Κωδικός Reader Vs. Εργαλείο σάρωσης

Επιλέξτε τη συσκευή που είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες σχετικά με το τι αποτελεί βασικό αναγνωστικό κώδικα αυτοκινήτων και τι χαρακτηρίζει ως εργαλείο σάρωσης , αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θέτουν τις συσκευές αυτές εκτός. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν βασική λειτουργία ανάγνωσης κώδικα και εκκαθάρισης, αλλά αυτό συμβαίνει συχνά όταν το σύνολο χαρακτηριστικών ενός αναγνώστη κώδικα λήγει. Τα εργαλεία σάρωσης, από την άλλη πλευρά, μπορεί να περιλαμβάνουν προηγμένες λειτουργίες ανάγνωσης και αναπαραγωγής δεδομένων, εκτεταμένες βάσεις γνώσεων, διαγνωστικές διαδικασίες και ακόμη και ενσωματωμένο εξοπλισμό δοκιμών.

Αναγνώστες κώδικα Vs. Εργαλεία σάρωσης

Όσον αφορά το αν χρειάζεστε έναν αναγνώστη κώδικα ή ένα εργαλείο σάρωσης, καμία συσκευή δεν είναι αναγκαστικά καλύτερη από την άλλη. Οι αναγνώστες κώδικα είναι φθηνοί και εύχρηστοι. Εάν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε και να καταργήσετε τους κωδικούς, τότε ένας φτηνός αναγνώστης κώδικα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να έχετε .

Μερικοί προσιτοί αναγνώστες κώδικα παρέχουν ακόμη βασική πρόσβαση στο πλήρες φάσμα αναγνωριστικών παραμέτρων (PID) που παρέχει ο ενσωματωμένος υπολογιστής του αυτοκινήτου σας και αυτό μπορεί να είναι ισχυρή πληροφορία αν γνωρίζετε τι να κάνετε με αυτό.

Πολλά καταστήματα και καταστήματα εξαρτημάτων θα ελέγχουν και θα καθαρίζουν τους κωδικούς σας δωρεάν, οπότε οι λαοί που θα πάνε καλά με έναν αναγνώστη κώδικα παζάρι-υπογείου θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι να ψάξουν σε αυτό το είδος υπηρεσιών

Ωστόσο, ένα καλό εργαλείο σάρωσης θα είναι πάντα πολύ πιο χρήσιμο εργαλείο στα σωστά χέρια. Τα εργαλεία σάρωσης είναι πιο ακριβά, αλλά κάνουν ό, τι μπορεί να κάνει ένας αναγνώστης κώδικα και πολλά άλλα. Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε τη μετάβαση με μια επιλογή χαμηλού κόστους όπως ένα εργαλείο σάρωσης ELM327 εάν έχετε ήδη μια συμβατή συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί της.

Χαρακτηριστικά αναγνώρισης κώδικα

Δεν υπάρχουν δύο συσκευές ανάγνωσης κωδικών και τα σύνολα χαρακτηριστικών μπορεί να διαφέρουν από το ένα μοντέλο στο άλλο. Γενικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ο κάθε αναγνώστης κώδικα, άλλες λειτουργίες που πρέπει να προσέξετε και πολλά πράγματα που δεν μπορεί να χειριστεί κανένας φτηνός αναγνώστης κώδικα.

Πράγματα που μπορεί να κάνει ένας αναγνώστης κώδικα:

Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας αναγνώστης κώδικα:

Τα πράγματα που ένας βασικός αναγνώστης κώδικα δεν μπορεί να κάνει:

Λειτουργίες εργαλείου σάρωσης

Τα διαφορετικά εργαλεία σάρωσης παρέχουν ένα άκρως μεταβαλλόμενο σύνολο χαρακτηριστικών, ανάλογα με το αν ασχολείστε με τον εξοπλισμό καταναλωτικής ή επαγγελματικής ποιότητας. Όπως και οι συσκευές ανάγνωσης κώδικα, τα εργαλεία σάρωσης σας επιτρέπουν να διαβάζετε και να καταργείτε τους κωδικούς.

Ωστόσο, ακόμη και τα εργαλεία σάρωσης χαμηλού επιπέδου, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ορισμοί κωδικών και μερικές βασικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Τα εργαλεία σάρωσης υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν πολύ πιο λεπτομερείς διαδικασίες διάγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων, ενώ μερικά από αυτά διαθέτουν ενσωματωμένο εξοπλισμό δοκιμών όπως τα πεδία και τα πολύμετρα.

Περιορισμοί των βασικών αναγνωστών κώδικα

Εάν αγοράσετε έναν αναγνώστη κώδικα και αισθάνεστε ότι δεν κάνει ό, τι χρειάζεστε για να κάνετε, τότε καταλήξατε πιθανώς με μια συσκευή γυμνών οστών που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον ορισμό του λεξικού ενός αναγνώστη κώδικα. Εάν πρέπει να διαβάσετε οτιδήποτε, εκτός από τους γενικούς, τους σκληρούς κωδικούς, ή να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από την ανάγνωση και τον καθαρισμό κωδικών, τότε ένας βασικός αναγνώστης κώδικα δεν πρόκειται να κάνει το τέχνασμα. Ωστόσο, μια συσκευή μεσαίας διαμέτρου που μπορεί να διαβάσει και να εμφανίσει δεδομένα PID και freeze-frame μπορεί να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ELM327 Dongles

Μια άλλη επιλογή που μπορεί να αξίζει να εξερευνήσετε είναι ένας τύπος εργαλείου σάρωσης που λειτουργεί ως διεπαφή μεταξύ του ενσωματωμένου υπολογιστή του αυτοκινήτου σας και μιας άλλης συσκευής, όπως ένα smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή. Αυτά συνήθως αναφέρονται ως εργαλεία σάρωσης ELM327 , αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως κάτι από ένα βασικό πρόγραμμα ανάγνωσης κώδικα σε ένα προηγμένο εργαλείο σάρωσης και τον πυρήνα ενός συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας DIY ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε.

Χρειάζεστε έναν αναγνώστη κώδικα αυτοκινήτου ή ένα εργαλείο σάρωσης κώδικα;

Οι επαγγελματίες τεχνικοί αυτοκινήτων απαιτούν τυπικά εργαλεία σάρωσης υψηλής ποιότητας για να λειτουργούν αποτελεσματικά, ενώ ο μέσος όρος που πρέπει να μπορείτε να φτάσετε με έναν βασικό αναγνώστη κώδικα ή καθόλου.

Αν προτιμάτε να δουλέψετε με το δικό σας αυτοκίνητο, τότε ο τύπος του σαρωτή ή του αναγνώστη για να πάρετε είναι μια συνάρτηση του πόσα χρήματα θέλετε να περάσετε και πόσα χρήματα ή χρόνος που η αγορά σας μπορεί να σας εξοικονομήσει.

Η δαπάνη πολλών χρημάτων για ένα αξιοπρεπές εργαλείο σάρωσης για καταναλωτές έχει ασφαλώς νόημα εάν διαθέτετε ένα μικρό στόλο οχημάτων, ενώ άλλοι θα πρέπει να μπορούν να περάσουν με την υπηρεσία ανάγνωσης δωρεάν κώδικα που προσφέρεται από ένα τοπικό κατάστημα ανταλλακτικών και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μάθετε τι σημαίνουν οι κωδικοί προβλήματός τους.