Αναζήτηση στον αόρατο ιστό: 18 δωρεάν πόρους

Σε αντίθεση με τις σελίδες του ορατού ιστού (δηλαδή του ιστού στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από μηχανές αναζήτησης και καταλόγους), οι πληροφορίες στον αόρατο ιστό δεν είναι απλά ορατές από τις αράχνες λογισμικού και τα προγράμματα ανίχνευσης που δημιουργούν ευρετήρια μηχανών αναζήτησης. Δεδομένου ότι αυτές οι πληροφορίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του διαθέσιμου περιεχομένου στον Ιστό, είμαστε πιθανώς λείπει από κάποιους πολύ καταπληκτικούς πόρους.Ωστόσο, αυτό είναι όπου μηχανές αναζήτησης Invisible Web, εργαλεία και καταλόγους έρχονται μέσα Υπάρχουν πολλά εργαλεία αναζήτησης αόρατο Web που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βουτήξετε σε αυτόν τον πλούτο των πληροφοριών, όπως θα δείτε από την παρακάτω λίστα. Θα ρίξουμε μια ματιά σε είκοσι διαφορετικές μηχανές αναζήτησης, καταλόγους και βάσεις δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκαλύψετε εκπληκτικό περιεχόμενο. Το περιεχόμενό σας ...

01 από 18

Το Αρχείο Διαδικτύου

Το Internet Archive είναι μια καταπληκτική βάση δεδομένων που προσφέρει πρόσβαση σε ταινίες, ζωντανή μουσική, ήχο και έντυπα. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε παλιότερες, αποθηκευμένες εκδόσεις σχεδόν σε κάθε τοποθεσία που δημιουργήθηκε ποτέ στο Διαδίκτυο - πάνω από 55 δισεκατομμύρια κατά τη στιγμή της γραφής.

02 από 18

USA.gov

Η USA.gov είναι μια μηχανή αναζήτησης / πύλη απολύτως μαμούθ που δίνει στον ερευνητή άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών και βάσεων δεδομένων από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, τις κυβερνήσεις των κρατών και τις τοπικές κυβερνήσεις. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, έναν δείκτη κυβερνητικών πρακτορείων ΑΖ, τον Smithsonian και πολλά άλλα.

03 από 18

Η εικονική βιβλιοθήκη WWW

Η Εικονική Βιβλιοθήκη του WWW σας δίνει άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικές κατηγορίες και βάσεις δεδομένων σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, οτιδήποτε από τη Γεωργία μέχρι την Ανθρωπολογία. Περισσότερα για τον εκπληκτικό αυτό πόρο: "Η Εικονική Βιβλιοθήκη του WWW (VL) είναι ο παλαιότερος κατάλογος του Διαδικτύου, που ξεκίνησε από τον Tim Berners-Lee , τον δημιουργό της HTML και του Ίντερνετ, το 1991 στο CERN στη Γενεύη. η οποία διοικείται από μια χαλαρή συνομοσπονδία εθελοντών που καταρτίζουν σελίδες βασικών συνδέσμων για συγκεκριμένους τομείς στους οποίους είναι εξειδικευμένοι · παρόλο που δεν είναι ο μεγαλύτερος ευρετηριασμός του Διαδικτύου, οι σελίδες VL αναγνωρίζονται ευρέως ως ένα από τα υψηλότερα, οδηγούς ποιότητας σε συγκεκριμένα τμήματα του ιστού. "

04 από 18

Science.gov

Το Science.gov αναζητά πάνω από 60 βάσεις δεδομένων και πάνω από 2200 επιλεγμένους ιστότοπους από 15 ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προσφέροντας 200 εκατομμύρια σελίδες αξιόπιστων πληροφοριών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων έρευνας και ανάπτυξης. Περισσότερα για αυτή την εκπληκτικά χρήσιμη πηγή: "Science.gov είναι μια πύλη για την πληροφόρηση των κυβερνητικών επιστημών και τα αποτελέσματα της έρευνας. Σήμερα στην πέμπτη γενιά της, Science.gov παρέχει αναζήτηση πάνω από 60 επιστημονικές βάσεις δεδομένων και 200 ​​εκατομμύρια σελίδες πληροφοριών επιστήμης με ένα μόνο ερώτημα , και αποτελεί πύλη για πάνω από 2200 επιστημονικούς ιστότοπους.

