Τι είναι το αναγνωριστικό αφής;

Το Touch ID είναι μια λειτουργία ασφαλείας στα πιο πρόσφατα iPads και iPhones. Ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο κουμπί Home χρησιμοποιείται για να συλλάβει το δακτυλικό αποτύπωμα και να το συγκρίνει με δακτυλικά αποτυπώματα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Αυτό το δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, παρακάμπτοντας οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης στη διαδικασία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των αγορών στο App Store ή το iTunes, αποκλείοντας την ανάγκη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης Apple ID κατά την αγορά εφαρμογών, μουσικής, ταινιών κλπ.

Η ενημερωμένη έκδοση iOS 8 άνοιξε τη δυνατότητα της λειτουργίας Touch ID μέχρι εφαρμογές τρίτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι εφαρμογές όπως το E-Trade μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το αναγνωριστικό επαφής για να επαληθεύσουν την ταυτότητα του ατόμου.

Για να χρησιμοποιήσετε το Touch ID, πρέπει πρώτα να επιτρέψετε στη συσκευή να συλλάβει και να αποθηκεύσει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, συνήθως χρησιμοποιώντας έναν αντίχειρα για το δακτυλικό αποτύπωμα. Αφού αποθηκευτεί, το iPad ή το iPhone μπορεί να συγκρίνει αυτό το δακτυλικό αποτύπωμα κάθε φορά που πιέζεται ο αντίχειρας στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί home. Το iPad μπορεί να αποθηκεύσει πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να μπορούν να ληφθούν και οι δύο αντίχειρες και αν το iPad χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους, μπορεί να αποθηκευτεί ένα αποτύπωμα από κάθε άτομο.

Οι συσκευές που διαθέτουν Touch ID θα επιχειρήσουν να αποθηκεύσουν ένα νέο δακτυλικό αποτύπωμα κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Ένα νέο δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί επίσης να προστεθεί στις Ρυθμίσεις. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σάρωση του δακτυλικού σας αποτυπώματος στη συσκευή σας .

Το Touch ID είναι διαθέσιμο στα iPad Air 2, iPad Mini 3, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S.

Πώς να κλειδώσετε το iPad με έναν κωδικό πρόσβασης ή έναν κωδικό πρόσβασης