" της σελίδας.

Βοηθά να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που ειδικεύεται στα αναλυτικά στοιχεία, ρίχνοντας μια ματιά σε και διαγράφοντας τις ιδέες σας, ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το χρόνο να το κάνετε μόνοι σας όταν θα μπορούσατε να δημιουργείτε θέσεις και να καθαρίζετε για νέο υλικό ή τι έχετε.

Για μεγαλύτερες οργανώσεις, το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να είστε πολύ χαλαροί στο να ελέγχετε σε όλους τους διαχειριστές. Ακριβώς επειδή δεν έχουν ορισμένα προνόμια, δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να βλάψουν τυχαία τη φήμη των εταιριών με ένα καλοπροαίρετο σχόλιο ή ένα μήνυμα που μόλις διαβασμένο ή πήγε λάθος.

Πρόσθετες αναφορές που δόθηκαν από τη Danielle Deschaine .