Μάθετε περισσότερα για το Linux Command mtr

Το mtr συνδυάζει τη λειτουργικότητα των προγραμμάτων traceroute και ping σε ένα ενιαίο διαγνωστικό εργαλείο δικτύου.

Όπως ξεκινά το mtr , διερευνά τη σύνδεση δικτύου μεταξύ του host mtr running και του HOSTNAME . με την αποστολή πακέτων με σκοπίμως χαμηλά TTL. Συνεχίζει να στέλνει πακέτα με χαμηλή TTL, σημειώνοντας το χρόνο απόκρισης των δρομολογητών που παρεμβαίνουν. Αυτό επιτρέπει στο mtr να εκτυπώσει το ποσοστό απόκρισης και τους χρόνους απόκρισης της διαδρομής διαδικτύου στο HOSTNAME . Μια ξαφνική αύξηση στην απώλεια πακέτων ή στον χρόνο απόκρισης είναι συχνά μια ένδειξη ενός κακού (ή απλώς υπερφορτωμένου) συνδέσμου.

Synopis

mtr [ -hvrctglsni ] [ --help ] [ --version ] [ --report ] [ --report -cycles COUNT ] [ --curses ] [ --split ] [ --raw ] [ --no - dns ] [ --gtk ] [- διεύθυνση IP.ADD.RE.SS ] [ - δευτερόλεπτα SECONDS ] [ --psize BYTES | -P BYTES ] HOSTNAME [ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ]

Επιλογές

-h

--βοήθεια

Εκτυπώστε την περίληψη των επιλογών παραθύρου γραμμής εντολών.

-v

--εκδοχή

Εκτυπώστε την εγκατεστημένη έκδοση του mtr.

-r

--κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

Αυτή η επιλογή θέτει το mtr σε κατάσταση αναφοράς . Όταν βρίσκεστε σε αυτήν τη λειτουργία, το mtr θα τρέξει για τον αριθμό κύκλων που καθορίστηκε από την επιλογή -c , και στη συνέχεια να εκτυπώσει τα στατιστικά στοιχεία και να βγεί.

Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με την ποιότητα του δικτύου. Σημειώστε ότι κάθε τρέχουσα παρουσία του mtr δημιουργεί ένα σημαντικό ποσό της κυκλοφορίας δικτύου. Η χρήση του mtr για τη μέτρηση της ποιότητας του δικτύου σας ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση δικτύου.

-c COUNT

- κύκλοι αναφοράς COUNT

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να ορίσετε τον αριθμό των αποσπασμάτων ping για να προσδιορίσετε και τα δύο μηχανήματα στο δίκτυο και την αξιοπιστία αυτών των μηχανών. Κάθε κύκλος διαρκεί ένα δευτερόλεπτο. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη μόνο με την επιλογή -r .

-P BYTES

--psize BYTES

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Αυτές οι επιλογές ή ένα πακέτο PACKETSIZE στη γραμμή εντολών ορίζει το μέγεθος πακέτου που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση. Είναι σε bytes χωρίς IP και ICMP κεφαλίδες

-t

- τρέχει

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να πιέσετε το mtr για να χρησιμοποιήσετε τη διασύνδεση τερματικού που βασίζεται σε curses (αν υπάρχει).

--no-dns

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να πιέσετε το mtr να εμφανίσει αριθμούς αριθμών IP και να μην επιχειρήσετε να επιλύσετε τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών.

-σολ

--gtk

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να πιέσετε το mtr για να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή παραθύρου X11 που βασίζεται στο GTK + (αν είναι διαθέσιμη). Το GTK + πρέπει να είναι διαθέσιμο στο σύστημα όταν το mtr έχει κατασκευαστεί για να λειτουργήσει αυτό. Δείτε την ιστοσελίδα του GTK + στη διεύθυνση http://www.gimp.org/gtk/ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GTK +.

-μικρό

--διαίρεση

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να ορίσετε το mtr να ξεδιπλώσει μια μορφή που είναι κατάλληλη για ένα περιβάλλον διασύνδεσης χρήστη.

-μεγάλο

--ακατέργαστος

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να πείτε στο mtr τη χρήση της μορφής raw output. Αυτή η μορφή είναι καλύτερα κατάλληλη για την αρχειοθέτηση των αποτελεσμάτων μέτρησης. Θα μπορούσε να αναλυθεί για να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε από τις άλλες μεθόδους εμφάνισης.

-a IP.ADD.RE.SS

- διεύθυνση IP.ADD.RE.SS

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να δεσμεύσετε την υποδοχή εξερχόμενων πακέτων σε συγκεκριμένη διεπαφή, έτσι ώστε οποιοδήποτε πακέτο να αποσταλεί μέσω αυτής της διασύνδεσης. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι αυτή η επιλογή δεν ισχύει για τα αιτήματα DNS (τα οποία θα μπορούσαν να είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ό, τι θέλετε).

-Ι SECONDS

- παρεμβάσεις SECONDS

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να καθορίσετε τον θετικό αριθμό δευτερολέπτων μεταξύ των αιτημάτων ICMP ECHO. Η προεπιλεγμένη τιμή για αυτήν την παράμετρο είναι ένα δευτερόλεπτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

traceroute (8), ping (8).

Σημαντικό: Χρησιμοποιήστε την εντολή man ( % man ) για να δείτε πώς χρησιμοποιείται μια εντολή στον υπολογιστή σας.