Το Science.gov είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης 19 κυβερνητικών οργανώσεων κυβερνήσεων των ΗΠΑ σε 15 Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες. Οι οργανισμοί αυτοί αποτελούν την εθελοντική συμμαχία Science.gov που διέπει την Science.gov. "

05 από 18

Wolfram Alpha

Το Wolfram Alpha είναι μια υπολογιστική μηχανή αναζήτησης, η οποία σημαίνει ότι αποθηκεύει τεράστια ποσά καθαρών δεδομένων που είναι διαθέσιμα σε εσάς όχι μόνο μέσω αναζήτησης, αλλά και μέσω μορφής ερωτήσεων και απαντήσεων. Περισσότερα για τον Wolfram Alpha: "Στόχος μας είναι να συλλέξουμε και να καθαρίσουμε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα, να εφαρμόσουμε κάθε γνωστό μοντέλο, μέθοδο και αλγόριθμο και να καταστήσουμε δυνατή την υπολογισμό οτιδήποτε μπορεί να υπολογιστεί για οτιδήποτε. άλλες συστηματοποιήσεις της γνώσης για να παρέχουν μια ενιαία πηγή που μπορεί να βασιστεί σε όλους για οριστικές απαντήσεις σε πραγματικές ερωτήσεις. "

06 από 18

Alexa

Alexa και Amazon.com, σας δίνουν ειδικές αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες του ιστού. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τον ενδιαφέροντα πόρο: "Οι εκτιμήσεις της κυκλοφορίας της Alexa βασίζονται σε δεδομένα από το παγκόσμιο πάνελ επισκεψιμότητας, το οποίο αποτελεί δείγμα εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιώντας μία από τις περισσότερες από 25.000 διαφορετικές επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης. πηγές με τη μορφή ιστότοπων που έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν το σενάριο Alexa στον ιστότοπό τους και να πιστοποιήσουν τις μετρήσεις τους. "

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από τα δεδομένα που προσφέρει η Alexa. για παράδειγμα, εδώ είναι μια λίστα με τους 500 κορυφαίους ιστότοπους στον ιστό.

07 από 18

Κατάλογος περιοδικών ανοικτής πρόσβασης

Ο κατάλογος των δεικτών ανοικτής πρόσβασης (DOAJ) και παρέχει πρόσβαση σε ποιοτικές ανοικτές προσβάσεις, επιστημονικά περιοδικά. Περισσότερα για αυτόν τον ηλεκτρονικό κατάλογο: "Ο κατάλογος των περιοδικών Open Access Journals είναι μια υπηρεσία που ευρετηριάζει τα περιοδικά και τα μεταδεδομένα των περιοδικών και των άρθρων τους, υψηλής ποιότητας, αναθεωρημένων επιστημονικών περιοδικών, με σκοπό να είναι πλήρης και να καλύπτει όλα τα επιστημονικά και ακαδημαϊκά περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης που χρησιμοποιούν το κατάλληλο σύστημα ελέγχου ποιότητας (βλέπε την παρακάτω ενότητα) και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες γλώσσες ή τομείς θεμάτων Ο κατάλογος αποσκοπεί στην αύξηση της προβολής και της ευκολίας χρήσης επιστημονικών και επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης - ανεξαρτήτως μεγέθους και χώρας προέλευσης -προς την προώθηση της προβολής, της χρήσης και των επιπτώσεων τους. "

Περισσότερα από 10.000 περιοδικά και εκατομμύρια άρθρα μπορούν να αναζητηθούν χρησιμοποιώντας το DOAJ.

08 από 18

FindLaw

Το FindLaw είναι ένα γιγαντιαίο αποθετήριο δωρεάν νομικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο και προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους σε απευθείας σύνδεση δικτυακούς δικτυακούς τόπους δικηγόρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FindLaw για να εντοπίσετε έναν δικηγόρο, να μάθετε περισσότερα για το νόμο και τα νομικά θέματα των ΗΠΑ και να συμμετέχετε στα πολύ ενεργά φόρουμ της κοινότητας FindLaw.

09 από 18

Η σελίδα των ηλεκτρονικών βιβλίων

Η σελίδα των ηλεκτρονικών βιβλίων, μια υπηρεσία που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, παρέχει στους αναγνώστες πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία ελεύθερα (και ευανάγνωστα) στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε σημαντικούς καταλόγους και αρχεία ηλεκτρονικών κειμένων, καθώς και ειδικά εκθέματα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας κατηγορίας ηλεκτρονικών βιβλίων.

10 από 18

Το Λούβρο

Το σε απευθείας σύνδεση Λούβρο απλά ικετεύει να ανακαλυφθεί και να τιμηθεί από τους λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο. Δείτε θεματικές συλλογές τέχνης, λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόντο επιλεγμένων έργων, δείτε την τέχνη ευθυγραμμισμένη με ιστορικά γεγονότα και πολλά άλλα.

