Γιατί το ραδιόφωνο αυτοκινήτου δεν θα ενεργοποιηθεί

Πέντε συνηθισμένοι λόγοι δεν θα ενεργοποιηθούν από το ραδιόφωνο αυτοκινήτου

Αν και ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν θα ενεργοποιηθεί είναι σίγουρα ένας πονοκέφαλος, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ευλογία στη μεταμφίεση. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα διάγνωσης ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηλεκτρονικών συσκευών στο αυτοκίνητό σας, είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα είναι διαλείποντα και τα διαλείποντα προβλήματα είναι αδύνατο να καταστραφούν.

Το ατυχές γεγονός είναι ότι εάν το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας ξαφνικά δεν λειτουργεί , μπορεί να είστε σε ένα ακριβό λογαριασμό επισκευής ή ακόμα και να αντικαταστήσετε τη μονάδα εντελώς. Αλλά η ασημένια επένδυση αυτού του συγκεκριμένου σύννεφου είναι ότι αντιμετωπίζετε πραγματικά ένα πρόβλημα που μπορείτε να φτάσετε στο κατώτατο σημείο και να ασχοληθείτε με αυτό, αν το αντιμετωπίσετε με μια μεθοδική προσέγγιση. Εάν είστε τυχεροί, ίσως να είστε σε θέση να το διορθώσετε μόνοι σας.

Κοινά προβλήματα ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Παρόλο που είναι δυνατό να αποτύχει συνολικά ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλά εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα που μπορούν να διορθωθούν πολύ λιγότερο από την πλήρη αντικατάσταση. Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα περιλαμβάνουν μια καμένη ασφάλεια, κακή ή κατεστραμμένη καλωδίωση και λειτουργίες κατά της κλοπής που συχνά ενεργοποιούνται όταν πεθάνει η μπαταρία .

Για να εντοπίσετε τον λόγο που το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας δεν θα ενεργοποιηθεί, θα θελήσετε να αντιμετωπίσετε κάθε ένα από αυτά τα δυνητικά θέματα μία φορά τη φορά.

Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δεν βρίσκεται στη λειτουργία Προστασία

Ορισμένες μονάδες κεφαλής έχουν ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που τους εμποδίζει να λειτουργούν μετά τη διακοπή της τροφοδοσίας. Η ιδέα είναι ότι η μονάδα κεφαλής θα καταστεί άχρηστη αν κλαπεί, η οποία υποτίθεται ότι αποτρέπει την κλοπή αυτών των μονάδων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μονάδα κεφαλής με αυτήν τη λειτουργία θα "ενεργοποιηθεί" στο ότι η οθόνη θα ενεργοποιηθεί, αλλά θα εμφανίσει μόνο ένα μήνυμα όπως "κωδικός" και δεν λειτουργεί. Σε άλλες περιπτώσεις, η μονάδα κεφαλής θα φαίνεται εντελώς νεκρή και θα πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό ή να εκτελέσετε μια άλλη διαδικασία που καθορίζεται από τον κατασκευαστή, ώστε να λειτουργήσει ξανά.

Προτού προχωρήσετε περαιτέρω στη διαδικασία διάγνωσης, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα κεφαλής δεν έχει καμία λειτουργία αντι-κλοπής . Εάν η οθόνη είναι εντελώς κενή όταν η μονάδα δεν λειτουργεί, είναι καλή ένδειξη ότι αντιμετωπίζετε πραγματικά κάποιο άλλο πρόβλημα. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη εάν έχετε πρόσβαση σε αυτό ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή αν δεν το κάνετε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Ελέγξτε τις ασφάλειες

Αφού επιβεβαιώσετε ότι η μονάδα δεν λειτουργεί σωστά και ότι δεν έχει τεθεί σε κατάσταση αντικλεπτικής προστασίας, το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε τις ασφάλειες . Σε αυτό το σημείο, θα θελήσετε να ξεπεράσετε μερικά βασικά διαγνωστικά εργαλεία αυτοκινήτου , όπως ένα πολύμετρο και ένα δοκιμαστικό φως.

Τα περισσότερα ραδιόφωνα αυτοκινήτων έχουν είτε μία είτε δύο ασφάλειες που θα πρέπει να ελέγξετε και μπορεί επίσης να έχετε ασφάλειες αυτοκινήτου και άλλα συναφή εξαρτήματα στο μείγμα. Κάποιος θα βρεθεί στο κύριο ή στο εξάρτημα ασφάλειάς του και συχνά θα χαρακτηρίζεται με προφανή τρόπο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια αυτοκινητοβιομηχανία με την οπτική επιθεώρηση της ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο ή ένα δοκιμαστικό φως για να ελέγξετε την ισχύ και στις δύο πλευρές της ασφάλειας. Αν έχετε πρόσβαση σε ένα πολύμετρο ή σε μια δοκιμή, αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε, καθώς είναι πιθανό να αποτύχει μια ασφάλεια με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο να πει κάποιος τρόπος ή η άλλη απλά κοιτάζοντας την.

