Η ανάλυση οθόνης του iPad για διαφορετικά μοντέλα

Το πραγματικό μέγεθος και η ανάλυση οθόνης του iPad εξαρτάται από το μοντέλο. Η Apple έχει τώρα τρία διαφορετικά μοντέλα iPad : το iPad Mini, το iPad Air και το iPad Pro. Τα μοντέλα αυτά έχουν μεγέθη 7,9 ιντσών, 9,7 ιντσών, 10,5 ιντσών και 12,9 ιντσών και ποικίλες αναλύσεις, οπότε η πραγματική ανάλυση οθόνης του iPad εξαρτάται από το μοντέλο.

Όλα τα iPads έχουν οθόνες IPS multi-touch με αναλογία διαστάσεων 4: 3. Ενώ ο λόγος διαστάσεων 16: 9 θεωρείται καλύτερο για την παρακολούθηση βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ο λόγος διαστάσεων 4: 3 θεωρείται καλύτερος για την περιήγηση στον ιστό και τη χρήση εφαρμογών. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα του iPad περιλαμβάνουν επίσης μια αντι-ανακλαστική επίστρωση που καθιστά το iPad ευκολότερο στη χρήση στο φως του ήλιου. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro έχουν επίσης μια οθόνη "True Tone" με μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

1024x768 Ανάλυση

Η αρχική ανάλυση του iPad διήρκεσε έως ότου το iPad 3 έκανε το ντεμπούτο του με το "Retina Display", ονομάστηκε έτσι επειδή η πυκνότητα των εικονοστοιχείων ήταν αρκετή ώστε το ανθρώπινο μάτι δεν μπορούσε να διακρίνει μεμονωμένα εικονοστοιχεία όταν κρατιόταν σε κανονική απόσταση προβολής.

Η ανάλυση 1024x768 χρησιμοποιήθηκε επίσης με το αρχικό iPad Mini. Το iPad 2 και το iPad Mini ήταν τα δύο best-selling iPad μοντέλα , τα οποία καθιστούν αυτό το ψήφισμα ακόμα μία από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις "σε άγρια ​​κατάσταση". Όλα τα μοντέρνα iPads έχουν πάει στην οθόνη Retina σε διάφορες αναλύσεις οθόνης με βάση το μέγεθος της οθόνης τους.

2048x1536 Ανάλυση

Το αξιοσημείωτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι τόσο τα μοντέλα iPad 9,7 ιντσών όσο και τα μοντέλα iPad 7,9 ιντσών μοιράζονται το ίδιο ψήφισμα 2048x1536 "Retina Display". Αυτό δίνει στα iPad Mini 2, iPad Mini 3 και iPad Mini 4 ένα pixel-per-inch (PPI) 326 σε σύγκριση με το 264 PPI στα μοντέλα των 9,7 ιντσών. Ακόμα και τα μοντέλα iPad 10,5 ιντσών και 12,9 ιντσών υψηλότερης ανάλυσης λειτουργούν με 264 PPI, πράγμα που σημαίνει ότι τα μοντέλα iPad Mini με οθόνη Retina έχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση pixel σε οποιοδήποτε iPad.

2224x1668 Ανάλυση

Το νεότερο μέγεθος iPad στη σειρά διαθέτει ένα περίβλημα που είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα iPad Air ή iPad Air 2 με μικρότερο κάλυμμα που του επιτρέπει να χωρέσει σε μια οθόνη 10,5 ιντσών στο ελαφρώς μεγαλύτερο iPad. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι η οθόνη θα πάρει περισσότερο από το iPad, επιτρέπει επίσης ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους για να ταιριάζει στην οθόνη. Αυτό βοηθά τη μετάβαση από την πληκτρολόγηση σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο σε ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Το iPad Pro 10.5 ιντσών διαθέτει επίσης μια οθόνη True Tone με ευρεία γκάμα χρωμάτων.

2732x2048 Ανάλυση

Το μεγαλύτερο iPad έρχεται σε δύο εκδόσεις: το αρχικό iPad Pro 12,9 ιντσών και το μοντέλο 2017 που υποστηρίζει μια οθόνη True Tone. Και τα δύο μοντέλα λειτουργούν στην ίδια ανάλυση οθόνης με ένα PPP 264 που ταιριάζει με τα μοντέλα iPad Air, αλλά η έκδοση 2017 υποστηρίζει την ευρεία γκάμα χρωμάτων και έχει τις ίδιες ιδιότητες οθόνης True Tone με τα μοντέλα iPad Pro 10,5 ιντσών και 9,7 ιντσών.