11 από 18

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Μία από τις πιο ζωντανές και διαδραστικές τοποθεσίες αυτής της λίστας των πόρων του Invisible Web, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου προσφέρει μια απίστευτα πλούσια και ποικίλη ποικιλία περιεχομένου. Τα κυριότερα σημεία συλλογής περιλαμβάνουν τα αρχεία του Κογκρέσου, τους πόρους ψηφιακής διατήρησης, το πρόγραμμα Ιστορίας Βετεράνων και την Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. Περισσότερα για αυτόν τον εθνικό θησαυρό: «Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου είναι ο παλαιότερος ομοσπονδιακός πολιτιστικός θεσμός του έθνους και χρησιμεύει ως ερευνητικός βραχίονας του Κογκρέσου. Είναι επίσης η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο με εκατομμύρια βιβλία, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, χάρτες και χειρόγραφα τις συλλογές του. "

12 από 18

Census.gov

Αν ψάχνετε για δεδομένα, τότε το Census.gov είναι ένα από τα πρώτα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε. Περισσότερα για αυτό το σημαντικό πόρο: "Το αμερικανικό γραφείο απογραφής διεξάγει δημογραφικές, οικονομικές και γεωγραφικές μελέτες άλλων χωρών και ενισχύει τη στατιστική εξέλιξη σε όλο τον κόσμο μέσω τεχνικής βοήθειας, κατάρτισης και προϊόντων λογισμικού. αναλυτική εργασία και βοήθησε στη συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση, διάδοση και χρήση στατιστικών στοιχείων με κυβερνήσεις αντισυμβαλλομένων σε περισσότερες από 100 χώρες ».

Από τη γεωγραφία έως τις στατιστικές πληθυσμού, θα μπορείτε να τα βρείτε σε αυτόν τον ιστότοπο.

13 από 18

Copyright.gov

Το Copyright.gov είναι ένας άλλος κυβερνητικός πόρος που μπορείτε να βάλετε στο εργαλείο αναζήτησης του Αόρατου Ιστού (για ακόμα πιο σημαντικούς ιστότοπους των κυβερνήσεων των Η.Π.Α., ελέγξτε τους The Top Twenty US Government Sites ). Εδώ μπορείτε να δείτε τα εγγεγραμμένα έργα και τα έγγραφα που έχουν καταγραφεί από το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των Η.Π.Α. από την 1η Ιανουαρίου 1978, καθώς και τα αρχεία αναζήτησης των εγγεγραμμένων βιβλίων, μουσικής, τέχνης και περιοδικών και άλλων έργων, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων ιδιοκτησίας πνευματικών δικαιωμάτων.

14 από 18

Κατάλογος των εκδόσεων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ

Ο κατάλογος των Κυβερνητικών Εκδόσεων των ΗΠΑ παρέχει στους χρήστες άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικές και έντυπες δημοσιεύσεις από τα νομοθετικά, εκτελεστικά και δικαστικά τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, με περισσότερες από 500.000 εγγραφές που δημιουργήθηκαν από τον Ιούλιο του 1976.

15 από 18

Τραπεζίτης

Το Bankrate, ένας ηλεκτρονικός χρηματοοικονομικός πόρος που βρίσκεται εδώ από το 1996, προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη οικονομικών πληροφοριών. οτιδήποτε από τρέχοντα επιτόκια σε άρθρα σχετικά με το CUSIP και πολλά, πολλά άλλα.

16 από 18

Δωρεάν γεύμα

Το FreeLunch παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να βρίσκουν γρήγορα ελεύθερα οικονομικά, δημογραφικά και οικονομικά δεδομένα: "παρέχει ολοκληρωμένα και εκτενή ιστορικά δεδομένα και προβλέψεις σε εθνικό και υποεθνικό / περιφερειακό επίπεδο που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 93% του παγκόσμιου ΑΕΠ. , πάνω από 150 παγκόσμιες περιοχές με το μετρό, όλες τις αμερικανικές πολιτείες, περιοχές μετρό και κομητείες. Οι βάσεις δεδομένων μας περιέχουν πάνω από 200 εκατομμύρια χρονολογικές σειρές οικονομικής, χρηματοοικονομικής, δημογραφικής και καταναλωτικής πίστης, ενώ 10 εκατομμύρια προστίθενται κάθε χρόνο.

17 από 18

PubMed

Το PubMed, μέρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για τη Βιοτεχνολογία, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των Η.Π.Α., είναι ο τέλειος πόρος για όσους αναζητούν ιατρικές ή ιατρικές πληροφορίες. Προσφέρει περισσότερα από 24 εκατομμύρια αναφορές για βιοϊατρική βιβλιογραφία από το περιοδικό MEDLINE, επιστημονικά περιοδικά και ηλεκτρονικά βιβλία.

18 από 18

Στοιχεία και έρευνα FAA

Οι σελίδες δεδομένων FAA και έρευνας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η έρευνά τους, τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα χρηματοδότησης και χορήγησης. Οτιδήποτε από την Ασφάλεια της Αεροπορίας έως τους Αξιόπιστους Επιβάτες (σοβαρά) μπορεί να βρεθεί εδώ.