Ορισμένες μονάδες κεφαλής διαθέτουν ενσωματωμένες ασφάλειες, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στην πίσω πλευρά και ορισμένες εγκαταστάσεις διαθέτουν πρόσθετες ασφάλειες εντός της γραμμής που βρίσκονται κάπου στο καλώδιο τροφοδοσίας ή στα καλώδια. Εάν κάποια από αυτές τις ασφάλειες εκτοξευθούν, αυτό ίσως είναι το λόγο που το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας δεν θα ενεργοποιηθεί, οπότε θα θέλετε να τις αντικαταστήσετε για να δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Φυσικά, μια φουσκωμένη ασφάλεια είναι συχνά ενδεικτική ενός άλλου θέματος, οπότε ποτέ δεν πρέπει να αντικαταστήσετε μια πυροδοτούμενη ασφάλεια με μία μεγαλύτερη ένταση.

Ελέγξτε το σύνδεσμο Pigtail

Προτού προχωρήσετε περαιτέρω στη διαδικασία διάγνωσης, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καλωδίωση. Με αυτό κατά νου, ίσως θελήσετε να ελέγξετε για να δείτε εάν ο σύνδεσμος πείρου τοποθετείται σωστά στη μονάδα κεφαλής.

Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το χονδρόκοκκο, μπορείτε να το αφαιρέσετε και να το αντικαταστήσετε, διασφαλίζοντας ότι το καθίσματα σωστά. Εάν η συγκεκριμένη σας εγκατάσταση διαθέτει προσαρμογέα που συνδέει τη μονάδα κεφαλής με την καλωδίωση του εργοστασίου, τότε μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε ολόκληρη την πρίζα και να την επανασυνδέσετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα γίνονται καλή ηλεκτρική επαφή και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε ξανά το ραδιόφωνο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, με ορισμένες μονάδες κεφαλών και προσαρμογείς μετά την αγορά , μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι η αποσύνδεση της κεφαλής και του προσαρμογέα για κάποιο χρονικό διάστημα θα διορθώσει το πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να επωφεληθείτε από το να αφήσετε τα πάντα αποσυνδεδεμένα για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά, να επανασυνδέσετε και να ελέγξετε ξανά τη λειτουργία της μονάδας.

Ελέγξτε για ισχύ στην κύρια μονάδα

Εάν οι ασφάλειες είναι καλές και οι συνδέσεις είναι καλές, τότε το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την ισχύ στο ίδιο το ραδιόφωνο . Τα περισσότερα ραδιόφωνα αυτοκινήτων διαθέτουν δύο καλώδια τροφοδοσίας - ένα που είναι πάντα ζεστό, το οποίο παρέχει ισχύ στη μνήμη και ένα μόνο θερμό όταν ενεργοποιείτε το κλειδί της μίζας. Αν αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας αντιστραφούν, το ραδιόφωνο θα αποτύχει να λειτουργήσει σωστά ή καθόλου.

Παρόλο που μπορείτε να ελέγξετε για ισχύ στο πίσω μέρος του ραδιοφώνου με μια δοκιμαστική λυχνία, θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα εάν χρησιμοποιείτε ένα πολύμετρο. Για παράδειγμα, αν έχετε λιγότερη τάση μπαταρίας στο ραδιόφωνο, υποδεικνύοντας πτώση τάσης, μπορεί να είναι δύσκολο να το πείτε με μια δοκιμαστική λυχνία.

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε καμία ενέργεια στη μονάδα κεφαλής, αλλά υπάρχει δύναμη στο μπλοκ ασφαλειών, πιθανότατα πρόκειται για ένα σπασμένο καλώδιο, οπότε θα πρέπει να εντοπίσετε το καλώδιο ρεύματος πίσω στην πηγή. Είναι επίσης πιθανό ότι μπορεί να υπάρχει κρυμμένη ασφάλεια που βρίσκεται κρυμμένη κάπου κατά μήκος της διαδρομής του σύρματος που δεν έχετε παρατηρήσει πριν.

Ελέγξτε για το έδαφος στην κεντρική μονάδα

Οι κακές περιοχές της μονάδας κεφαλής είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν ζητήματα όπως οι βρόχοι γείωσης από ό, τι οι συνολικές βλάβες, αλλά αν όλα τα άλλα ελέγχουν, θα θελήσετε να ελέγξετε ότι η κύρια μονάδα σας έχει καλή βάση πριν καταδικάσετε τη μονάδα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, από την οπτική επιθεώρηση του εδάφους για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σκουριά και ότι είναι σφιχτά συνδεδεμένο, χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο για να ελέγξετε το έδαφος μεταξύ της κεφαλής της μονάδας κεφαλής και μιας γνωστής καλής γης στο σώμα το ΟΧΗΜΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα φτωχό έδαφος δεν θα προκαλέσει την αδυναμία της κεφαλής να γυρίσει εντελώς, ενώ ένα έδαφος που έχει αποσυνδεθεί συνολικά.

Πάγκος Δοκιμάστε τη μονάδα κεφαλής και Αντικαταστήστε αν χρειάζεται

Εάν το ραδιόφωνο σας έχει ισχύ και έδαφος και δεν είναι σε καμία λειτουργία αντι-κλοπής, πιθανότατα απέτυχε και η μόνη λύση θα είναι να την αντικαταστήσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μονάδα δοκιμάζοντας τη μονάδα συνδέοντας τους αγωγούς παροχής ρεύματος και γείωσης απευθείας σε θετικό και αρνητικό 12V, αν θέλετε, αλλά αν η ισχύς και η γείωση δείχνουν καλά στο όχημα, είναι απίθανο να βρείτε διαφορετικό αποτέλεσμα με τη μονάδα αφαιρούμενη.