Τι είναι η οθόνη αμφιβληστροειδούς;

Η Apple εφευρέθηκε τον όρο "Retina Display" με την απελευθέρωση του iPhone 4 , η οποία προκάλεσε την ανάλυση οθόνης του iPhone έως και 960x640. Μια οθόνη αμφιβληστροειδούς όπως ορίζεται από την Apple είναι μια οθόνη στην οποία τα επιμέρους εικονοστοιχεία είναι συσκευασμένα με τέτοια πυκνότητα ώστε να μην μπορούν πλέον να διακρίνονται από το ανθρώπινο μάτι όταν η συσκευή κρατιέται σε κανονική απόσταση προβολής. Το "κρατημένο σε κανονική απόσταση προβολής" αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της δήλωσης. Η κανονική απόσταση προβολής του iPhone θεωρείται περίπου 10 ίντσες, ενώ η κανονική απόσταση προβολής του iPad θεωρείται - από την Apple - περίπου 15 ίντσες. Αυτό επιτρέπει σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο PPI να καταχωρηθεί ακόμα ως "οθόνη αμφιβληστροειδούς".

Πώς συγκρίνεται η εμφάνιση αμφιβληστροειδούς με οθόνη 4K;

Η ιδέα πίσω από την οθόνη Retina είναι να δημιουργήσει μια ανάλυση οθόνης που προσφέρει μια οθόνη που είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής στο ανθρώπινο μάτι. Αυτό σημαίνει ότι η συσσώρευση περισσότερων εικονοστοιχείων σε αυτό θα έχει μικρή διαφορά. Ένα δισκίο 9,7 ιντσών με ανάλυση 3800x2160 4K θα έχει 454 PPI, αλλά ο μόνος τρόπος για να διακρίνετε πραγματικά τη διαφορά μεταξύ αυτού και της ανάλυσης ενός iPad Air είναι αν κρατήσατε το δισκίο στη μύτη σας για να έχετε την πιο κοντινή άποψη. Στην πραγματικότητα, η πραγματική διαφορά θα ήταν στην ισχύ μπαταρίας, καθώς η υψηλότερη ανάλυση θα απαιτούσε γρηγορότερα γραφικά, τα οποία απορροφούν περισσότερη ισχύ.

Τι είναι η εμφάνιση True Tone;

Η εμφάνιση True Tone σε ορισμένα μοντέλα iPad Pro υποστηρίζει μια διαδικασία αλλαγής της λευκότητας της οθόνης με βάση το φως περιβάλλοντος. Ενώ οι περισσότερες οθόνες κρατούν την ίδια σκιά του λευκού ανεξάρτητα από το φως του περιβάλλοντος, αυτό δεν ισχύει για τα "πραγματικά" αντικείμενα στον "πραγματικό κόσμο". Ένα φύλλο χαρτιού, για παράδειγμα, μπορεί να φαίνεται πιο λευκό με λίγο σκιά και λίγο πιο κίτρινο όταν βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ήλιο. Η εμφάνιση True Tone μιμείται αυτό το εφέ ανιχνεύοντας το φως του περιβάλλοντος και σκιάζοντας το λευκό χρώμα στην οθόνη.

Η εμφάνιση True Tone στο iPad Pro είναι επίσης ικανή για ευρεία γκάμα χρωμάτων που ταιριάζει με την ευρύτερη γκάμα χρωμάτων που έχουν τραβήξει μερικές από τις καλύτερες κάμερες.

Τι είναι η οθόνη IPS;

Η μεταγωγή σε επίπεδο (IPS) δίνει στο iPad μεγαλύτερη γωνία θέασης. Μερικοί φορητοί υπολογιστές έχουν μειωμένη οπτική γωνία, πράγμα που σημαίνει ότι η οθόνη είναι δύσκολο να δει κανείς όταν στέκεται στην πλευρά του φορητού υπολογιστή. Η οθόνη IPS σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πλήξουν το iPad και να έχουν ακόμα μια σαφή ματιά στην οθόνη . Οι αναφορές IPS είναι δημοφιλείς μεταξύ των δισκίων και όλο και πιο δημοφιλείς σε τηλεοράσεις.