Λύστε μηνύματα σφάλματος με τη φωτογραφική μηχανή Sony DSLR

Λίγα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά όσο ένα πρόβλημα με τη φωτογραφική μηχανή σας. Και παρόλο που οι φωτογραφικές μηχανές Sony DSLR είναι αξιόπιστα κομμάτια εξοπλισμού, ως επί το πλείστον, θα μπορούσαν να υποφέρουν από καιρό σε καιρό. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη φωτογραφική μηχανή Sony DSLR, μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη ή ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν η κάμερα δεν παρέχει οπτικές ενδείξεις.

Παρόλο που το μήνυμα σφάλματος μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό για να δείτε, τουλάχιστον το μήνυμα θα σας δώσει μια ένδειξη ως προς τη φύση του προβλήματος, το οποίο είναι σημαντικά καλύτερο από την κάμερα που δεν σας δίνει ενδείξεις. Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να λύσετε το πρόβλημα με τη φωτογραφική σας μηχανή Sony DSLR.

Υπέρβαση της κάμερας

Κατά τη λήψη σε κατάσταση λειτουργίας συνεχούς λήψης ή βίντεο, είναι πιθανό τα εσωτερικά εξαρτήματα της φωτογραφικής μηχανής να δημιουργούν θερμότητα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάμερα. Εάν η εσωτερική θερμοκρασία της κάμερας αυξηθεί πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αυτό το μήνυμα σφάλματος θα εμφανιστεί. Απενεργοποιήστε τη φωτογραφική μηχανή για τουλάχιστον 10-15 λεπτά, επιτρέποντας στα εσωτερικά εξαρτήματα να κρυώσουν σε ασφαλή επίπεδα.

Σφάλμα κάρτας

Το μήνυμα "σφάλμα κάρτας" υποδεικνύει ότι έχει τοποθετηθεί μια ασύμβατη κάρτα μνήμης . Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε την κάρτα μνήμης με τη φωτογραφική μηχανή Sony DSLR ... Απλά βεβαιωθείτε ότι πρώτα έχετε κατεβάσει όλες τις φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης, καθώς η μορφοποίηση της κάρτας θα διαγράψει όλες τις φωτογραφίες.

Μη συμβατή μπαταρία

Αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ότι η μπαταρία που χρησιμοποιείτε δεν είναι συμβατή με τη φωτογραφική σας μηχανή Sony DSLR. Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε τη σωστή μπαταρία, αυτό το μήνυμα σφάλματος μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι η μπαταρία δεν λειτουργεί σωστά .

Δεν υπάρχει φακός συνδεδεμένος. Το κλείστρο είναι κλειδωμένο

Με αυτό το μήνυμα σφάλματος, πιθανότατα δεν έχετε συνδέσει σωστά τον εναλλάξιμο φακό με τη φωτογραφική σας μηχανή Sony DSLR. Δοκιμάστε ξανά, φροντίζοντας να ταξινομήσετε τα νήματα. Η κάμερα είναι ανενεργή για όσο διάστημα ο φακός δεν έχει συνδεθεί σωστά.

Δεν έχει τοποθετηθεί κάρτα μνήμης. Το κλείστρο είναι κλειδωμένο

Εάν δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος, θα πρέπει να τοποθετήσετε μια συμβατή κάρτα μνήμης. Αν έχετε ήδη τοποθετήσει μια κάρτα μνήμης στη φωτογραφική μηχανή Sony DSLR, η κάρτα ενδέχεται να μην είναι συμβατή με τη φωτογραφική μηχανή Sony DSLR, ίσως επειδή αρχικά διαμορφώθηκε με μια άλλη κάμερα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στο μήνυμα "λάθος κάρτας" παραπάνω.

Ισχύς ανεπαρκής

Αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ότι η κύρια μπαταρία δεν έχει αρκετή ισχύ για να εκτελέσει την εργασία που έχετε επιλέξει και θα χρειαστεί να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία.

Ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας

Όταν εμφανίζεται αυτό το μήνυμα σε μια φωτογραφική μηχανή για την οποία έχετε ρυθμίσει την ημερομηνία και την ώρα στο παρελθόν, συνήθως υποδεικνύει ότι η εσωτερική μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής δεν έχει ισχύ, η οποία συνήθως συμβαίνει όταν η φωτογραφική μηχανή δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να φορτίσετε την εσωτερική μπαταρία, συνδέστε την κάμερα σε μια πρίζα τοίχου ή τοποθετήστε μια πλήρως φορτισμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία και αφήστε τη φωτογραφική μηχανή εκτός για τουλάχιστον 24 ώρες. Η εσωτερική μπαταρία θα φορτιστεί αυτόματα. Μπορεί να χρειαστεί να επαναφορτίσετε την κύρια μπαταρία μετά από αυτή τη διαδικασία.

Σφάλμα συστήματος

Αυτό το μήνυμα σφάλματος υποδεικνύει ένα απροσδιόριστο σφάλμα, αλλά είναι αρκετά σοβαρό σφάλμα ότι η κάμερα δεν θα λειτουργεί πλέον. Επαναφέρετε την κάμερα απενεργοποιώντας την και αφαιρώντας την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Τοποθετήστε ξανά τα αντικείμενα και ενεργοποιήστε ξανά την κάμερα. Εάν η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί, δοκιμάστε ξανά, αφήνοντας αυτή τη φορά την μπαταρία για τουλάχιστον 60 λεπτά. Εάν αυτό το μήνυμα σφάλματος επαναλαμβάνεται συχνά ή αν η επαναφορά της κάμερας δεν λειτουργήσει, η φωτογραφική σας μηχανή Sony DSLR ενδέχεται να χρειαστεί επισκευή .